Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nápodobně!!! MŠ = Infekční oddělení
![]()
Dcera zorvna prodělává ruce, nohy, ústa. Mladší vypadá na zuby a tatínek to asi chytl také, zatím má horečku a já si jdu hodit mašli, je to náročné
![]()
@Clementine Chlap chytil neštovice od malé, když mu bylo 33. Nic moc ![]()
Stěhování nepomůže, jsou infekční dřív, než se vysypou pupínky ![]()
Taky u nás ve školce jedou ve velkým ústa, ruce, nohy
Donesla to ve čtvrtek, tak doufám, že tohle mě mine. Jinak chytám od ní taky všechno, jsem z toho odvařená, protože od půlky září jsem se nevyhrabala z rýmy, mám plný dutiny a v těhotenství je to fakt velkej šlágr s tou léčbou - mořská voda, teplý čaj, sem tam když je čas napařím, ale furt mi tam nějaký hnus zůstává ![]()
Ja mam teda podobne problemy, taky dokolecka vsichni v rodine chytame kdeco, ale spis nez ze skolky, od kamaradu. Naposledy od segry, od kamaradu, co maji deti.Asi bychom byli zdravejsi, ale to bych se musela s detma zavrit od zari doma a vylezt v kvetnu.
@Pipet píše:
@Clementine Chlap chytil neštovice od malé, když mu bylo 33. Nic moc
Stěhování nepomůže, jsou infekční dřív, než se vysypou pupínky
no, jestli to bude jak ty ruce-nohy-ústa, tak se odstěhuju já ![]()
Moje dite dotahlo ruce-usta-nohy z herny, melo celkem lehky prubeh, zato ja ted vypadam jak postizena leprou - na me se teda ta nemoc vyřádila ![]()
Holky prosím popište mi jaký jste měly průběh a příznaky tý nemoci ruce-nohy-ústa, díky
@luc31 dcera teplotu, pak se osypala na zadku, nohach, rukach a kolem pusy. Ale nic hrozneho. Ja silena zimnice, bolest tela a pak osypane ruce (dlane i hrbet) puchyrema, par puchyru v krku a osypana chodidla. Napred to svinsky svedelo a pak zaclo pichat jak jehly. Musela jsem si vzit na noc diazepam, abych se vyspala. Děs běs.
Prikladam foto (nez to zpuchyrkovalo)
@luc31 píše:
Holky prosím popište mi jaký jste měly průběh a příznaky tý nemoci ruce-nohy-ústa, díky
já: horečka dva dny nad 38, ukrutné bolesti napřed jeden den pravé mandle, pak dva dny levé mandle, kloktání Tantum verde, paralen, čtvrtý den tři malé puchýřky na prstech a krkobol jak mávnutím pryč a nic. Puchýřky na dotek bolely a pálily. Za tři týdny se slouply a na dalších třech místech na rukách další, o kterých jsem ani nevěděla, že tam něco bylo.
manžel: rýma, škrábání v krku, bez teploty, čtyři dny, mysleli jsme, že běžná lehká viroza, pak se během dvou dnů příšerně osypal, v puse na patře vyrážka, dlaně asi tak třicet velkých fleků, puchýřů, hřbety ruk menší puchýřky, ale taky dost, na ploskách nohou a prstech taky, některé až boule, nevešel se do bot a nemohl pořádně chodit, chůze ho strašně bolela, na obličeji malé vodnaté puchýřečky, které okamžitě praskaly. Dotek ruk na cokoliv pálil jak oheň. Tento stav trval cca tři dny, bolest v krku zcela přešla, třetí den mohl jakž takž chodit a na obličeji měl krusty. Je to měsíc a loupe se pořád, obličej už je úplně zhojený, ale na rukách se ještě doloupává a nohy ještě nezačaly, asi jak je tam tlustá kůže ![]()
Tahle fotka je ze dne, kdy už mohl celkem chodit a nové puchýře už se netvořily.
Příspěvek upraven 28.10.14 v 21:09
@zatuto Stopro, navíc, jesli jsi byla nahlodaná. Naše doktorka si dokonce myslí, že chvilkové chození naší starší do školky, způsobile mě a jejich babičce zdravotní problémy z něčeho, co ze školky dotáhla. Já i babička máme taky potrefenou imunitu. Jesli se fakt necítíš dobře, vyžádej si vyšetření na imunologii. A taky udělat celkově se sebou - strava, pohyb, vitamíny…
@blecha72 píše:
My se očkujeme proti chřipce. Pomohlo to.
Jo, to mi taky fungovalo, ale teď jsem na to uplně zapomněla. Jakoby to posililo imunitu celkově. naštěstí jsme zatím zdraví i tak a to chodí už dva měsíce do školky, čekala jsem to horší.
U nás jsou tedy nejvíce nemocné školkové holky, čtyřleté. Nejstarší syn, dcera, nejmladší syn (ten je kojený) nejsou nemocní, syn, dcera i já jsme velmi sportovně zdatní, takže máme více trénovanou imunitu. Dvojčata měly nedávno zápal plic, takže jsem do nich v jednom kuse rvala nějaké prášky, kapky, sirupy, už mi z toho bylo akorát tak na mašli, ale přežila jsem.
Mimo jiné, snažím se, aby se děti vyváženě stravovaly, měly dostatek ovoce, zeleniny, každý po snídani jí povinně vytamín C, aby měly dostatek pohybu, čerstvého vzduchu, aby neponocovaly, dostatečně pily. A taky se hodně bavíme, smějeme a relaxujeme, snažíme se nestresovat, svět se většinou kvůli těm prkotinám nezboří - a nám je hned lépe
.
Upřímně, očkovat bych se proti chřipce nedala, ani své děti.
@Folinka @Clementine holky díky moc za popis, nám se teď doma něco objevilo a nevím nevím..na tohle to asi nevypadá, asi jen viróza