Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@zuzanx Nasadila bych kapky Biogaia a radši Babycalm, ten je přírodní a můžeš ho dávat víc. Samozřejmě dávej pozor na stravu, ale moc bych to nehrotila. Já nejedla jeden čas skoro nic a malá stejně plakala, přikládala jsem to bříšku, teprve postupem času mi došlo, že většinou se pláč bříška netýkal.
Sice nekojím ale řešíme doma prdíky, holka jí třeba po 5-6 hodinách sunar a stejně naprdíky trpí, první holka taky nekojená taky na sunaru a prdíky jsme neznali. v noci krmím malou jen 1× max 2× takže bříško má určitě už pěkně prázdné a žádné nestrávené mlíko tam nezůstalo ale stejně se kroutí jak had. řekla bych že prostě některé děcka na to trpí a jiné ne. podle mě i kdybys dávala umělko tak prostě sklon k prdíkům má a nic by se nezměnilo
@zuzanx Doktorka má dost zastaralý názory, já kojila jak malej chtěl a nikdy prdíky neměl. Dávala jsem probiotický kapky. Spí Ti v noci krásně, to je super. A přes den to nech na něm ![]()
Ja jsem kojila dve deti po dobu 2 let veku kazdeho ditete, tak si myslim ze o kojeni neco vim.Deti mi jedli treba po pul hodine a byli v pohode, doktorka mi rekla to same co tobe, ale ja jsem koukala jen na potreby miminka a oboum to vyhovovalo a zadny prdiky nemeli, ani nezvraceli.
A pozdeji na prdiky, jsme davali sab simplex, nam to pomahalo.
Kojila jsem, jak si řekl, bylo to taky tak po hodině, doktorka to věděla a řekla kojit jak si řekne… zlepšilo se to kolem 4. měsíce. S těma kapičkama bohužel neporadím ![]()
Rozhodně kojit dle toho jak chce dítě. V porodnici mi taky říkali, že dodržovat 4hodinové pauzy
Takže jsem jí jako 3 hodiny měla nechat řvát??? A když jsem přišla k dětský, byl tam záskok, taková stará babka a dost mě překvapila, protože první co mi řekla, že míchání stráveného a nestráveného mlíka v žaludku je totální blbost a ať kojím tak jak dítě chce.
@peluani @poppaea
No on malej jakože prdí, ale brečí u toho a kroutí se.. A taky ho ty prdy dost budí ze spaní přes den… Proto jsem mu začala dávat ten infacol… Není to jakože by mu ty větry neodcházeli vůbec, tak nevím, jestli mu něco dávat nebo ne…
Malej na to děsně trpěl, masírovali jsme bříško, přitahovali nožičky k bříšku, odříhávali a pořád řev. Jednou jsem jela ze zoufalství ve 2 ráno do lékárny pro rektální rourku a ta úúúúúleva!!! Malej pak spal 5 hodin v kuse. Ale nemá se používat moc často, v krizových situacích ale zabrala perfektně. U nás to dělal Nutrilon, přešli jsme na Sunar Nutra Defense a bylo po problému. Jinak, kapky u nás nezabíraly. Ale nerada na to období vzpomínám, bylo to na švestku ![]()
Hele náš malej taky docela dlouho blil, pak to samo přestalo, některý děcka to tak holt mají… jinak kapičky sem dávala espumisan, chce to najít druh, kterej bude vyhovovat, nemusí sednout první, který koupíš ![]()
Přesně jako moje malá, prdíky odchází ale když prdne zabrečí u toho, začala jsem dávat jakési laktobacily pro děti a pravidelně kadí a i prdí ale pořád jí ty prdy kroutí. v postýlce když spí tak se kroutí, pobrekává ze spaní tak jí nejčastěji dávám přes den do autosedačky nebo lehátka, jak je jakoby skrčená tak spí krásně a to pak jen slyším jak z ní lítají ty bomby. jen tam spí nádherně klidně bez bolení
@zuzanx Koj jak potřebuje. Dost možná máš dítě, které prostě jí méně, ale častěji. Mému dítěti stačilo v sedmi měsích 100 -120 ml mlíka, víc nevypil, ale jedl přes den po 2 hodinách a dvouhodinový interval mezi jídly mu v podstatě přes den vydržel až do teď (9 měsíců). Časté kojení mu na břicho nevadilo. Prdy měl do 2 měsíců, většinou ze spolykaného vzduchu při kojení nebo když řval u přebalování a převlíkání. To si k tomu ještě jako bonus vyřval i škytavku.
@martulkasloník
Hm, tak to malej v sedátku řve a nechce tam být… Asi zkusím taky nějaký ty probiotika nebo tak, poradím se zítra v lékárně… Nedělá mi vůbec dobře, když u toho prdění pláče jako tur a třepe se mu bradička… (Když se vzteká, tak jen řve, když se třepe bradička, vím, že je to nějaké bolení..) ![]()
@Svistice
Dneska jsem kojila, jak potřeboval a už u toho zůstanu. Je spokojenější a klidnější, jen víc blinká, protože se přežírá (dost mi teče mlíko a mám ho hodně, takže i když si jen dudlá, tak mu tam něco teče)… Myslím, že nejde jen o hlad, ale o to dudlání a o tu blízkost… Kolik vypije moc nevím, nechce se mi ho trápit na váze, ale rozhodně za den vypije dost, protože krásně přibírá… Jen teda to blití teď nic moc no.