Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Musím říct, že dcerka promarodila skoro celý listopad..nejdřív herpangína, pak aftózní stomatitída, pak týden klid. Teď rýma, zahleněná a neskutečný kašel, bojím se, že jí to sedne na průdušky
. Měsíc se pořádně nenajedla, vždy jen trošu snídaně a pak už je to bída
@Gorgeous já se teda těch léků bojim. Snažim se jich dávat co nejmíň. Máme doktorku, která má tendence nám napsat léků, že jsem odcházela z lékárny se skoro plnou igelitkou. Teď se vždy snažím to s ní ‚ukecat‘ vždy na co nejmenší množství. Teď jsem tam s dětmi ani nešla. Na tyhle kašle trpí často a vím, že jim vždy nejvíc pomůže ta inhalace. Dcera měla loni troje ATB za sebou a totálně jí to rozhodilo organismus, tak si dávám teď už sakra pozor co do ní nacpu.
Můj syn chodí do školky druhým rokem a marodí stejně jako loni, každý měsíc má rýmu a kašel, tento rok naštěstí bez teplot. Ted naposledy měl ještě 5.nemoc ![]()
@Gorgeous tak hlavně hodně pít, syn taky nejí, když má horečky, oni hlady neumřou. Třeba mačkat šťávy z ovoce, aby měli aspoň něco, nebo dávat přesnídávky, polévky..
Příspěvek upraven 02.12.14 v 14:02
@Gorgeous to máš pravdu, počasí dělá svoje. Přestala jsem po těch antibiotikách léčit a dávám probiotika ( na úpravu ) a na imunitu echinaceové kapky, tak se uvidí. A na noc kvůli půlhodince kašle po půlnoci mokrý ručník.
@Liz já mám v tomhle opravdu velký mezery, vůbec těm medikamentům nerozumím, bojím se, abych zas něco nepodcenila a tak se mi nechce jim předepsané léky nedat, zároveň si pak vyčítám, že jsem jim je dala, ale na to konto se uklidňuji, že doktor snad ví, co dělá?
I když ty děti bere kus od kusu jak na běžícím pásu
hodně váhám a jsem z toho pěkně zmatená, co je pro ně nejlepší?
Dobrovolně leží v posteli skoro celý den u pohádek a to je co říct, to už jim je vážně špatně.
@MUFICE píše:
Můj syn chodí do školky druhým rokem a marodí stejně jako loni, každý měsíc má rýmu a kašel, tento rok naštěstí bez teplot. Ted naposledy měl ještě 5.nemoc
Ježiši, to jsi teda moc nepotěšila…
Já tohle právě moc neznám. První dcera sice při nástupu do školky byla častěji nemocná, ale co předvádí junior je děs. Já si tak někdy říkám, že ze všech těch léků, co do něj cpu, nakonec zkončím na antidepresivech…
@Black Cat píše:
Ježiši, to jsi teda moc nepotěšila…
Já tohle právě moc neznám. První dcera sice při nástupu do školky byla častěji nemocná, ale co předvádí junior je děs. Já si tak někdy říkám, že ze všech těch léků, co do něj cpu, nakonec zkončím na antidepresivech…
No, my naštěstí neměli nikdy ATB, ale dávám mu ty sirupy na kašel a do nosu stříkám jenom Vincentku nebo Sterimar s Cu.
@Gorgeous chápu, kor když maj horečky. Jsou zlatý, že vydržej u pohádek
Je to hrůza s těma nemocema. Ať je jim brzy líp ![]()
@Black Cat Muj syn první rok taky byl vlastně pořád doma, co začal chodit do jeslí. Paralen jsem dávala jenom fakt při vysoké horečce.
@Liz píše:
@Gorgeous chápu, kor když maj horečky. Jsou zlatý, že vydržej u pohádekJe to hrůza s těma nemocema. Ať je jim brzy líp
Moc děkujeme Liz
ono to není normální, že jsou takhle v klidu, zase o to víc jsou mrzutý a nemůžu se od nich hnout, malá mě chce pořád u sebe, takže čert vem nádobí a nepořádek, ještě že ten noťas můžu mít u nich v posteli, mě už ten Shrek leze krkem ![]()
Byla jsem teďka s 20m synkem měsíc doma, horečky ke 40, vystřídla troje antibiotické kapky
pořád mu cestoval zánět - nejdříve jen rýma, pak to sedlo do očí, a nakonec průdušky a 14 dní kašel
já tři měsíce před porodem, měla jsem samozřejmě to samé co on, naštěstí bez teplot, ale stejně jsem musela na punkci dutin, jinak bych nebyla schopná se o něj vůbec postarat. Od října dávám Imunogukan a probiotika, snad ho to trochu povzbudí a propleskne mu to imunitu, jinak totiž bývá docela často nemocný
Teď je ale nemocný kde kdo, chce to vydržet a počkat na mrazy, pak bude zase líp, podzim je na tohle fakt děsný. Držte se