Čeká nás spermiogram

35781
12.11.18 10:18

To záleží co a jak vyjde, to nejde takhle říct. Může tam být x problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5006
12.11.18 10:18

@pikola presne tak a navic jeden spermiogram nic neresi, je potreba ho pripadne zopakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
12.11.18 10:24

No myslela jsem alespoň zhruba nějak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
12.11.18 10:28

Tak “zhruba nejak” asi tak, ze pokud nevyjde dobre, bude se muset zopakovat a mezitim mu muzou naridit zdrav ziv.styl a uzivat na to neco (selen, zinek, vitamin E, nekourit, nepit… co ja vim co dalsiho)… take mu muzou udelat furu dalsich vysetreni (krev, moc, ultrazvuk, genetiku) a Tobe totez, protoze to nemusi byt jim, muze byt neco i u Tebe. Nebo mas nejake podezreni u nej a proto se ptas? Z jednoho spermiogramu se nic moc nezjisti bohuzel, vysledky jsou dost kolisave i v zavislosti na tom, jak moc se chlap nervuje a i treba kdyz tesne pred SPG prodela nachlazeni, tak se muze prechodne zhorsit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
12.11.18 10:53
@Helca83 píše:
Tak “zhruba nejak” asi tak, ze pokud nevyjde dobre, bude se muset zopakovat a mezitim mu muzou naridit zdrav ziv.styl a uzivat na to neco (selen, zinek, vitamin E, nekourit, nepit… co ja vim co dalsiho)… take mu muzou udelat furu dalsich vysetreni (krev, moc, ultrazvuk, genetiku) a Tobe totez, protoze to nemusi byt jim, muze byt neco i u Tebe. Nebo mas nejake podezreni u nej a proto se ptas? Z jednoho spermiogramu se nic moc nezjisti bohuzel, vysledky jsou dost kolisave i v zavislosti na tom, jak moc se chlap nervuje a i treba kdyz tesne pred SPG prodela nachlazeni, tak se muze prechodne zhorsit.

Děkuji, já se v tomhle neorientuju takže netuším co od toho čekat a co to vlastně pro nás znamená když „to vyjde špatně“ …chtěla jsem zeptat abych kdyžtak i uklidnila manžela s tím, že není nic ztraceno když ty výsledky nevyjdou úplně dobře. Co se mě týče tak to by se řešilo kdyby vyšel spermiogram dobře, což doufám, že vyjde. Takže jak je to se mnou zatím nevím nicméně dneska jsem zrovna byla u gyn. a koukal i na vajíčka a říkal, že hezky dozrávají takže minimálně ovulace by u mě snad probíhat měla …ale vím, že to ještě nic neznamená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11851
12.11.18 11:47

@denkat pokud nedopadne nejlíp ci spatne, tak se prvne nasadi vitaminy dle doporuceni lekare a celkove se najede na zdravy zivotni styl, většinou se po 3 mesicich této „lecby“ znovu spermiogram opakuje. Pokud nebude zadna změna, tak navsteva u androloga, preleceni hormony, pripadne operace (to vse dle zjistenych problemu). Paklize budou hodnoty spermiogramu pouze snizene, tak se muze zkusit inseminace a v poslední rade umele oplodneni. Kazdopadne nez se do neceho pustite, nechala bych se také vysetrit, alespoň zjistit, zda a kdy probiha ovulace :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
12.11.18 12:11

@denkat Jasne ze není nic ztraceno, ale nejlíp vám pak podle konkrétních výsledku poradi doktor, držím palce at je to ok :)

S tvrzením gynekologa, ze vajíčka dozrávají, bych se nespokojila, spis by to chtělo udělat krevní testy včetně hormonu štítné žlázy, pokud mas vědět jasně jak na tom jsi, případně i imunologii :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
12.11.18 12:35

@Helca83
To rozhodně také uděláme, tohle říkal jen mimochodem při pravidelné prohlídce…potom bych si určitě nechala udělat podrobnější vyšetření abych kdyžtak věděla, že jsem alespoň na v pořádku když spermiogram nedopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
12.11.18 18:04

Už jsem to tu psala několikrát..ale pro uklidnění…
Poslala jsem chlapa po roce, jen tak, protože už 2 děti má, tak jsem čekala problém u mě. 07/2018 - 0ks (nasazeny vitamíny a trenky) 09/2018- 3,75 mil./ml (nasazeno ještě víc vitamínů)
10/2018 - 65 mil/ml
Kdybych to nezažila, tak tomu nevěřím, že to takhle strašně skáče.

• Citovat
  • Upravit
570
12.11.18 19:15
@Pandulka píše:
Už jsem to tu psala několikrát..ale pro uklidnění…
Poslala jsem chlapa po roce, jen tak, protože už 2 děti má, tak jsem čekala problém u mě. 07/2018 - 0ks (nasazeny vitamíny a trenky) 09/2018- 3,75 mil./ml (nasazeno ještě víc vitamínů)
10/2018 - 65 mil/ml
Kdybych to nezažila, tak tomu nevěřím, že to takhle strašně skáče.

Děkuji, to mě hodně uklidnilo :D respektive mám alespoň čím uklidnit manžela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikolka1122
22.2.19 09:14

Měli jsme hodně špatný spermiogram, 1 mil. /ml, 80% defektních spermií.. Řekli nám, že přirozeně to nepůjde, že jediná šance je ICSI, to jsme podstoupili v červnu 2018, bohužel neúspěšně.. přestali jsme to na nějaký čas řešit..na podzim jsem změnila práci, přestala brát vitamíny, listovku, léky na štítnou, hodně jsme popíjeli, jedli ve fastfoodech :mrgreen: a když jsem nastoupila do nové práce, 8 dní zpoždění a // :srdce:
z veliké části to byla moje psychika z bývalé práce.. ale to nemohlo ovlivnit manželovi spermie :think: takže za mě, zázraky se dějí a miminko přijde, až to budete nejmíň čekat :D nebo se to nebude vůbec hodit, jako mě :D další dva měsíce jsem tomu nevěřila a pořád čekala, co bude špatně.. ale teď, po 4 letech snažení, jsem 20tt a všechno je na výbornou :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex