Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@brisco píše:
Jo, to mi taky fungovalo, ale teď jsem na to uplně zapomněla. Jakoby to posililo imunitu celkově. naštěstí jsme zatím zdraví i tak a to chodí už dva měsíce do školky, čekala jsem to horší.
Na očkování je teď správný čas
Ahoj, jsem už celkem bezradná. Moje děti jsou už 14 dní doma a nemocné, rýma a horní cesty dýchací. Syn má hnisavý zánět nosohltanu, dcera k tomu ještě angínu v krku a vysoké teploty.
Ve školce v naší třídě z 30 dětí, chodí 6 a celkově je ve městě 5 dětí se zápalem plic!
Po 14 dnech doma, má dcera opět vysokou horečku a to už byla týden bez. Takže máme léky nanovo od dětského + jsme byli na ORL. Už mě to štve. Tolik léků
co se do těch dětí cpe. Nevím, jestli je to dobré, bojím se, že jim to víc ubližuje než pomáhá. Je to normální? Připadá vám správné, kolik léků doktoři pořád dětem dávají? Antibiotika nemáme, naštěstí
aspoň, že tak. Zkoušela jsem alternativu, homeopatika, bachovky, aroma olejíčky - ale to vážně vůbec nezabralo
dávám cibuli, medový čaj, vařím česnečku, syn dokonce zvládá pít i čaj ze zázvoru. ALE STÁLE MARODÍ
obě děti. Pojďte holky a maminky pokecat, nebo už se z toho zblázním. Jsem stále zavřená doma a opečovávám snad do nekonečna moje nemocné broučky
![]()
@Gorgeous kolik je dětem? tohle je normální, když nastoupí do kolektivu.. můj starší, když nastoupil do školky, tak první rok tam byla max 2 měsíce v celku. Daleko víc času byl doma, pořád s něčím. ![]()
@Gorgeous No mám doma to samé. Syn byl týden ve školce a zas má nějakou virózu. Před tím angínu, pře tím virózu… sopel a já nevím co. Teď se s ním chystám po půl roce na imunologii, tak jsem vážně zvědavá, co mi tam řeknou.
@martina.se No a co ti na to řekl doktor, že to je normální? Já když si představím, že dva týdny ze čtyř v měsíci ho cpu paralenem /minimálně/ tak mi to teda moc normální nepřijde… Si říkám, co mu tím asi přivodím…
@martina.se no syn už je ve školce druhým rokem
normální to asi je, jenom mi vadí, kolik kapek, sirupů těm dětem proteče břichem. To je fakt šílený, takových všemožných léků a preparátů. Kolikrát mě i napadá, jestli jim to vůbec dávat, když výsledek nějak valně nevidím
![]()
@Gorgeous dcerka je nemocná od září, přitom do té doby byla vlastně rok a půl zdravá a teď tohle. Dostala první antibiotika, která zřejmě nezabrala a po 14 dnech dostala další. Dobrala druhé a stále kašle, teče jí z nosu. Od mala pije čaje, bydlíme na vsi, jí zeleninu i ovoce, extra ji neoblékám, aby nebyla choulostivá a stejně je a je nemocná
. Těžko říct, čím to je.
@Black Cat píše:
@martina.se No a co ti na to řekl doktor, že to je normální? Já když si představím, že dva týdny ze čtyř v měsíci ho cpu paralenem /minimálně/ tak mi to teda moc normální nepřijde… Si říkám, co mu tím asi přivodím…
jo, dr řekl, že pokud to bude jen první rok, je to v pořádku.. a ano, taky se mi to nelíbilo. Pořád pilule, 4× atb atd.. ![]()
@Gorgeous píše:
@martina.se no syn už je ve školce druhým rokemnormální to asi je, jenom mi vadí, kolik kapek, sirupů těm dětem proteče břichem. To je fakt šílený, takových všemožných léků a preparátů. Kolikrát mě i napadá, jestli jim to vůbec dávat, když výsledek nějak valně nevidím
![]()
je mi to jasné, ale moc jiných možností nemáš. Ale vím, jak se cítíš. Když našemu týdennímu klukovi nasadili ATB pro sichr, taky jsem měla chuť vraždit - při představě, co to vše v tom tělíčku způsobí ![]()
@Black Cat jo jo přesně tak, to je to, co mě na tom štve nejvíc. Řekla jsem to oběma, dětskému i ORL a prý mám dávat jen při teplotě nad 38 nebo bolesti, tak to taky dělám, ale dětský mu dal Ventolin a ORL se divil naco? Prý je to pro astmatiky a to on není a jsou v tom kortikoidy
!!! Tak mě tím spíš naštval. Dál mají Erdomed, Fenistil, Stoptussin, dcera při horečce panadol/nurofen, nějaké míchané kapky do nosu, ještě nám doporučil imunoglukan, který jim ale v tom množství ani radši nedávám a mají prý ještě oba nějaké probiotika. Takže si připadám jako lékárna a výsledek žádnej, jen mám špatné svědomí, kolik toho do nich zbytečně cpu. Takže probiotika a imunoglukan prostě nedávám.
Bude líp
malá, když začala v 1,5 roce chodit do jeslí, byla pořád nemocná. bylo to šílený a velice náročné období ![]()
Táhlo se to s ní docela dlouho, ale zároveň jsem viděla, že se to pomalinku lepší. Velice nám pomohli doplňky na zvýšení imunity. Dneska je na tom o 200% lépe. Zrovna v pátek učitelka říkala, že jich je ve tříde 7 (ze 27!) včetně naší, co považuji za zázrak (pro jistotu ťukám…)
@1Luca Už aby byla pořádná zima a mrzlo a mrzlo, aby se ty bacily už nějak zlikvidovali, tyhle teplé zimy podle mě jen nemocem nahrávají ![]()
Nejsi sama, také jsem doma s věčně nemocnými dětmi. Momentálně mají oba šílenej kašel, fakt jak tuberáci
Také nejsem zastánce do dětí rvát horem dolem léky. Momentálně jim dávám jen vitamin C a inhalují Vincentku. (koupili jsme kuli tomu inhalátor) jinak nic. Nemají teda horečku. Naše školka prý teď také zeje prázdnotou. Taky mi tu už hrabe, pexeso, člověče, emimino a tak to teď jde celé dny
Nejste v tom sami. Drž se, bude líp ![]()
@Liz děkuji
já to zvládnu, ale pořád mi vrtá hlavou to množství léků, hledám o tom něco na internetu, bojím se, jestli to dětem víc neškodí než pomáhá ![]()
Já se obávám, že letos, stejně jako loni těm nemocem hodně nahrává i počasí
Věřím tomu, že kdyby mrzlo, že by bylo mnohem méně viróz a všelijakých bacilů. Že to prostě musí vymrznout. Místo toho se to v tomhle rádoby teplém a vlhkém počasí jen radostně množí.