poradte prosim - ma hlad, jsem uz zoufala

334
16.11.06 08:35

poradte prosim - ma hlad, jsem uz zoufala

Prosim poradte …mam doma skoro 3-tydenni holcicku a posledni tri dny ma obdobi (predevcirem skoro cele odpoledne a vcera cely vecer), kdy porad place-knoura a jedine, co ji ukonejsi je kojeni, takze treba kojim s prestavkami 4 hodiny, predtim se budila na kojeni kazde 3-4 hodiny. V noci sice spala vzdy asi 3,5 hodiny. Nevim, jestli ji trapi treba prdiky…potoze papa, usina a najednou se za 10 min vzbudi a krici. Problem je, ze dudlika zadneho nechce. Uz jsem strasne unavena a zoufala, ze asi mliko nestaci, i kdyz porad tece :wink: Nebo je to mleko treba malo vyzivne? Nebo treba spatne jim? A jakou barvu ma mit kakani, vetsinou ma mala takova ty michana vajicka, ale treba vcera to mela malinko do zelena. Prosim poradte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11935
16.11.06 08:49

Pidalko, nemuze se jednat o rustovy spurt (souhlasilo by to na to jak je mala stara :))? Chce to par dni vydrzet kojit porad a porad a za par dni to prejde a zase bude hodne miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
16.11.06 08:49

Píďalko, mě napadlo…doktorka mi říkala, že nemám malou kojit dřív jak po hodině a půl, protože to mlíko nestráví a potom má bolení bříška…víš, jestli jak to do ní „pereš“, tak to akorát nezhoršuješ, protože to, že měla zelenou stoličku je důkaz toho, že má v sobě nestrávený mlíčko. Co kdyby jsi to jednou prostě překonala a malou chovala, konejšila, abys jí udělala jednu pauzu a ona by se pořádně nadlábla a srovnalo by se jí to. Nevím, jen zkouším, co by mohlo pomoct a co bych udělala já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
16.11.06 08:55

Amynko : asi to zkusim. Jen vecer malokdy vydrzim, protoze mala krici a krici 8O , a i kdyz ji nosim, tak neprestane. Ale mas pravdu, mne pak taky prijde, ze to nemuze ani stravit :wink: A ja si myslela, ze ma naopak porad hlad…
EnkoL : ten rustovy spurt to by taky mohlo byt, to mne nenapadlo, tak se obrnim trpelivosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
16.11.06 08:56

U nás se v tomto období objevily bolesti bříška. Chce to trpělivost. A nám se osvědčilo dát dítko na předloktí na bříško a pohupovat na balonu, ten nás zachraňoval hodně dlouho. Tak jestli máte nebo si můžete půjčit, zkus to. Jestli je málo mléka (jako že asi neni), poznala by to dr. kdyby ti ji zvážila. Tak jí zavolej a zeptej se jestli můžeš přijít převážit. My jsme byly takhle domluvený, ale nikdy jsem to nevyužila, malá pila normálně a to řvaní bylo jasný břicho. A to jsem si sakra dávala pozor co jím a nepomohlo to. Pila jsem fenyklový čaj a taky nic, prostě některé děti na to víc trpí. Držím palce a zkus si na pár hodin sehnat někoho kdo ti vezme malou ven a jdi spát, žádné uklízení, to počká. Zapoj tatínka jestli je to možné. Jo a dřív jak po 2h jsem nenakojila ani když brečela, chovat, houpat, chodit a hlavně skákat na tom baloně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
16.11.06 09:00

PIDALKO,u nás,když se kluci probudili 10 minut po uložení do postýlky,tak to bylo tím,že se jim mlíčko vracelo a mimčům to není příjemný.Oba kluci měli reflux,pořád blinkali.Teď u Martínka už je to v poho,ale jako mimino dělal to samý,co tvoje.dávala jsem ho spát na bříško,to dětem hoodně uleví.jestli máš monitor dechu,tak se toho neboj a vyzkoušej to.a podlož postýlku,ať má výš hlavičku.vyzkoušej a uvidíš:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
16.11.06 09:01

Vladkoo, balon mame tak budeme houpat. K dr mame jit pristi tyden, tak uvidime, ale minule mala prospivala. Asi to budou ty bolesti briska…protoze, i kdyz spi tak se ruzne nekdy krouti a vypada, ze tlaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
16.11.06 09:39

