Časté kojení a prdíky 2měsíčního

Napsat příspěvek
Velikost písma:
624
18.3.14 21:30

Muj tradicni clanek… omlouvam se tem, kterym to „vnucuji“ uz po kolikate… kojila jsem i po pul hodinach (zkousela jsem ruzne triky) a nebo naopak nosila a tim si zajistila intervaly – vyslo to nam to na stejno…
http://dojcenie.wordpress.com/…fala/kolika/
http://dojcenie.wordpress.com/…ravne-kojit/
Potvrzenim ze caste kojeni jako takove neni pricinou mi dala i who (=svet zdrav organ OSN)(ktera sice podporuje kojeni nad miru ceske zdravotn. tradici, ale je pro me je dostatecnou zdravot. autoritou a co se tyce predniho nebo zadniho mlika v oficialnim mezinarodne platnym doporuceni popisuje uplne to stejne co annag)…
ja se muzu akorat poptat - mas pocit, ze mas spise mleka hodne, ze ti strika honzik pije kratce nebo spise dele? jak casto a jakou barvou kadite? a co berete na prdiky?… vetsinou jde o to co nejefektivneji dite zklidnit (napriklad nam doktor rekl, ze vzduch ma v brise i z toho jak krici a pravdou je ze pokazde kdyz kricel pred kojenim, tak posleze krkal) a jestlize i ublinkava, tak jsme meli dobrou zkusenost s vertikalnim uvazem v satku, ze ktereho lezl jak vymenene dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
18.3.14 21:41

Jde v zásadě o to, že pokud dítě neřeší na prse hlad nebo žízeň ale něco jiného (kolika, reflux), tak se malému nabídne nejříve to stejné prso, ktere se na prvni pohled zda bez mleka ale ve skutecnosti se vnem skryva kvalitni husta smetana - ta je na prdiky lepsi, nez to prvni vodovejsi mleko, protoze to co muze trapit je prave laktoza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
18.3.14 21:59

Jo, to prazdnejsi prso je na udumlavani nejlepsi - trochu si polkne sladke chuti (ta vseobecne umoznuje detem lepe zvladat neprijemne pocity), zapolkne reflux, tim ze je hustsi tak by melo mene tlacit na jicen… jinak nevim, kde se to popisuje, ale ja bych podle pozorovani klukovo traveni popsala tak, ze jakmile se rozhodilo, tak mu nevadila jedna vec, ale pak mu vadilo na traveni vsechno - tedy i kravska bilkovina a vubec jakoby reagoval na vsechny chemicke „vylepsovaky“ (napriklad i v susenkach od opavie apod), nejjistejsi byla domaci kuchyn (bez mlika) - nebo jestli reagoval na stres :/

Fotky kde se zacal usmivat mam az po objeveni mamily :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
18.3.14 22:18

Jinak… poradkyne mi potvrdila moji zkusenost: jde hlavne o to dite zklidnit. Ve chvili kdy bude v pohode, tak to pujde samo… Ja jsem treba, abych ulevila „babiccinym predstavam“, a vyvazila „rozmazlovani“ unosovanim a castym prsenim, tak jsem byla tvrda „musis vydrzet“ v jine oblasti a ty jakoby se nam urcitym zpusobem vlekly dodnes… ve skutecnosti by ale stacilo, kdybych i ty dalsi veci (co ho trapili) delala jinak - napriklad, nemel rad autovajicko, asi jme meli zkusit jine, ve chvili kdy jsme presli na jinou autosedacku, tak byl najednou mir a klid. Po te co se zklidnil uplne ( u nas se to nepodarilo pred 10mesicem, mozna jsme malo otravovali v lekarnach a u doktoru) tak zacal zvladat nejruznejsi stresy a tlaky mnohem snadneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
19.3.14 10:06
@zuzanx píše:
@peluani @poppaea
No on malej jakože prdí, ale brečí u toho a kroutí se.. A taky ho ty prdy dost budí ze spaní přes den… Proto jsem mu začala dávat ten infacol… Není to jakože by mu ty větry neodcházeli vůbec, tak nevím, jestli mu něco dávat nebo ne…

tak toho urcite boli brisko, urcite mu neco na to davej, na trhu je hodne kapicek co pomuzou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
19.3.14 13:04
@zuzanx píše:
@martulkasloník
Hm, tak to malej v sedátku řve a nechce tam být… Asi zkusím taky nějaký ty probiotika nebo tak, poradím se zítra v lékárně… Nedělá mi vůbec dobře, když u toho prdění pláče jako tur a třepe se mu bradička… (Když se vzteká, tak jen řve, když se třepe bradička, vím, že je to nějaké bolení..) :(

moje se prohýbá do mostu a rudne v obličeji, tohle jsem u první holky neznala ta prdíky neměla vůbec a tato je úplně jiná. no je to boj ale naštěstí u nás sedačka funguje. a čaje dáváš? já děkuju bohu za ně, ty fakt malou vždycky uklidní v bříšku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
19.3.14 14:44

