Častá menstruace ve 40 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
337
21.12.22 11:44

Taky se mně po čtyřícítce zkrátil cyklus z 28 -30 dnů na 25-26. Teď je mi padesát a poslední tři cykly jsem měla 21, 16, 19 dní. Holky tady radily kapsle z drmku, že by mohl pomoct ty cykly prodloužit a srovnat hormony. Teď ho beru první měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
24.11.23 21:26

@j.borufka jo po covidu mám menstruační zblsznenou někdy i co 14 dni gynexem jsem to srovnalo trochu. Jakmile se objeví stres je to zpět takže tak, hormony jist nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rebelja Rebelkovatá
24.11.23 21:42
@topazio píše:
Já už mám to samé. Také se mi zkrátil cyklus. Klídek, je to začátek přechodu.

Tak už vím, proč jsi tak nepříjemná :)

• Citovat
  • Upravit
56505
24.11.23 21:48
@Rebelja Rebelkovatá píše:
Tak už vím, proč jsi tak nepříjemná :)

@admin může tento troll přestat urážet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
24.11.23 21:53

@Rebelja Rebelkovatá vítej v clubu, já už to mám někdy i po 14 dnech znova :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20916
24.11.23 21:55

@topazio Děkuji za označení, ale upřímně v tomhle nevidím úplně problém..

Možná jsem něco přehlédla - je to možné, jsem jen člověk. Ale z toho co jsem přečetla, tak @Rebelja Rebelkovatá spíš provokuje.. plevelí.. a užívá si pozornost :nevim:

Na podobné uživatele je nejlepším receptem ignor.. Přestane je to bavit.

Díky a přeji hezký den
Viktorie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rebelja Rebelkovatá
24.11.23 21:56
@topazio píše:
@admin může tento troll přestat urážet?

Omlouvám se

• Citovat
  • Upravit
Rebelja Rebelkovatá
24.11.23 21:58
@Alisa81 píše:
@Rebelja Rebelkovatá vítej v clubu, já už to mám někdy i po 14 dnech znova :roll:

To není nic proti ženám s blížícím se přechodem (i když to je otázka, on se blíží už od narození), byť já jeste v tomhle klubu nejsem, vím, že ani mně to nemine.

• Citovat
  • Upravit
3005
25.11.23 01:01

A nezměnila se ti váha? Já jsem po střední docela přibrala a cyklus se mi zkrátil asi o 4-5 dnů. Nedávno jsem zase docela shodila a prodloužil se. Ale je teda normálně pravidelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
13.5.24 10:44

Holky vy mi dáváte. Mě je 43 a teda doteď ms 26 dní, dříve 28 dní, trvalo mi se srovnat po vysazení antiny před 9 lety. Ale teď jsem měla loni velký stres, do toho teď na jaře 2× virózu, antibiotika a teď prvně v životě ms po 17 dnech, mazec. Přechod si nehodlám připouštět :lol:
jen chci upzornit na ty bylinné přípravky, že mají sílu, možná jsem se totiž rozházela GS merilinem, který prezentují i pro menstruující dívky a předtím gynexem, ten mi vůbec neudělal na psychiku dobře 8o takže teď vyčkávám, jím jen hořčík, béčko a omegu na radu doktorky a čeká mě kontrola na gyndě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.25 09:21

Ahoj, před dvěma lety jsem vysadila hormonální antikoncepci a menstruaci jsem měla v rozmezí cca 27-29 dní. V lednu jsem prodělala horší průběh chřipky, a cyklus se mi už 2× zkrátil na cca 20 a 19 dní. První 3 dny špiním a pak 3 dny střední menstruace. V pátek jsem byla na prevenci na gynekologii a lékařka říkala, že to bylo možná způsobeno větším užíváním léků typu brufen při té chřipce. Pokud by to nepřestalo, tak že mi nasadí nějaké hormony. Co čert nechtěl, v sobotu jsem zase začala špinit po 16 dnech od začátku minulého cyklu. Takže už po třetí a jento dost otravné. Je nějaká přírodní cesta, jak cyklus zase prodloužit? Je mi 44 let a na přechod se cítím ještě mladá :roll: Mám jedenáctiletou dceru, ktrrou jsme s manželem počali na jeden pokus, takže v této oblasti jsem nikdy problémy nezažila. Žádné jiné zdravotní problémy nemám a neberu žádné léky dlouhodobého typu.

• Citovat
  • Upravit
537
17.3.25 09:33

Gynex, úprava stravy, jóga…sama s tím bojuju, ale ms po 14 dnech je to nejmenší, co mi vadí. Mnohem víc mi vadí nespavost a divné pocity. Je mi taky 44, ale beru to už k věku. Měla jsem virozu v listopadu a od té doby jr to všechno divne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.25 10:38

@lightblue já jsem z toho na nervy. Jednak se samozřejmě bojím, abych nebyla nějak nemocná. Před dvěma a půl lety jsem prodělala konizaci čípku.
A taky teda mě to dost otravuje a omezuje.

• Citovat
  • Upravit
537
17.3.25 11:22

Tak skočit na gyndu. Taky jsem loni byla, když jsem to měla co 14 dnů. Ale ono s námi mává vsechno. Ty změny počasí, blbe jídlo, celkově uspěchané doba…taky mě otravuje víc věcí a jsem z nich na nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
17.3.25 11:53
@Anonymní píše: Více

Na prechod mozna jeste mlada jsi, ale ty zmeny zacinaji uz nekolik let pred prechodem, perimenopauza se tomu rika, a na tu mas vek tak akorat. Na upravu delky cyklu mi pomaha drmek. Jinak proste zapracovat na zivotnim stylu - eliminovat stres, dobre spat, dobre jist, hybat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí