Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No především vyhoď ten kalíšek, co používáš teď a případně zkus nový a dej si pozor aby si koupila nějaký z lékařského silikonu.
No já mám kalíšek značky Lunacup myslím, tak mě zaráží že po dvou letech by byl na vyhoz… ![]()
@Anonymní píše:
No já mám kalíšek značky Lunacup myslím, tak mě zaráží že po dvou letech by byl na vyhoz…
No tak na tom starém trvej a trp.
Jinak teda kup dva a střídej je i během cyklu. Plus ten kalíšek dezinfikuj. „netoxickýn“ přístupem do sebe půl roku rveš kontaminovaný kalíšek…
No ze nenávidíš vlozky je sice pochopitelné, ale asi svoji pipku nenavidis ještě více, když ji mucis tím evidentně již nějak zavadnym kaliskem. Já bych to v prve řadě vyhodila a užívala si klid i s blbejma vlozkama. Nebo zkus menstruační kalhotky, jsou asi tak milionkrát komfortnější než vlozky ![]()
Dobrý den, chtěla bych se svěřit a zeptat se, zda tu náhodou někdo nemá podobnou zkušenost.
Asi přes dva roky jsem patřila ke spokojeným uživatelkám menstruačního kalíšku, až doteď. Poslední půl rok se mi po menstruaci s kalíškem dostavují potíže. Konkrétně pálení, svědění poševního vchodu a celkový nekomfort “tam dole”, řezavá bolest při sexu nebo dotyku. Gynekoložka mi na to napsala Dalacin a pak to přešlo. Když jsem další cykly používala vložky, vše bylo ok. Při znovupoužití kalíšku se opakovaly ty stejné potíže.
Nemáte někdo nějakou radu, co by to mohlo být? Jsem z toho nešťastná a vložky nenávidím, kalíšek mi jinak moc vyhovuje