Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já jsem si tentokrát nahlásila dovolenou - v úterý jdu na ket a do práce půjdu až v pondělí. Nehodlám se nějak válet, ale říkala jsem si, že si alespoň odpočinu a vyspím se ![]()
Jinak jsem četla, že při KETu je menší pravděpdobonost otěhotnět, ale jediným důvodem je to, že ne všechna embrya dobře rozmrnou a také proto, že je tam negativní selekce. Tedy, že na první transfer vyberou to (podle nich) nejlepší embryo a pak už zbývají jen ty „horší“. Když má ale někdo krásná embrya, dobře mu rozmrznou, tak prý není důvod, aby šance otěhotnět byla při KETu menší!
dobré ráno. tak já jsem si vzala volno z práce, zase bych měla jít zítra, tak uvidím, jak se domluvím v kanclu.. je to tam pohoda, nemusím nikde lítat, jen pracuju v sedě.. tak snad bych to mohla ustát..
testovat?? svrbí mě ruka už dneska, ale bojím se..
sice jsem se ráno málem
z pomerančového džusu,ale vydýchala jsem to..
mám z toho obavy.. ale mám nafouklé bříško, tak nevím no.. ET byl ve čtvrtek..
Ahojík holky…
tak cca v půl 12 mám být v Praze......
embroušek je prý ukázkový…ta uvidíme
Petra
: drzim ,co sa da…na zaciatok skvele
a co ak sa embryjko rozdeli a predsalen budu dve???? ![]()
vverru: dakujem za odpoved,ja zatial len planujem…z toho rozmrazenia mam fakt vietor.....,ale musim verit…
Anavi…pokud s rozdělí a budou 2 nedá se nic dělat ![]()
ale nestraš......jedno bohatě stačí ![]()
Tak jedu holky… ![]()
Elunaj, uplne ta chapem, ja vzdy testujem 15 den, pri malej som testovala az 17 den ![]()
Elunaj- to vypada vazne dobre ![]()
Petro- drzim palce.:-)
Ja osobně v ležení po ET nevidim zadny prinos… V nasem CARu si pry delali i nějakou interní studii a podle ní ženy, které po tranferu ležely, naopak otěhotňovaly hůř…Každopádně u nás by mě při požadavku PNky poslali…víte kam. Čistě laicky si myslím, že při přirozeném početí se nikdo nehlídá a nedodržuje klidový režim a taky ženské těhotněj… Naopak bych i řekla, že pohyb je pro tělo rozhodně přirozenej- všechno je při něm prokrveny, rozpohybovaný a vůbec… ![]()
Elunaj, na testování je asi ještě brzy, ale chápu, jak ti je. Možná by tam ale už něco mohlo být vidět, když je ti takhle šoufl…to vypadá dobře ![]()
Já budu testovat (jestli to vydržím) 11.den od ET
Petro, držím moc palce, ať jde všechno hladce!
Jinak já mám taky práci jen u pc, ale kolikrát jsou to stresy, že nevím, kde mi hlava stojí a navíc dojíždím asi 60 km do práce, tak proto chci zůstat chvilku doma.
A Anavi- vždyť máš takovej krásnej počet a ještě blastocysty! Určitě se všechna nerozpadnou.:-)Naopak budeš mít zásobu na další pokusy, což vážně závidím…
My máme jen dvě a ještě teprve 4denní… Ale já věřím, že alespoň jedno bude bojovné.:-)
Příspěvek upraven 01.08.11 v 09:29
Arnaa, souhlas! O té studii mi Dr. taky říkala.
My stavíme, tak já už se těším, jak dny „volna“ strávím na stavbě, musím na katastr, na vodárny, na stavební úřad…nudit se asi nebudu a snad mi to bude i do toho testování rychleji utíkat.
Petra Z píše:
Anavi…pokud s rozdělí a budou 2 nedá se nic dělat
ale nestraš......jedno bohatě stačí
Tak jedu holky…
Tak držím beruško palečky a hodně štěstíčka
![]()
Arnaa: dakujem, si mila
Kiez by si mala pravdu......
Strasne moc verim, ze tato diskusia bude uspesna pre vsetky pisatelky ![]()
Kedy idete vy na KET? Ak si to uz pisala, tak sa ospravedlnujem,asi som to prehliadla…
Vies,ako ja budem zavidiet/ len v dobrom/ vsetkym vam,ze to mate uspesne za sebou? A ja len budem telefonovat,ci vobec??? ![]()
Kedze som ,asi, posledna v poradi, mozem od vas odpozorovat vase figle
a rozhodnut sa,ci pojdem po ET do prace, ci ostanem doma, ci pojdem na stavbu ![]()
Arnaa: uz som to nasla! V polke augusta idete na KET…to uz je za chvilu A neboj, budu to bojovnici po mamine, geny nepustia!!!!! ![]()