Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj táta chodí pravidelně „vozit“ a staršího už „venčit“ 2× týdně a jsem za to fakt vděčná. Tchyně nemá zájem, pokud nedojedeme s dětmi občas k nim, netrávila by s nimi čas žádný
A musím taky říct, že mě to dost mrzí.
@Althya píše:
U nas taky zadna slava, moje mamka i tchyne nechodi do prace, hlidat by mohly, ale nechteji, jelikoz nase skoro dvouleta dcerka je neposloucha a ony ji nezvladaji…Tchan je fajn, chodi s malou na prochazky, ji zvirata, rostliny, sle ted jsou s mym muzem daleko. Muj tata a jeho zena hlidavbali ochotne, sle macecha ma ted vazne zdravotni problemy, takze s hlidanim je to ted slabsi. Nejvic me ale vytaci tchyne, casto jsem s malou u nich kvuli cistemu vzdchu, sice s ni pomuze, ale ze by ji sama hlidala treba pres noc, to ne. A dost se me dotyka, kdyz na ni csszo vidim, jak se tvari, jako by ji mala obtezovala, pritom je to jeji jedine vnouce. Ale jak pisete, sama se ochuzuje a jeatli bude jednou v situaci, ze bude chtit de me pomoc, tak se ji nedocka
promiň to mě pobavilo
![]()
Díky za odpovědi. Já jen dodávám, že holky mají 3 a 1 rok. Oba jsou v důchodu a bydlí od nás 15min. autem. Vím, že jsou na tom jiní i hůř, možná víc jak polovina, ale prostě nevím, jak se zbavit toho blbého pocitu. Vždycky mám „zkažený“ celý den, pořád mi v hlavě koluje, že zase přijedou až za týden, budou spěchat (do obchodu) atd. Chlap jim nic říct nechce, já si netroufám a taky nevím, jak někomu říct, že by mohl jezdit častěji. Jsem akorát nadšená, když zavolají a řeknou, že dojedou. Chci být otupělá a neřešit to. Být ráda za to jak to je.
Moje tchyne vidi malou cca jednou za dva, tri mesice, kdyz k nim dojedem. Bydli asi 90km autem, nepracuje, nedela nic, ale za vnuckou neprijede. Pak ma jen blby kecy, kdyz mala rve, kdyz ji chce pochovat. (''Noooo, ty na me nejsi vubec zvykla, to je skoda, jaky ty mas rodice, ze te ani nevezmou za babickou"). Ale aby zvedla pr*el a prijela, to neeeee.
Takze jo, me stve, ze ji mala vida petkrat do roka, ale s timhle jejim pristupem me stve, je je to tak casto ![]()
12 hodin měsíčně je pro mě ještě dost velkej luxus
Moje dítě tráví s prarodičema sice vkuse víc, než dvě hodiny, zato ale ne jednou týdně, nýbrž jednou za dva měsíce
A někdy ani to ne… (loni jsme jeli na návštěvu k našim pouze 2× za celej rok, tchánovci to měli trochu lepší, ale taky nic moc
)
Mám dceru - 32m. Tchýně s tchánem bydlí od nás 16km, malou vídají jen, když my přijedeme, jinak celkem nezájem. Švagrové hlídají děti 2, i na víc dní. Mě osobně to ne.ere, ale mrzí mě to kvůli malé a manželovi, dost odstrkují i jeho. Tchán pracuje, tchýně občas - jsou podnikatelé.
Moji rodiče bydlí od nás 10km, s malou tam jezdíme minimálně 1× týdně. Mami mi malou vozila v kočáru asi 3× za dobu, co v kočáru byla, to když jsem byla nemocná. Pak sem tam pohlídala - cca 2-3hodinky, když jsem potřebovala. Na celý den nehlídali nikdy, jednou na celé odpoledne, když jsme s manželem vyrazili do kina. Jina¨k nehlídají, ale určitě jsou rádi, že k nim jezdíme. Nemůžu říct, že by mě to mrzelo, i když občas toho mám plné kecky být pořád s malou.
Naši oba pracují, doma jsou ještě 2sestry (13 a 16). Když mají volno, rádi jezdí na vbýlety a prostě si to volno užívají, táta se 15let staral o svojí mami a tudíž se nikam moc nedostal(vyžadovala péči 24h denně). Jsem ráda, že si to teď takhle užívají
Malou jsme si pořídili my s manželem a tak se o ni taky musíme starat ![]()
Mala (1rok) hlidana tchyni dle potreby(nemoc, pochuzky atd.) ale vetsinou 3× tydne cely dny a casto i s prespanim…vikendy bud doma, nebo u moji mamky…takze jsem macecha, ale mala je hlidana fakt casto:-D…ale zase se tam ma lepe, nez u nas v malem byte…zahrada pejci a tak, takze urcite nestrada…
@Eldzejka moji tchánovci bydleli s námi v domě, čas strávený společně 0. Takže buď ráda i za to málo.. Jinak moji rodiče si to max užívají, bohužel dálka dělá svoje. Ale třeba teď je tam kluk na 3 týdny a jsou spokojení všichni ![]()
A pracují, nebo už jsou v důchodu? Moje tchyně tráví s malou co nejvíce času. Dělá ranní a odpoledni směny a jak může, zajde k nám. Jenomže ona bydlí jednu stanici od nás.
Moje máma bydlí daleko, takže s ní to srovnávat nemůže. Ty se vídají tak jednou za měsíc.
S tchánovci máme společný dům. Dvě samostatné jednotky a vidíme se tak jednou za tři týdny. Brzy se stěhujeme a bude to tak jednou za tři měsíce.
S mamkou jsem tak 2× týdně.
Mně nepřijde málo 12 hodin měsíčně. ![]()
Přítelova rodina malýho ještě ani neviděla (jsou v cizině) a moje mamka si malýho od 6 týdnů bere každý měsíc ne víkend a pak k ní jezdíme v týdnu a hodně se navštěvujeme (umřel mi brácha, tak si to malým vynahrazuje), můj táta viděl malýho 2× a už ho taky nikdy neuvidí. On nechce a tím pádem nechci ani já…
@Jasněnkaa píše:
promiň to mě pobavilo![]()
Mam tam preklepy, melo byt, ze ji ukazuje zvirata a rostliny, samozrejme:-)
Po přečtení zakladatelčina příspěvku jsem se zasmála. Vidět prarodiče každý týden mi přijde jako nadstandartní péče. Dcera mou tchýni vídá 1× za 2 měsíce. Bydlíme ve stejném městě. Pochopitelně s ní pak nechce být ani sama v místnosti, dcera bude mít 2 roky, takže za 2 měsíce už babi moc nezná.