Čekala jsem neštovice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
1.3.19 11:11

@lolink COŽE?? To snad ne tohle. Dítě s infekční nemocí nemá co ve školce dělat a pokud to posvětily učitelky, tak bych normálně snad podala stížnost na hygienu (zvlášť z pozice té matky s kojencem doma)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
1.3.19 11:19
@unuděná píše:
@lolink COŽE?? To snad ne tohle. Dítě s infekční nemocí nemá co ve školce dělat a pokud to posvětily učitelky, tak bych normálně snad podala stížnost na hygienu (zvlášť z pozice té matky s kojencem doma)..

Hele me to taky prijde divny tohle. V podstate se mi i vysmaly do ksichtu, ze dotycny nic neni a ze nikdo nevi, kdy to u ni propukne a ze je zdrava v podstate. A ze si mam izolovat dite ja. :nevim: a ta s tim mene imunnim ditetem se sesypala, pac uz ma malou v izolaci 3. mesic. Kvuli malemu. Ja jsem teda taky podelana. Jsou mu 4 mesice, nemusi to chytnout, muze mit lehky prubeh, ale kdo vi… A to mi jeste vypravi, s ocima na vrch hlavy, ze tamta se rozbrecela, kdyz privedla po dvou mesicich dite do skolky a po dvpu dnech ho musela stahnout, pac ji to jaksi zapomneli oznamit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.19 11:27

@lolink tak pokud holce nic nebylo a jen čekali, jestli to propukne, tak se nedivím, že si ji nenechali doma. To by potom, co jedno dítě má neštovice, mohla zůstat doma celá třída, protože co kdyby náhodou byli nakažení :nevim:
Taky mám dítě s oslabenou imunitou, ale když nechci, aby něco chytil, nechám ho doma.

• Citovat
  • Upravit
53190
1.3.19 11:29
@Anonymní píše:
@lolink tak pokud holce nic nebylo a jen čekali, jestli to propukne, tak se nedivím, že si ji nenechali doma. To by potom, co jedno dítě má neštovice, mohla zůstat doma celá třída, protože co kdyby náhodou byli nakažení :nevim:
Taky mám dítě s oslabenou imunitou, ale když nechci, aby něco chytil, nechám ho doma.

Jojo, pokud je to takhle, tak jsou učitelky a především matka toho dítěte pitomý, že to vůbec ve školce řekly. Kdybych měla nechat doma děti pokaždé celou POTENCIONÁLNÍ inkubační dobu než se MOŽNÁ projeví neštovice, tak to jsme víc doma, než v institucích :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
1.3.19 11:32
@Anonymní píše:
Taky mám dítě s oslabenou imunitou, ale když nechci, aby něco chytil, nechám ho doma.

Ano. A proto to jeste pojisti a nechaji malou pusinkovat v dobe, kdy je teoreticky infekcni. :mrgreen: jako pro jistotu. Je to na skolce. Hodne skolek vydalo doporuceni, ze v pripade podezreni na infekcnost nestovicemi, maji byt s detmi rodice radeji doma. Je to na kazdem, jak se zachova. Osobne bych si dite stahla a pockala bych. Za tu dovolenou by mi to stalo. Nemusi muj syn nakazit celou skolku.

• Citovat
  • Upravit
lolink
1.3.19 11:34
@unuděná píše:
Jojo, pokud je to takhle, tak jsou učitelky a především matka toho dítěte pitomý, že to vůbec ve školce řekly. Kdybych měla nechat doma děti pokaždé celou POTENCIONÁLNÍ inkubační dobu než se MOŽNÁ projeví neštovice, tak to jsme víc doma, než v institucích :mrgreen:
:mrgreen: jo no. Radsi bych to nevedela. :mrgreen: tady to bylo fakt dost jisty, ze je chytne. Ale co uz. Stalo se. Znama zaplati pekne bura za dalsi mesic a zdrave dite bude doma. :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
53190
1.3.19 11:35

@lolink No, tak to já bych nestáhla. Možná v době, kdy jsem byla na rodičáku, ale jako brát si týden dovolenou po každém kontaku s neštovicemi?? To už bych to měla tak dva měsíce dovči, soudě dle toho, kolikrát se kolem nás někdo nachomýtl, nebo to proběhlo školkou/školou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.3.19 11:37

@lolink Jistý to není nikdy. My byli na návštěvě u kamarádky, naše děti opravdu v těsném kontaktu, i pusinky proběhly a objímačka na závěr. Holčička druhý den lehla a u nás nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
1.3.19 11:38

@unuděná jo, je to na kazdem :). Tohle je mala vesnicka skolka a nas prvni kontakt vubec s touhle nemoci. Moc se to kolem nikdy nevyskytlo,takze me by to dovcu nesezralo.

• Citovat
  • Upravit
lolink
1.3.19 11:40
@unuděná píše:
@lolink Jistý to není nikdy. My byli na návštěvě u kamarádky, naše děti opravdu v těsném kontaktu, i pusinky proběhly a objímačka na závěr. Holčička druhý den lehla a u nás nic :nevim:

Trochu doufam :mrgreen:. Tohle byla synova nejka. Jsou spolu cely den nonstop. Porad se objimaji, pusinkuji. Doufam u kojence, ze to nechytne. Uvidime.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.19 11:58

@lolink já třeba nemám dovolenou, protoze jsem učitelka. Cekat neštovice můžeš s dítětem několikrát. Pusinkovani neschvaluju, ale nechávat dítě v inkubační době doma mi přijde přehnané. Ono to u každého trvá jinak dlouho, takže být s dítětem třeba 1-2 týdny doma mi prostě přijde moc a může to být i několikrát za zimu. Krát dvě děti, k tomu běžné nemoci a nemusí do školky a do školy vůbec.
My teď měli neštovice ve škole. Taky chodily děti až do propuknutí pupínků.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.19 15:45

Ja si nechávala starší ditko doma, když jsem mela miminko a ve školce byly nestovice. Bylo to teda docela dlouho. Zrovna se starší ditko do školky těšilo. Když chodím do práce, je to komplikovanější. Taky jsem nestahla deti, když jsem měla podezření. Byly by dva týdny doma zbytečně. Neštovice se neobjevily a ve školce jsou pořád. Ještě pořád se můžou objevit. Vím, kdo neštovice do školky přinesl. Děti si to v pohode odmarodily a většina dětí to prodělala.

• Citovat
  • Upravit
lolink
1.3.19 18:05

Tak jo, presvedcily jste mne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení