Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máte někdo zkušenost s častějšími cestami do Německa vlakem? Jaké jsou možné slevy? U nás jsem zjistila, že je možné zařídit si jakousi InKartu a v Německu je asi něco takového
.
Paní na nádraží mi nabízela nákup jízdenek na internetu, případně si koupit jízdenku na hranice a pak ve vlaku na místo určení v Německu, ale cenu neřekla
.
Budu pravděpodobně cestovat i s dětmi, tak mi tvrdí, že je tam vyhrazení oddíl. Je to skutečně tak?
Díky
.
@berynkaa Já minulý rok cestovala často vlakem z Prahy do Německa. Musím teda říct, že čím dříve koupíš lístek, tim je to levnější. A nejlevněji to vychází koupit v ČR. Je už jedno jestli na internetu, a nebo přímo u okénka na Hlaváku v Praze.
@berynkaa zkus kouknout na http://www.cd.cz/…mecko/-4078/
Souhlasím s Burtik80, že z Čech to bývá levnější.
Až do Německa nejezdím, spíš vlakem z Prahy směrem na N (vystupuju dřív). Oddíl pro děti tam je, ale v „německých vlacích“ typu Alex to bývá jen jedno kupé na rozdíl od několika v běžných českých. Na druhou stranu si neumím moc představit, že bys s mláďaty na požádání, případně za pomoci průvodčího nenašla místo k sezení. Sedneš si v ČR a pak už tě nikdo zvedat nebude ![]()
Můžeš to srovnat s nabídkou Deutsche Bahn http://reiseauskunft.bahn.de/…uery2.exe/dn?…;&
My žijeme v německu a pokud jedeš regionalnima vlakama, tak platis asi 49 euro a druha osoba je zdarma, muzes dojet kamkoliv. Deti tam jsou podle me taky, nejsem si jista, ale je to do 4 nebo 5 osob. Da se koupit pres net a vytiskout, platit muzes kreditkou.
taky mam jinak pocit, ze kdyz koupis listek v cr a jedes vlakem je to levnejsi. Hlavne IC
@berynkaa Já koupila naposledy lístek levnějc u DB, přes internet
. ČD má myslim internet na nic, lepší asi zavolat na informace a zeptat se a srovnat s cenama DB.
@berynkaa píše:
Máte někdo zkušenost s častějšími cestami do Německa vlakem? Jaké jsou možné slevy? U nás jsem zjistila, že je možné zařídit si jakousi InKartu a v Německu je asi něco takového.
Paní na nádraží mi nabízela nákup jízdenek na internetu, případně si koupit jízdenku na hranice a pak ve vlaku na místo určení v Německu, ale cenu neřekla.
Budu pravděpodobně cestovat i s dětmi, tak mi tvrdí, že je tam vyhrazení oddíl. Je to skutečně tak?
Díky.
ahoj,
vyhodna je Bahncard. muzes mit az 50% slevu za urcity poplatek, kdysi to bylo 150 eur za rok. hodne se to vyplati, kdyz jezdis casto. meli by ti ji vystavit na kazdem nadrazi v nemecku.
@Burtik80 píše:
@berynkaa Já minulý rok cestovala často vlakem z Prahy do Německa. Musím teda říct, že čím dříve koupíš lístek, tim je to levnější. A nejlevněji to vychází koupit v ČR. Je už jedno jestli na internetu, a nebo přímo u okénka na Hlaváku v Praze.
tak já to zkusím v e-shopu, nastavit různá data. Ono to pak ukazuje cenu, tak jestli a jak se změní
. Děkuju.
@suik regionální vlak je co?
Já mám vyhledané tři spoje a jsou to klasické rychlíky např. Jan Hus… ![]()
Tak jsem se mrkla na stranky db a cena na bahncard je ted 255 eur rok -sleva 50% po nemecku a 25% pri prekroceni hranice. zalezi, jak casto cestujes…jeste maji levnejsi bahncard25…ta stoji 62eur a usetris 25% po nemecku.
@jaaaaaana píše:
ahoj,
vyhodna je Bahncard. muzes mit az 50% slevu za urcity poplatek, kdysi to bylo 150 eur za rok. hodne se to vyplati, kdyz jezdis casto. meli by ti ji vystavit na kazdem nadrazi v nemecku.
na to už jsem právě taky narazila. A nevíš prosím, co je potřeba pro vystavení? např. nějaký doklad, fotka aj. Vyřizoval by mi to pravděpodobně manžel, tak jestli by to takhle vůbec šlo? Díky
Myslim, ze staci fotka a obcanka. asi by to melo jit i pres manzela, tu kartu ti poslou postou, dostanes jen nejakou provizorni.
Kam jedes? Jako na hranicich asi musis prestoupit…No neco jako osobak, ale je tim prospikovany cely nemecko, a je tam vic mista na kola a kocarky, me se v nich teda jezdi lip jak IC rychlikama.
Regionalbahn.
@suik já mám přímé spojení na trase Praha-Mnichov, i takhle to bude skoro pět hodin. Mám trochu obavu, jaká bude ta úroveň cestování
, žádné Pendolino to nebude
.
Muzu se zeptat jak probíhala cesta Praha - mnichov? čeká mě to s malou za 14 dnů, tak at vím na co se připravit
.