Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Sofii a Emu má kde kdo. Mě se líbí obě jména. Asi bych s ohledem na dítě volila spíše Františku…
@Terrinka93 píše:
@KeckaJ tj asi nejlepší rada..
Zakladatelko, dokážeš si představit, že máš taková jména? A že s tím budeš spokojená? Nejdříve v dětství pak práce, seznamování? Nejsou škaredá, ale jestli je to dobrá volba. I když, nakonec je to jenom jméno
Já jo.
@rozand píše:
Já jo.
Radši bych byla Františka, než 4.-5. Veronika ve třídě. Na druhou stranu je fat vtipný, že 2 moje kamarádky se jmenují stejně a když se někde představujeme, tak je to humorný.
@Eule píše:
Záleží na příjmení, obě jsou krásná! Promyslela bych oslovování a podle toho vybrala… Cilenka nebo Fanynka?
Jezis, proc cilenka?
to by me teda v životě nenapadlo ![]()
Františka
líbí se mi oslovení Fany
Cílka, to je jak na krávu ![]()
@a12 píše:
Jezis, proc cilenka?to by me teda v životě nenapadlo
Taky jsem si rikala ![]()
@Terrinka93 píše:
Zakladatelko, dokážeš si představit, že máš taková jména? A že s tím budeš spokojená? Nejdříve v dětství pak práce, seznamování? Nejsou škaredá, ale jestli je to dobrá volba. I když, nakonec je to jenom jméno
To, že se jmenuji Františka si opravdu umím představit. Cecilie bych se jmenovat nechtěla.
@KeckaJ píše:
Když jsme vybírali jméno pro malou, tak se mě manžel zeptal, jestli bych se tak chtěla jmenovat já.
Osobně bych v tomto případě dala přednost jménu Cecílie, líbí se mi víc a i já bych tohle jméno měla ráda.
Takže jak by ses chtěla jmenovat ty? Kdyby sis měla z těch dvou jmen vybrat?
To je zajímavá myšlenka, me tohle napadlo když se tu nějaká pani chtěla nechat přejmenovat, jmeno už si nepamatuju, ale vim, že mi prislo strašný..
Tak jsem tak přemýšlela jak bych se chtěla jmenovat ja, dokonce jsem si řekla i jméno co jsem chtěla dát dítěti kdyby to byla holka.. A ani u nej jsem si neřekla, ze na to bych s nechala přejmenovat.. ![]()
Došla jsem k závěru, že jsem spokojená s tim co mám ![]()
Takže bych asi musela dceři dát jmenp po mně
což bych zas asi nechtěla ![]()
Navíc podle zdejších pisatelek je jich milion ![]()
Jo a jinak se mi moc nelíbí (nebo mne by se nelibilo jmenovat se tak) když je jméno v základním tvaru zdrobnelina a jako dospělá, nebo puberťáčka poprvé na střední třeba, bych se musela představovat jako malá holčička.. Štěpánka, Eliška, Františka..
Ale to je jen muj pocit..
Víc se mi líbí když je základní tvar dospelackej.. Takže tady spis cecilie..
Ale koncovka - ie se mi pri představování taky nelíbí ![]()
@rozand to je dobře
@Alladina taktéž dobře, od toho ten dotaz byl, pokud je odpověď ano, není nad čím přemýšlet ![]()
Mně ani jedno, ale moc nechápu tyhle diskuse. Nejde o to co se líbí ostatním, jde o to, co se přeci líbí vám
😊
@Terrinka93 píše:
a proc by nekomu melo vadit jmenovat se Cecilie nebo Frantiska. Obzvlaste ted, kdyz tyto prvorepublikove jmena tak leti. Podle mne jsou krasne a hlavne originalni a o to u jmena je. Ne aby ve tride behalo 6 Honziku.
@marinka5 píše:
Mně ani jedno, ale moc nechápu tyhle diskuse. Nejde o to co se líbí ostatním, jde o to, co se přeci líbí vám😊
Já zase naopak docela chápu, když se někdo zeptá, ale dá na výběr jasně dvě jména jako zakladatelka. Třeba se jí obě líbí stejně a neumí se rozhodnout. Když ji 15 lidí z 20 napíše, že by vybrali Františku, možná ji to pomůže se rozhodnout, že z těch dvou se právě to jedno líbí více.