Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky všem,
už tomu budou 4 roky co jsme si prošli inseminacemi a vyšetřeními. Po 1. IVF se nám narodila holčička. Teď bychom jí rádi pořídili sourozence, ale opět se nedaří. Tak nás čeká v září konzultace v CARu, a bude se domlouvat KET. Máme 6 sněhuláčků.
Ráda bych věděla co všechno nás čeká? Zkrátka jak to všechno bude probíhat? ![]()
Moc díky ![]()
Tak zrovna jsem v „procesu“
nemám ovulaci,takže stimuluju jen sliznici…od 1.dne cyklu beru estrimax na růst sliznice,13.den jsem byla na UTZ,ted pojedu ještě 16.den,to pak přidám utrogestan a pokud bude v pátek vše jak má a sliznice aspoň 8-10mm jde se v pondělí na KET
´Ket je pohoda, někde nechávají proběhnout normálně ovulaci, někde podporují růst sliznice estrofemem a když je sliznice dostatečně vysoká, rozmrazí keťáčky a pak už stejný postup jako při IVF. KET je brnkačka, až na ty nervy. Držím palce ![]()
Petra Z píše:
Tak zrovna jsem v „procesu“
nemám ovulaci,takže stimuluju jen sliznici…od 1.dne cyklu beru estrimax na růst sliznice,13.den jsem byla na UTZ,ted pojedu ještě 16.den,to pak přidám utrogestan a pokud bude v pátek vše jak má a sliznice aspoň 8-10mm jde se v pondělí na KET
Moc díky, takže od 1. dne MS budu stimulovat práškama pak bude KET a pak jen utrogestan? Nebo i injekce?
Nene žádné injekce nemám ![]()
Ovšem nevím jak to je,pokud je ovulace… ![]()
Hlavně jsem ráda, že nemusím na odběr vajíček, tenkrát jsem měla hyperstimul. syndrom a hrozně se teď bojím. Jenže touha po mimíškovi je silnější. Pamatuju, že když jsem držela ten uzlíček konečně v náručí, řekla jsem, že už bych do toho všeho podruhé nešla. No a je to tu. ![]()
Tak já u prvního IVF měla kvuli hyperstimulaci stopnutou stimulku…
U další jsem měla mírný hyperstimulák…ale dalo se to…
No a KET v březnu dopadl---ale pak jsem musela na revizi tak ted to snad klapne ![]()
jo injekce pokud místo utrogestanu dostaneš agolutin, prostě se klasicky dodává progesteron jako po OPU a ET při normálním IVF
No s injekcí mám strach, ale uvidíme. Jen doufám, že nějaký sněhuláčci to vydrží.
Ahoj, já absolvovala 1× IVF+ET a 4× KET. Bohužel jsem bez přirozeného cyklu, tak jsem hodněkrát stimulovala děložní sliznici, což byl opravdu záhul a moc se to nedařilo. Vystřídala jsem několik léků na stimulaci, i jedny drahé, které jsem si nechala poslat z Německa (dokupy na několik stimulek za 15 tis.), ale naposled zabral Estrofem
a jsem ve 13.tt. Je to o dost snažší než IVF, jen léky (prednison a nějakou formou hormon estrogen), kontrola sliznice na UTZ kolem 14. dne, přidání utroše, cca 18. den ambulantně vložení mrazáčků (já vždy úplně bezbolestně), poležení cca hodinku, vysazení hormonu, utroš pořád, poléhávání a čekání 14 dní na krev…(to je úplně to nejhorší
) Samozřejmě je vše individuální dle tvých problémů. Já teda bez injekcí. Neboj a držím ![]()