Čekala jsem neštovice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.3.19 06:23

Čekala jsem nestovice

Mám dvě děti. Všude kolem nás jsou neštovice. Ve školce, ve škole. Moje děti jsou snad jedine, které je ještě neměly. Byly jsme u kamarádky, se kterou se často vídame. Ma holcicku, která chodí do skolky s tou moji. Jsou to velké kamarádky, tak se i mazlí, leží spolu v posteli a povídají si. Dalsi den po návštěvě se kamarádky holčička začala osypavat. Byla jsem ve střehu. Sice se to teď vůbec nehodí (prázdniny, rodinné oslavy, karneval), ale říkala jsem si, že to aspoň bude za náma. Jelikož to je ve škole, ve školce a ještě ta návštěva, tak jsem si říkala, že je to jiste aspon u jednoho ditete. Nyní ve správný čas po návštěvě se u mladší začaly objevovat vysoke teploty, bolest hlavy. Tak vysoke teploty jsem ještě nikdy neřešila. Pořád jsem doufala. Prohlížela celé tělo. No a je to viroza. Dítě jen spí a pije. A párkrát i zvracela. Doufala jsem opravdu dlouho. Včera jsem cítila, že ani ja nejsem v pohodě a teď už je mi fakt zle. Strašně mě to mrzí, že to nebudou mít za sebou. Aspoň starší. Všichni se staršími dětmi popisují mnohem horší prubeh. Kamarádka má dvě děti, které měly neštovice obě teď a mladší pohoda, starší hrozný. Dělala jsem si srandu, že si děti přijdou na neštovice sáhnout. Jsem z toho strašně smutná. Samozřejmě jsem na jednu stranu nechtěla, aby to chytli a byli nemocní, ale přála jsem si, aby to už měli za sebou. Očkovat je proti neštovicím nechci. A teď mi tu leží nemocné dítě, pořád se budí, hoří, ani nemluví. Jestli to chytneme všichni, tak máme krásné slunečné dny. :-( Kazde jaro moje děti promarodi. Přišlo mi, že letos už je to lepší i přes zimu. Řešili jsme i vážnější zdravotní potíže, tak jsem doufala, že když to bude víceméně za náma, tak to bude už jen a jen lepší. Už aby to bylo za náma. Potřebovala bych být v práci, protože to nikdo za mě neudělá a tak nemocné dítě nikomu svěřovat nechci a už vůbec nechci, aby mi nakazilo me starší rodiče. Tak jsem se aspoň vypsala. Deti jsou už vzhuru.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.3.19 06:52

Jen k tomu věku. Starší měl naprosto pohodový průběh. Mně bylo u neštovic skoro 10 a pohoda. Jen pár pupínků, bez horečky.
Mladšímu byly 3, měl asi tak 1000 pupínků, čtyřicítky horečky… Hrabal se z toho měsíc. Takže v tomto to není. V okolí to často je spíš tak, že horší průběh má druhý nakažený sourozenec.
V okolí vídám, že některé děti nakazit je náročné. Kamarádka má 3 děti. Když měli jen 2, tak je šla chytat. Chytlo jen jedno dítě a to mladší nic. Pak šla chytat i s nejmenším a prostřední zase nic. Takže že 3 děti jedno neštovice nemělo, i když s nimi sdílelo jeden pokoj.
Ale jinak ti rozumím. Naše mládě odpadlo taky. Už týden nejí, jen pije, kňoura. Už zhublo víc jak kilo. V noci pláče, přes den spí, což dřív nebylo. Teď budou prázdniny a mám pocit, že místo na hory pojedeme tak akorát na pohotovost (naše doktorka má dovolenou). Jsem s ním sice doma, ale po večerech stejně pracuju. Taky nechci, aby někoho nakazil.
A stejně jako ty jsem doufala, že to bude lepší. Je to moje pátá zima, kdy jdeme z nemoci do nemoci. Ale už bude jaro a bude lépe.

