Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj. já jsem kojila taky podle potřeb dítěte napříklaad po 1-2h. ale je pravda že jsem nejedla nic nadjímavého ani cibuli…na prdíky netrpěl. a blinká nebo ne? taky mi doktorka říkala to s tím stráveným a nestráveným mlékem…muj ale nblinkal takže jsem ne to nebrala ohled…
@zuzanx Jojo, to znám, pomalu hodinu jsem kojila, pak přebalila a hodinu uspávala
pak jsem nechápala, jak může někdo kojit 6× za noc, mně tyhle procesy stačily 2 a byla jsem KO. Ale mám pocit, že nějak po tom 2., možná 3. měsíci to přešlo, když už nebylo potřeba přebalovat.
@wiki čiki
Blinká jen občas a ty prdy taky asi nejsou tak hrozný. Vždycky si nakonec sám prdne, jen u toho občas brečí…
@poppaea
My naštěstí kojíme většinou v noci jen 1×, výjimečně 2× a přebaluju před kojením, jinak bych musela kojit 2×, bez prsa mi neusne… ![]()
@zuzanx tak bych to neřešila..hlavně bych nejedla nic nadjímavého.:)
Já právě nevím, proč se doktoři drží toho „míchání mléka“. - jako intervaly mají svůj význam - dítě si roztáhne žaludek, trávení si navykne na určité časový odstupy mezi jídly, pomáhá to, aby si máma odpočinula a je větší šance, že dítě bude dopíjet prsa podle potřeby. (intervaly maj pár nevýhod - u bojkotujících dětí; je třeba udržet si nějakou časovou organisaci - starší děti se od kojení nechaj snadno vyrušit; při nemocech.., při stresu a změnách - no každé dítě to zvláda asi jinak)
Ale třeba kluk měl kvuli prdíkum rozhozený trávení od malinka a pridali jsme do toho par prujmu - salmonelu, campilobacter, strevni… vsechno resil u kojeni - na spani ci odpocinek se proste povesil, popijel si jak to zrovna vyslo (kvuli prebalovani treba kojen na dvakrat) - v zasade je to tak nestandartni pristup, ze ho ani nedoporucuju, ale jestli byl v chovani rozdil mezi tim, kdyz byl zrovna kojen po ctvrt hodinah, nebo byl v satku - jako z satku lezl uvolneny, zbaven napeti, ale vysmaty byl naopak po castem kojeni
- who lekarum pise doporucovat"tak casto, tak dlouho jak dite chce"(2010)
@zuzanx píše:
Ahoj holky, prosím napište mi, co si myslíte o častém kojení. Mám 2 měsíčního chlapečka a plně kojím. V noci mi krásně spinká a budí se na krmení po 4-7 hodinách, což je krása. Starost mi ale dělá denní kojení. Když je vzhůru tak občas vyžaduje kojení i po hodině. Mně osobně to nevadí, další děti ještě nemám, takže mi to nedělá problém, jsem s ním doma, ale naše dětská doktorka mi vynadala, že se tak často kojit nesmí, že pak z toho miminka bolí břicho (že se míchá nestrávené mlíčko se stráveným)… Tak teď nevím. Posledních pár dní malýho začaly trápit prdíky, tak jsem mu začala dávat Infacol a je to trochu lepší. Nejedná se o sprut, máme to takto už asi 3 týdny. Většinou ho kojím tak 3× dopoledne po 1-2h, pak třeba 3 hoďky spí a odpoledne a navečer zase kojím 2×-3× po 1-2h a pak mi v noci spinká třeba i těch 5-7h. Jo a váží 3,9kg ve 2 měsících, narodil se s váhou 2,3kg o měsíc dřív a přibírá krásně, takže myslím, že mlíka mám dost, v tom problém nebude a přikrmovat UM nechci co nejdéle. Kojili byste podle potřeb dítěte, vždy když si řekne, nebo se snažily frekvence nějak protahovat? Malej hrozně řve a já ho prostě vyřvat nenechám, takže stejně to prso vždycky dám…Jo a ještě jedna věc, u toho Infacolu na prdíky píšou, že se má dávat před každým krmením, myslíte, že to nevadí, když mu to dám třeba 3× po hodině? Nemůžu ho tím nějak předávkovat? Díky moc za odpovědi!
Ahoj, vim ze se rika ze se ma miminko kojit podle potreby a casto ale setkal jste se nekdo i s tim ze by to miminku skodilo? Kojim dost casto po 1-2hodinach, obcas casteji. Malou ale teda hrozne trapi brisko, prdiky a kdyz ji nekdy kojim opravdu casto a dlouho tak se i hrozne poblinka, urcite to caste kojeni nemuze byt na skodu? Zacne se kroutit par minut po nakojeni a kdyz se vyblinka tak se ji hned ulevi
neblinka teda celodenne ale krouti se teda porad
@maminka2014 Já si myslím, že takhle jí to opravdu škodí. Přejídá se, míchá se jí natrávené a nenatrávené a pak jí z toho bolí břicho. U nejstarší dcery jsem to měla podobně. Jak jedla po 3-4 hodinách, tak dobrý, jak jsem dala dřív, tak začal kolotoč pláče, kojení, prdů…
Já si myslím, že to po té hodině nemá hlad. Ale trápí ji něco jiného.
@maminka2014 ne vždycky když chtějí kojit, tak je to kvůli hladu a žízni. Může chtít jen pozornost, pochovat. Interval 1-2h mi přijde vcelku normální, u 5tydenniho dítěte. Ale můžeš zkusit místo toho třeba hodit na rameno, chodit s ním… Anebo si prostě po mléku potřebuje pořádně odříhnout - třeba proto, že to ještě pořádně neumí a naloká se vzduchu. Náš junior takhle začne škrundat už u prsa a chce to říhanec:)
Presne jak pise @Aries6 . To ze treba po hodince place neznamena, ze ma hlad. Boli ji treba to brisko a „cucani“ prsa ji uklidnuje, pritom ale asi i pije a je to takovy kolotoc…zkuste vydrzet alespon ty 2 hodinky.
@maminka2014 Obě děti jsem kojila třeba i po půlhodině a nikdy žádný problém s tím spojený. ![]()
@maminka2014 ja to zažila s druhým synem. První kojen na požádáni, absolutně bez problému. Druhy syn porad brecel, kroutil se, zvracel (šavle, a fakt hodne).. kdyz jsem ho kojila striktně po 2,5-3 hodinách, hooooodne se to zlepšilo…po 4 týdnech jsem ho stejne převedla na um (z mnoha duvodu) a zvraci teda stále, ale uz to zdaleka neni to co to bývalo, uz si v podstatě jen ublinkava. Takže ano, časté kojeni muze některým dětem působit problémy.
@Marie432875 jak si prosím počítala ten čas? Od začátku kojení nebo od té doby co jsi dokojila?
@Aries6 dám ti stejnou otázku jako Marii
jak si počítala ten čas od začátku kojení nebo od té doby co jsi skončila?