Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
máte někdo zkušenosti s částečnou anestezií?
Jdu na plastiku nohy, budou mi dávat štěp 4×4cm ze stehna vnitřní strany na vnější stranu.
Nebydlím zrovna blízko té nemocnice a doktor mě pošle hned po zákroku domů.
Nevím, zda si mám zařídit odvoz nebo budu normálně schopna fungovat.. Na podobném zákroku jsem ještě nebyla. Děkuji
Pokud myslíš spinální, co se píchá v oblasti páteře, tak tu jsem měla u císaře. Bolest jsem necítila, pouze doteky a tlak. Akorát mě po ní šíleně bolela hlava. samotný vpich není nijak bolestivý, akorát jsem měla pocit, že nohy stále cítím. Taky jsou případy, kdy někomu nezabrala, tak museli uspat úplně. Odvoz bych si raději zajistila.
@purplee Ahoj! Vetsinou je zvykem bud nechat dostatecne dlouhou dobu prospat a nebo mit s sebou doprovod. Asi bych se na to zeptala primo toho doktora (respektive sestry), ono to muze byt vsude trosku jinak.
Pokud vás budou píchat do páteře, tak vás rozhodně ten den nemůžou poslat domů, musí se po tom 24 hod. ležet. Je možné, že udělají jen svodovou anestezii. To by pak možná šlo. Doprovod a odvoz bych si určitě domluvila, myslím, že to asi bude bolet, když to příjde k sobě, jako každá řezná rána.
@sinorina no nevím, já jsem po císaři (jednou epidurál a jednou spinál) vstávala z postele ještě ten den. A doktoři jí asi nelhali o tom, kdy jí plánujou pustit, ne? ![]()
Já bych si rozhodně ale zajistila doprovod. Asi se i nebude nejlíp chodit.
@sinorina jo jsou i takové soukromé kliniky, které posílají po dvou hodinách od spinálu domů… že pacient ještě moc nechodí a pak ho týden v kuse bolí hlava jak šlak, to už je moc nezajímá…
@purplee každopádně po bezproblémovém spinálu ležet cca osm hodin, ale určitě je vhodný dohled do 24 hodin. neb o se může stát, že bude dávka déle působit atd…ale prostě na těch soukromých to tak je. druhá možnost je, že „částečnou“ anestezií myslí tzv. regionální, kdy se opichují jen dané nervy - ne do páteře, ale podo sonem nebo „elektrikou“ hledají přímo nerv v jeho průběhu. to pouštějí domů poměrně často ten den a výhodou je mnohem déle trvající analgezie (že to prostě nebolí). jinak doprovod stopro. po žádné anestezii by člověk neěml jít sám domů, netož třeba řídit.