Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@maruska222 záleží, jaký jede vlak
jsou dvě možnosti… luxusní a poměrně hnusný
. Zatím jsme nezjistili, jestli je v tom nějaká pravidelnost, kdy jede který.
U luxusního je výhoda, že v části pro matky s dětmi je prostor i pro vozíčkáře, takže pokud není plno, dají se tam dát v pohodě golfky a dítě tam může klidně spát.. Hned vedle je oddíl, ze kterého je vidět a pak je tam i dost prostoru, aby se děti „proběhly“ a nemusí být jen v kupé a uličce.
Pokud jede hnusnej vlak, tak tam raději ani nechoďte na záchod
.
Taky určitě sledujte info o výlukách. Ještě pár dní potrvá v Rokycanech, ale to se rychlíků netýká, ty mají jen cca 20min zpoždění (pokud je to během dne). Horší je výluka, jako byla teď ve Furth im Wald. To se přestupuje do autobusů ![]()
A ještě k té ceně, jak jsem se já ptala na začátku… třeba se to bude někomu hodit
.
Zatím je nejlevnější koupit na internetu e-shopu Českých drah včasnou jízdenku PRAHA-MNICHOV, MNICHOV-PRAHA, i když třeba nastupujete někde na trase. Je jedno, jestli je zpáteční, nebo ne, to je cena stejná a je to většinou necelých 600Kč za osobu. Včasná jízdenka musí být koupena nejpozději 3 dny před odjezdem a je na konkrétní den a spoj. Nelze teda vrátit a ani vyměnit!
Pokud jedou i děti, tak do šesti let neplatí nic. Od šesti let se platí jen u nás (v Německu ne), takže koupit např. z Plzně na hranice.
Pojedu Ex Franz Kafka, který vyjíždí v 9:15 z Prahy.. tak snad to nebude hrůza.. celkem jsem na to háklivka.
Cenu jsem si taky zjišťovala a koupím si na netu přes eshop čd. akorát to mám složitejší v tom, že jeden den jedeme ostrava-plzen a druhý den pokračuju plzen - mnichov..Takže si musím koupit zvlášt jízdenky ostrava-plzen a na druhý den myslíš praha - mnichov? i když pojedu z plzně?
@maruska222 koukam na to a kup si včasnou Plzeň-Mnichov, ukazuje to cenu necelé čtyři stovky.
Ale třeba Rokycany-Landshut je za 1187Kč stejným vlakem ![]()