• Citovat
  • Upravit
53190
1.3.19 06:53

Jsem na tom podobne,deti 4 a 6,5let a prestoze jsme nekolikrat byli v primem kontaktu (skolka,skola,kamaradi),tak zatim nic.uz jsem taky naprdla,ted jsem uvazovala o dalsi nakazovaci navsteve,ale casove mi to nevyslo a natuty bysme to stejne nechytli.Davam tomu jeste tak rok a pak s nimi skocim na protilatky,abysme vedeli,na cem jsme.U nas totiz u nemoci dost casto nastupuje ekzem,takze nejakych pupinku si moc nevsimam a treba to nekdy probehlo nepozorovane :nevim: at jste brzy fit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.3.19 06:55

Jojo,s tim vekem taky myslim,ze to neni smerodatne a spis taky vidim,ze horsi prubeh ma to druhe dite v domacnosti.Asi ze je s nakazou intenzivneji v. kontaktu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
1.3.19 06:58

Pry druhy dite nema takovou imunitu od matky. :nevim: ja teda ted taky cekam. Ale rada bych je radsi jeste neresila. Druhymu jsou 4 mesice a vubec nevim, co cekat. Je to, jak cekani na morovou ranu. :mrgreen: nektere deti pry maji treba jeden pupinek ve vlasech a tim to konci…

• Citovat
  • Upravit
85280
1.3.19 07:00

Dcera 4 roky s nimi byla v kontaktu nekolikrat a jednou vylozene primy kontakt i s pusinkami omylem, navsteva se druhy den osypala a ona nic. Nekdo ma na ne vetsi imunitu. A virozy ted radi. Bude lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.3.19 07:01

A me by se to ted taaak hodilo,mame uz po prazdninach,vze praci klidneji a okna doma volaji po umyti,na. coz nemam normalne cas :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
1.3.19 07:03

O věku to není, spíž když má někdo neštovice až jako dospělý, bývá průběh horší. Moje děti měly průběh tak nějak stejný (a taky trvalo dlouho, než se nakazily). Navíc ten mírnější průběh taky není úplně fajn, pokud má dítě jenom pár pupínků, nemusí si vytvořit protilátky a může neštovice chytit znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
1.3.19 07:19
@unuděná píše:
A me by se to ted taaak hodilo,mame uz po prazdninach,vze praci klidneji a okna doma volaji po umyti,na. coz nemam normalne cas :D
:mrgreen: taky tu mam dost prace, kterou mam v planu az to prijde
  • Citovat
  • Upravit
2683
1.3.19 07:20

Problem to muze byt v dospelosti, ale jestli je bude mit ve 4 nebo v 10 letech takovy rozdil neni. Ja mela take silnou imunitu, nikdy jsem je nechytla..takze v dospělosti prislo ockovani :-) ted jsem se akorat bala v tehotenstvi, aby to ockovani skutecne fungovalo a nenakazil se maly v brise..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
1.3.19 07:26

Ja taky myslim, ze neni pravidlem, cim starsi dite, tim hur. Ja jsem je mela az nekdy v 10ti letech a v pohode. A moje sestra mela tenkrat tri roky a hrozny. Jizvy po zadech uz ma naporad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85280
1.3.19 07:31
@lolink píše: :mrgreen: taky tu mam dost prace, kterou mam v planu az to prijde

To jsem si rikala v zime, ze by nebyly na skodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
1.3.19 07:38

Já vůbec nechápu tu touhu vystavovat děti nemocem schválně. Je mi přes 30, neštovice jsem neměla a to je měli v dětství oba moji bratři. Přinejhorším pak děti můžeš nechat naockovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
1.3.19 07:44

Dobré ráno ;),
já jako dítě také „údajně“ neštovice neměla. A to jsem byla na školce v přírodě v pokoji s holčičkou, co je měla, chodily jsme spolu za ruce atd. Když jsem plánovala, že bych chtěla otěhotnět, tak jsem si došla jako samoplátce na krev, zda mám nebo nemám protilátky. A světě div se, mám. Očkovaná jsem proti nim nebyla, takže jsem je prodělala skrytě. Takže je možné že je dítko také má, ale nemá příznaky. Určitě je lepší, mít je jako dítě, ale to bohužel neovlivníme 😂.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
1.3.19 07:46
@ProfZav píše:
Já vůbec nechápu tu touhu vystavovat děti nemocem schválně. Je mi přes 30, neštovice jsem neměla a to je měli v dětství oba moji bratři. Přinejhorším pak děti můžeš nechat naockovat.

To se snad ani delat nema :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+