@poppaea
Tak jsem dneska koupila ty probiotický kapky Biogaia, tak uvidíme… Akorát jsem se zapomněla v lékárně zeptat, jak dlouho se můžou užívat… V příbalovém letáku to nepíšou… Nevíš, jestli se můžou žívat dlouhodobě? Zatím zkusím jen ty probiotika a uvidím, co to udělá, nechci do něj zbytečně cpát moc chemie… Ty probiotika mu ublížit nemůžou, ne??

Příspěvek upraven 19.03.14 v 14:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
19.3.14 14:46

@martulkasloník čaj jsem zatím malýmu ještě nedávala, přijde mi na to ještě malej, aby mu to nezatěžovalo ledviny… A navíc si ho nechci učit na flašku, když plně kojím. Já piju čaje pro kojící matky a teď jsem si i objednala fenyklový čaj, tak třeba to trochu pomůže, když to budu pít já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
19.3.14 14:46

@zuzanx Určitě dlouhodobě, klidně celý život :) ono to nefunguje tak, že je jednou dáš a bude po bolení, naopak to může zabrat třeba až za 14 dní nebo za měsíc. Na to akutní jsem dávala Babycalm, to je přírodní, bez chemie, a docela pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
19.3.14 14:48

@poppaea
To je mi jasný, že to asi nezabere hned… Uvidím, jak to bude probíhat… Ublížit mu ty probiotika nemůžou, ne? Ještě pak zvážím ten babycalm, podle toho, jak moc to bolení bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
19.3.14 14:49

Já kojila vždy když si malá řekla, klidně po hodině nebo dřív, to že má prdíky je asi uplně normální. možná i dětská kolika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
19.3.14 14:50

@zuzanx Jenom poznámka k tomu čaji, trochu zkusit můžeš, ale nečekej zázrak. Jinak u plně kojeného dítěte se samozřejmě dává jenom strašně málo, na lžičce, to není tak, že bys mu dala flašku čaje a dítě ji vyžahlo celou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
19.3.14 14:52

@zuzanx probiotika rozhodně neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
19.3.14 15:00

@lllka
Ahojky, k tvým otázkám - mlíka mám spíš hodně, docela to teče a teče mu i když si jen dumlá… Malej pije jak kdy, někdy chvilku, třeba 10 min, ale někdy kojím i hoďku (to většinou večer, když už toho usíná). Kaká zatím ještě hodně často, tak 5× denně určitě a máme žlutá „míchaná vajíčka“… Čůrá hodně a váhově přibývá krásně. Na prdíky jsme měli infacol, ale moc nezabíral. Teď jsem koupila probiotika Biogaia a dnes je poprvé dostal, jinak nic dalšího. S tím ublinkáváním - včera blil pokaždé hodně, dneska ještě ani jednou neublinknul, takže opravdu, jak kdy. Jinak je pravda, že před krmením většinou dost často brečí, tak možná tím by mohly být ty prdíky… :think: Někdy mám pocit, že se u prsa potřebuje jen uklidnit a podudat si (je velkej savec, ale dudlík moc nechce), že o hlad ani tolik nejde. To jsem mu intuitivně právě nabízela to stejné prso, jak píšeš, aby mu toho mlíka do pusinky tolik neteklo :-) No já tvrdá nejsem… Když třeba chce prso hned po chvilce, tak se snažím chovat, zpívat, zabavit… Ale stejně to většinou moc dlouho nevydržím a jdeme kojit… Brečet ho nenechám, i když už je taky dle jedné jeho babičky romazelenec a já jsem si ho naučila na chování… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
19.3.14 15:02

@poppaea
Aha, tak to jo :-) My zatím ještě na lžičce nic nedávali, veškeré kapičky kapu přímo do pusinky, malej mi vždycky krásně otevře, takže jsem lžičku zatím nepotřebovala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová