Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky ahoj,
nečetla jsem všechny příspěvky, ale přidávám se k vám. ![]()
Jsem totálně na dně - už jsem to řešila i v jiné diskuzi, takže se pokusím to zkrátit:
synek 7 let prvňáček marodí od 23.10. - nejdřív „jen viroza“, kašel, trochu teplota, byl skoro 14 dnů doma bez atb., dr. mu dala Erdomed, šel do školy, vydržel tam 5 dnů a lehl s oboustranným hnisavým zánětem středouší + Duomox atb. Uši se vyléčily a
DEN PO KONTROLE začal kašlat, 3 dny měl teploty nejvíc 38,5 - víc ne, vypadalo to opět „jen“ na virozu. Dr. mu vzala krev - tam absolutně žádný nález, CRP snad podlimitní, leukocyty taky, takže závěr - počkat, na kašel sirupy.
Před týdnem ve čtvrtek jsem šla k dr. znovu, že pořád kašle - sice ne nějak dráždivě, ale pořád. Dr. nás poslala na rentgen plic - tam NIC, žádný zápal, žádné změny. Dr. mu nakonec nasadila atb. Biseptol, takže zase doma.
Dnešek mě totálně dorazil
…šla jsem na ukončení očr s tím, že zítra a pozítří půjdu do práce, vystřídáme se s manželem. Synek se mi „zdál“ lepší, nekašlal už tolik a dokonce předevčírem a včera jsem s ním byla na 20 minut na prochajdě, protože on byl OPRAVDU už lepší. Mysleli jsme, že od příštího pondělí už půjde konečně do školy…Doktorka ho poslouchala a já už z jejího výrazu viděla, že to asi nebude v pořádku
…Však taky nebylo - říká: „je horší a slyším jasně zápal plic“. No já se tam málem složila - chtěla jsem vědět, jak je to možné, když před týdnem rentgen nic, měl nasazený ten Biseptol, tak jak to, že po 6 dnech je nález zápal plic!! Vůbec to nechápu. Ona říkala, že to prostě někdy tak bývá, že kašel je lepší atd., ale poslechově je to prostě špatný. Takže má atb. Klacid a do školy už do konce tohoto roku nepůjde!!! Fakt totálně na dně, jsem z toho hodně špatná. Ve školce tedy prošel kdečím, nemocnost šílená, ale skončit ve škole po 2 měsících docházky (na konci toho října) - to jsem teda nečekala!!
ahoj, ty seš tady taky??
jak to dopadá s vlasama?? jdeš zítra k té kadeřnici?? Napiš, jak to dopadlo!!
@Gerberka
ahój
ty bláho, tak to je mi líto, to si to chudáček malej teda užívá. ACH JO je mi těch dětí tak líto a nejde jim pomoct, jen mít pevný nervy.Tak vám taky budu držet palce. Je to v háji, ale výhodou jsou Vánoce a prázdniny že tolik nezamešká. Tady má zápal plic 5 dětí, asi nějaká epidemie nebo co?
Jo jo dám vědět s vlasy, ale po tom wonderu jsou lepší, aspoň jdou rozčesat ![]()
@Gerberka @Lizzi Díky holky vlasy jsou celkem v pohodě Lucka mi je sjednotila takovou pěknou oříškovou barvou
zastřihla mi konce a dala zábal, koupila jsem u ní další wonder a dala mi nějaký spray na vlasy který mám dávat před foukáním a ten se neoplachuje. Vlasy to prý ustojí, tak mám radost.Ty co mi opadaly a ulámaly se už nezachráním ale mám hlavu sestříhanou takže se to do toho hezky ztratilo. Prostě profík je fakt profík ![]()
ahoj, tak to je fajn, že to s těmi vlasy tak dopadlo
…ale do experimentů doma už se myslím pouštět nebudeš, viď? ![]()
@Gerberka No to už určitě nebudu, to jsou nervy.Ale na druhou stranu, alespoň jsme si daly večer u těch vlasů víno a pokecaly jsme ![]()
zkus brát něco na vlasy - myslím vnitřně…
já po přečtení mnoha diskuzí a recenzí jsem se rozhodla pro Panthenol tablety od dr. Mullera - beru je 3. týden a jsem vyloženě nadšená…chtěla jsem původně ten hodně vychvalovaný Biosil - ale dost holek psalo, že jim po něm bývalo těžko od žaludku apod
…Revalid - určitě je nejlepší, ale je zas nad moje finanční možnosti…ten Panthenol je fakt dobrý ![]()
@Gerberka Já měla dlouho methionin a vlasy mi vůbec nepadali jenže se po něm přibírá
ten panthenol jsem nezkoušela ale díky za tip je to dobré vědět asi ho taky vyzkouší, za zkoušku nic nedám
![]()
ahoj, o Methioninu jsem taky četla - ale neoslovilo mě to.
Po tom panthenolu teda nepřibírám - zatím teda, beru ho 3 týdny, jak jsem psala…
Zkus si vyhledat porůznu na netu recenze, zkušenosti…mně nejvíc „oslovil“ ten Panthenol - a taky cena není tak závratná. je to prostě vitamín skupiny B.
Já to zkouším, protože si nechávám růst dlouhý předlouhý vlásky
, tak chci pro to všechno udělat, aby byly co nejvíc hezký, no…jsem na to sama zvědavá po 13 a 2 dětech, jak narostou…nic praktičtějšího než dlouhý vlasy jsem za svůj život teda nepoznala (bude mi 42
) - a už se NEMÍNÍM patlat s krátkým účesem o dovolené, kdy nám pořád pršelo a já každý den před zrcadlem s lakem a kulmou!! Chci to v létě na dovči hodit do culíku nebo do copu (hodně jsem nosila ten francouzský) a užívat si!! mně právě dorazily ty dovolený, že když jsem to ráno neupravila tak jak normálně, tak jsem vypadala ala oškubané kuře…A už v životě nechci vidět ty efilační nůžky, kterýma kadeřnice tak „rády“ ty vlasy odlehčují, protenčují či kdeco - já mám teda vlasy „normální“, ne jemné, a mně ty konečky pak vůbec nešly rozčesat či co, měla jsem to věčně zacuchaný… ![]()
jo a právě dobré jsou přípravky Revalid nebo Donna Hair - ale to je pro mě moc drahý…ten panthenol stál okolo 150 Kč za 90 tablet - což je myslím tak akorát ![]()
a jak jsem psala - barvím si henou (henne color), střídám vitaminovou a barevnou, nedám na to dopustit - ale chápu, že hena nesedne každému, musí se to zkoušet…je s tím větší piplačka a dýl to trvá (myslím na té hlavě - že já to mám tak 3 a víc hodin). Ta vitamínová je super - je to směs bylinek - je tam chinin, kopřiva, bříza, tymián, rozmarýn a hena - vše pro posílení vlasů - když to smývám, úplně cítím, jak ty vlasy mám pevnější (tvrdší)… ![]()