Nebuď smutná, určitě bych to připisovala růstovému spurtu a taky, že jí bolí bříško. Když papá takhle často, tak se určitě nestihne mlíčko spotřebovat a pak jí z toho bolí právě to bříško. Určitě bych zkusila kapat SAB Simplex před kojením. Nám to poradila Dr. a mlý byl hned o trochu spokojenější a hlavně pak, kvůli né tolik bolavému bříšku, mohl déle spát. Nejprve jsem kapala 5 kapek před každým kojením a jak rostl, tak i 15 kapek. Dr. mi řekla, že SAB nemůžu předávkovat, tak ať klidně kapu. Když se to začalo zlepšovat, tak jsem začala počet kapek zase ubírat a dávala jsem třeba jen ob kojení, nebo právě až odpo a večer. A jak píšeš jestli má správnou stoličku, tak to určitě má, taky jsme měli takovou. Vydrž to určitě bude brzy líp. :) Držím pěsti. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
16.11.06 09:40

Pidalko, jestli má malá ráda koupání, tak to taky vždy na chvíli ulevilo. Na tom míči jsme ji měli aby měla hlavu u lokte a držíš jí mezi nožkama, o tu ruku si masíruje bříško. Až bude trošku větší, doporučovala mi dr. i rovnou malou dát na míč, jasně že hlídat o 106 a pohupovat, taky zabíralo. U nás to bohužel přešlo až někdy v 5m, snad vás to opustí dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
16.11.06 09:47

Sab simplex koupim, snad se male trosku ulevi. A je fakt, ze po koupani se tolik nekrouti. Snad to bude lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
16.11.06 12:05

Ahoj,

u nás to bylo podobné. Malý pořád plakal teda spíš křičel a přestal jedině u prsa. Kojila jsem ho pořád. Třeba hodinu v kuse. Někdy u toho usnul (bez prsa neusnul) když jsem ho přestala kojit hned se vzbudil a zase řev. Někdy neusnul a tahal pořád a „rozčiloval“ se když už to prso nebylo tak nalité. Taky jsem si říkala, že to nemůže ani strávit, ale na druhou stranu první měsíc skoro nic nepřibral. Tak jsem začala se sunarem. Kojila jsem ho i nadále, ale asi „jen“ na žízeň. Vaše situace je třeba úplně jiná a malá ti třeba normálně přibírá. To nevím. Jo a prdíky nás trápily hodně a lešpí než sab simplex je baby calm. Aspoň nám se osvědčil.

Andrea a Adámek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
16.11.06 13:13

Taky jsme měli něco podobného. Napadlo mě, že Vám schází ten dudlíček. Zkoušeli jste různé typy? Hlavně latex a obyč kulatý? Přijde mi, že možná nemá hlad, jen bolení, chce se dudláním uklidnit, tak chce prso. Jinak taky doporučuju skákání na balonu s miminem v náručí. My takhle proskákali hodiny. Ale nejde o žádné něžné pohupování, ale o opravdový adrenalin :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
16.11.06 13:43

Pidalko, pokud ma zeleny hovinka, tak ji na tuty trapi prdiky, broucka malyho.
Uz jsi vyzkousela rektalni rourku? Ver mi, ze my bychom bez ni prvni tydny nezvladli ani u jedne princezny… Jen pozor, moje holky mely hovinkovy dostrel skoro dva metry..... A neboj, rourka stoji kolem deseti korun (teda stala pred tremi lety) a urcite s ni nijak neublizis… A pozor, obcas ji musis ze zadecku vyndat a profouknout, zacpava se hovinky - ale neboj, ten druhy konec je cisty.

A jeden vecer ji zkus i casteji nakojit, uvidis, co to s ni udela. Treba je to prave to, co potrebuje. U Ady jsem pauzu mezi kojo dodrzovala, u Pepi ne a Pepi byla spokojenejsi mimi.

Myslim, ze jedine, co to neni je hlad…

Drz se holka, protoze urvana miminka jsou obrovska zatez na psychiku.

Lesina

PS: Pepi se nam taky nepovedlo dudlik vnutit… Ne kazde dite se necha na dudu ukecat.

PPS: A jeste me napadlo - pij fenyklovy cas a meltu - a od kazdeho aspon litr. Je to hnus, ale hodne to pomaha na kojeni a na prdy :) Jen bacha, ty prdiky to uvolnuje nejen miminku, ale i mamince… :oops: :oops: :oops: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
16.11.06 14:43

ještě k pití fenyklových čajů-mě to spíš nadýmalo samotnou,takže jsem je přestala pít a bylo po problémech.takže co nadýmá tebe,vynech:-)
mělo by to pomoct
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21706
16.11.06 16:35

ahojky,

jestli má mimi prdíky, tak nám se ještě osvědčilo fénovat bříško fénem a masírovat současně olejíčkem od weledy ( ve směru hodinových ručiček). Klárce to zabere okamžitě a ještě mi to bříško nastavuje, jak se jí to líbí :-)
tak pevné nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna