Myslíte, že je to pátá nemoc nebo něco horšího?

5896
28.2.19 23:02

Řešili jsme teď to stejné a u nás to je pátá nemoc, byla zcela bez teplot a fleky vypadají jako alergická reakce. Ale zvětšené uzliny a později se to rozjelo, takže evidentně to byl vir a ne jen alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1096
28.2.19 23:11
@Mari.G píše: Řešili jsme teď to stejné a u nás to je pátá nemoc, byla zcela bez teplot a fleky vypadají jako alergická reakce. Ale zvětšené uzliny a později se to rozjelo, takže evidentně to byl vir a ne jen alergie.

Co se dělo, když se to rozjelo? Já myslela že výsevem vyrážky už to končí a bude klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
28.2.19 23:21

@Rezii šestá nemoc je teplota a vyrazkou to končí. U páté to vyrazkou začíná, myslím. Ale nevím, jestli to máte :think: mohla by to být růžovka, vyrážka, co může vyskočit po viroze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11054
28.2.19 23:22

Tohle rozhodně není 5.nemoc. Ani podle popisu, ktery tomuhle předcházel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11054
28.2.19 23:32

@Rezii omlouvám se… Píšeš 5.nemoc a já četla o příspěvek jinde 6.nemoc. Ano, ta 5.nemoc by to s vysokou pravděpodobností mohla být. Jen tedy to většinou bývá u starších dětí. Řekněme školkových. Nicméně dost dětí mívá i dříve. Tohle na spalnicky nevypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11054
28.2.19 23:37

@Rezii jinak nevím kolik má malý let. Ale další dávka MMR se dává mezi 5 a 6 rokem. Nechci tě nějak dorazit, myslím, že o spalnicky fakt nejde, ale pokud je malý často nemocný a měl je dostat, tak je skrz oslabenou imunitu klidně dostane i po vakcíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
1.3.19 00:48

Mě to nepřijde ani 5. nemoc a ani 6. Kluci měli oboje a vypadalo to úplně jinak. Nutno teda podotkout, že oba měli i rozdílný průběh, ale vyrážky měli stejné. U šestky to byla taková jakoby červená krupička. U pětky spíš puchýřky a ty byly i v puse. Tohle si vůbec netroufnu říct, co by to mohlo být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
1.3.19 02:51

Taky bych ti viděla na pátou nemoc, možná ještě spálu. Uvidíš, co řekne dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
1.3.19 06:12

My měli pátou nemoc na podzim,a dcera měla vyrazku spíš jen na tvářích,jako když si das tvarenku,plus na pazich a stehnech…Jinak ji nic nebylo,ani teplota. Mladší dcera měla pár dni před osypanim i teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
1.3.19 08:09

Měla jsem to, vypadalo to podobně a svědilo to. Docela dlouho to trvalo než to zmizelo. Zajdu k lékaři nebo si rovnou zavolej na infekční. Já s tím byla na kožní, ten nejdřív že alergie na slunce ( bylo léto) ještě me serval že se opakuji a pak radši poslal na infekční, kde se to z krve potvrdilo. Syn takhle pro změnu vypadal při mononukleóze, také to byla nejdřív prodělaná střevní infekce… Lékař - určitě! A dej vědet co to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
1.3.19 08:16

Jo a ještě syn s tím skončil na jipce :,( svedilo to, dávali mu ditiaden, přísná dieta. Před tím taky problémy - zvracení, průjmy,hospitalizace kvůli dehydrataci. Kdyz jsme si ho pak dovezli domu tak do druhého dne se takto „vysypal“. Bylo to moc nepříjemné období- přímo na štědrý den. Držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
1.3.19 08:25

Podobně vypadal syn a byla to spalova angyna, taky bez teplot, doktorka myslela, ze jde o alergii, ster dělala jen pro kontrolu a byl pozitivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
1.3.19 09:07

Rozhodne zajit k lékaři. Tohle chce vysetření celkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
15.8.19 20:50

Dobrý večer,

obnovuji diskuzi. Může se pátá nemoc projevit jinak než klasickou vyrážkou v obličeji? Syn (6 let) si od rána stěžoval, že ho svědí štípance od komárů, před obědem jsem na něj mrkla a zjistila jsem, že je má skoro všude! Takovou jakoby kopřivku a teplotu kolem 37,5. Teď před spaním se mu to slilo do červených fleků - nohy, záda, břicho, ruce, zazadu na krku. Na obličeji nemá. Teplota kolem 37,2, trochu ho prý bolí hlava. Kolena jakoby nateklá, červená, teplá.
Může i tohle být pátá nemoc?
Ráno půjdeme k doktorce, jen mám obavu - jsem nejspíš v začátku těhotenství a pátá můe být průšvih.

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77516
15.8.19 20:55

@Rezii jak to tehdy dopadlo, co to bylo za nemoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí