Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mam malou 5 - tyd. holcicku, a posledni dny mi casto place, tak ji vzdy kojim, protoze se mi od narozeni budila jen na kojeni cca kazde 3-4 hodiny a plakala malo - jen po probuzeni hladem asi. Ted mi place i pres den, kouka, pak place, tak ji dam mlicko, kojim, a pak treba spi pres den jen 1,5 hodiny, k veceru a do pulnoci pak treba i 3-4 hodiny, ale po pulnoci treba jen 2h a budi se knouranim, tak ji dam zas napit, ale vlastne nevim, jestli knoura hladem nebo ne. Moje mamka mi rekla, ze ji trapim hlady, at ji dam na noc UM, ale mala za minuly tyden pribrala 230g, brisko ma po nakojeni jak balonek, a kolikrat uz pak ani nechce pit, jen se krouti a vzteka, mlicko ale z prsa tece, tak nevim. Prosim poradte.
Ja myslim, ze ji hlady netrapis, nabidni prso a kdyz si vezme, tak urcite pije podle toho, kolik potrebuje. UM bych urcite nedavala, pokud se ti mlicko tvori a mala pribira, tak neni duvod. Na mamku nedej, je to tvoje miminko, tak prece vis sama nejlip, jak ho krmit. Muze mit ted treba rustovy spurt, ktery je okolo sesti tydnu, tak mozna ma vic hlad a zase to pak odezni.
A nebo place proto, ze chce zabavu. Prece jen uz vnima vice svoje okoli a potrebuje nejake vzruchy, hrat si s maminkou a podobne. Klidne muze plakat i z nudy a nebo se citi opustene, kdyz nevidi maminku na blizku. Jenom hlady to byt nemusi, ale to budes vedet nejlip sama. Rid se svym instinktem.
Souhlasím s Maltou, nenech se zvyklat. Mě taky tchýně přesvědčovala, že mám mlíka málo a nebo ho mám slabý, že ho trápím hlady a tak. No a když mi za 3 týdny přibral kilo a stejným tempem šel dál, dala pokoj. Bude to jen růstový spurt, nebo chce prostě tvou blízkost. Třeba by jí stačilo pochovat, pohladit. U nás kňourání probíhalo kvůli prdíkům, ale na ty prý holčičky tolik netrpí. Zkus taky probrat, co jíš a piješ, jestli jí třeba jen nebolelo bříško.
Ahoj Hruzicko,
neco podobneho tu resi prave Tesali v rubrice Miminko (najdes to tu: https://www.emimino.cz/modules.php?…)
Jak jsem rikala uz ji, chce to hlavne klid. Mlicka mas urcite dost a dobreho (kdyby jen tvoje holcicka mohla mluvit
. Na mamku moc nedej, to vis - ony nas kojily minimalne a pak do nas cpaly sunar. Vedely, kolik jsme vypily, a ted maji pocit, ze kdyz kojis, nemas prehled, kolik toho drobek vypije. Ze kojeni a krmeni z lahve je neco uplne jineho a ze mlicko, ktere tvoris, je promenlive podle potreb ditete, to jim nejak nejde do hlavy. U nas to probihalo stejne ![]()
Jinak to caste kojeni bude urcite rustovy spurt - proste ted bude pit casteji a casem se to zase upravi (az do dalsiho spurtu
. A jak psala Malta - taky uz to bude chtit nejakou zabavu. Vlastne je to dobre, ze Tvoje holcicka place - znamena to, ze se rozviji mozek a ze vyzaduje dalsi podnety ![]()
HLAVU VZHURU!
Hlady ji asi netrápíš, prostě malá povyrostla, začla vnímat okolí a nebaví ji jen tak ležet, chce kontakt s mámou, nosit se, mluvit na ni atd atd. Je to normální. K.
Ahoj maminky
mám 5 týdenního chlapečka a neustále ho kojím.. Když ho nakojím a usne, tak někdy netrvá ani hodinu a vzbudí se a opět si vyžaduje prso.. Málo kdy vydrží 2 hoďky
už jsem to probírala před 2 týdny s doktorkou a ta mi jen řekla, že se to spraví, no jenže pořád je to stejné a já už si nevím rady..nechci ho trápit hlady nebo tak něco, ale už jsem přemýšlela jestli nemám náhodou hladové mléko
malý měl i zelenou stolici..já už si připadám, že v těch prsou už nic nemám..a kdyby to bylo jen přes den, ale je to to samé i v noci. může se jednat i o růstový spurt? a taky když kojím, tak je malý nervozní, kope nohama a pořád se odsává a přisává
už si fakt nevím rady..
děkuji za odpověďi a rady