Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, mám dotaz:
Malý má 5 měsíců a jsme na UM, přes den jí po cca 4 hodinách-jak kdy, ale v noci pravidelně po 3 hodinách a mezi tím se vždy ještě jednou vzbudí, stačí třeba jen dát dudlík a usne.. dřív už spal třeba 5-6 hodin v kuse a pevně… zdá se mi, že v noci nemá pevný spánek.. ráno pak vydrží i 5 hodin bez jídla a třeba hodku spí..
Přes den spí většinou 4× po půl hoďce..
A ten dotaz je? Spanek se meni, dost casto se kolem 4.mesice (plus minus) „zhorsi.“ Teorii je hodne, dost casto se uvadi, ze dite vic vnima, takze to vic srotuje v hlavicce a ma neklidnejsi spanek. Jestli umis anglicky, vygoogli „4 months sleep regression“
Dětem se spánek mění. Že spal dřív nemusí znamenat, že to tak bude navždy.
Díky za odpovědi ![]()
Jak jsem si mohla myslet, že tu bude někdo normalni
![]()
@Tatranka007 píše:
Díky za odpovědi
Jak jsem si mohla myslet, že tu bude někdo normalni![]()
Jako že ty naše odpovědi nejsou normální?
nevidím ani dotaz
Já nevidím žádný dotaz. Ty se chceš asi vyspat celou noc co? No, to pro dítě prirozene není, každé tři hodiny mi přijde úplně v pohode ![]()
Spánek se mu změní ještě tak 20× a všichni ti dali úplně normální odpovědi. Děti se v noci budi často tak do 2 let někdy i dyl.
A co zkusit častěji krmit přes den a změnit místo kde přes ten den spi? Aby ten spánek přes den byl menekrat, ale delší? Mne teď malej začal jist v noci 4× a je mu skoro rok. Jsem z toho taky už nešťastná a nejen ja…
Na těch odpovědích nevidím vůbec nic špatného
Jinak spánek se mění pořád a k horšímu (aspoň u nás). Probouzení se AŽ po třech hodinách mi poslední týdny připadá jako luxus, který bych ráda zase zažívala ![]()
Jde spíš o to, že se mi zdá, že má obrácený režim. V noci jí častěji než ve dne a spánek nemá tak kvalitní jako měl dříve, potom dospává dopoledne..
Jinak jsem na mateřské, tak je mi jedno kolikrát v noci vstanu (pro inteligentky), jde mi o malého, aby měl správně nastavený režim..
@skorotehotna píše:
Já nevidím žádný dotaz. Ty se chceš asi vyspat celou noc co? No, to pro dítě prirozene není, každé tři hodiny mi přijde úplně v pohode
Bože ty jsi kus ![]()