Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tohle jsem kdysi napsal pro svou ženu a našel to dnes náhodou v počítači. Chtěl bych potěšit i ostatní lidi tady na fóru, kteří mají problémy s otěhotněním, a myslím, že by mohla tahle básnička trošku odvést pozornost od všech IVF, folikulů, injekcí a podobně a naladit se na tu vlnu lásky, kterou k Vám - našim ženám, my - Vaši muži - pociťujeme.
Čekání
Havran si před zimou zobákem čechrá peří
Oba se k sobě pro teplo choulíme.
Už roky spolu jdeme sněhem a ty mi nechceš věřit
Že jednou jaro z téhle zimy procitne.
Já vím, máš strach, že navždycky
Ztratíš mé oči v další vánici.
Já ale vím, Chleběnko, že jednou jak v peci
I v tobě zahoří žár.
Havrani nakonec odlétnou přeci
A ty slehneš toužený dar.
A kdyby ne, tak co!
Skrze sněhy potáhnem spolu dál
Já každý večer pro nás oheň zapálím
Jen klidně spi, nikdy se od tebe nevzdálím
A budu navždy čekat na tvůj žár
Ačkoli má Chleběnka prozatím nezahořela žárem, tak jsme spolu skrze sněhy prošli až do předjaří - budeme osvojovat dítě. Cítíme velké štěstí a já Vám všem přeji, abyste si také udrželi svoje vzájemné teplo, které Vám pomůže projít Vaší cestou.
Příspěvek upraven 21.12.10 v 10:22
Čekala jsem nějaké přitroublé rýmy, ale tohle je fakt krásné. Přeju hodně štěstí a pěkné svátky.
Gratuluji! a děkuji také za hezkou báseň. Je hezké, když i muž přemýšlí za svoji ženu
.
A to zas né, ona umí přemýšlet sama za sebe! Ale každopádně na ni často myslím. A vážím si jí. Díky za reakci. ![]()
Taky jsem kdysi napsala báseň (?), pro mého muže, když už to vypadalo, že bez návštěvy CARu se miminka nedočkáme. Ale třeba to tady někoho potěší.
Samojediní
tuhle řeku je nám třeba přejít
můj milý
sám dobře víš že není zbytí
jen pohleď
pohleď na náš břeh
bez pramene stromy hynou (vzdor těm kalným vodám dole)
a zem vyprahlá neurodí
samojediní
ach ano, znám tvůj strach
z neznáma a posledního dechu –
ale pro něj místo nehledej
mezi námi
v křehké lodi
nechceš-li nás ztratit
proč si ještě
tak váhavě
v mělčinách těch vírných proudů
máčíme špičky bot
když víme že není zbytí že je nám třeba přejít
tuhle řeku
(Raději inko, co se týče mé „poezie“, necítím se 2× jistě.
)
Kerluben, to je ta nejhezčí básnička, jakou jsem kdy četla. Ne pro kvalitu poezie (tu neumím posoudit), ale pro obsah slov.
Kerluben, tvoje žena musí být šťastná, že má takového citlivého muže, který se nebojí složit pro ni takovou báseň plnou podpory a pochopení. Blahopřeji k předjaří, ač to určitě není to, co jste na začátku zimy očekávali, tak v létě už to určitě nebude mít žádnou váhu. Přeji, aby příchod toho léta netrval příliš dlouho ![]()
Pro Anonymní básnířku - Krása! Já se taky necítím ohledně poezie nijak jistě, ale ohledně básniček jo. Musí z toho být něco pořádně cítit a z té Vaší to na mě jde. ![]()
Pro Kakiku - Hezká ikonka! Miluju kočky. Náš kartouzský kocour nám zatím pomáhá udržet to teplo v předjaří namísto miminka. ![]()
A je pravda, že jsme nečekali, kam až se dostaneme, ale je fakt, že po tolika letech bolesti najednou cítíme, že už brzo budeme vytouženou maminkou a tatínkem, i když capart se k nám musí dostat skrze bříško někoho jiného. Je to až mystický pocit, že možná právě včera někdo nový započal někde svoji cestu a má ve hvězdách psáno, že se potká právě s námi a bude až do své smrti „náš“. Anóbrž citát jednoho osvojeného dítěte poté, co mu rodiče řekli, že jsou rádi, že ho našli: „Já jsem taky rád, že jsem vás našel!“
Díky za příspěvek! ![]()
Kocourky mám dva, aby jim nebylo smutno
A také byli předvoj před miminkem. Tehdy sice touha byla, ale přítel ještě nebyl připravený, tak jsem dostala chlupatá maincooní miminka.
Opravdu obdivuji, kolik jste toho spolu prošli, kolik bolesti a zklamání a přitom z tvých příspěvků čiší pohoda a souznění s manželkou.
Kamarádka má sestřičku adoptovanou ve 3 letech (teď už jí bude 18) a vzpomínám si, když mi v cca 6ti letech vyprávěla, že ona se má ze všech dětí nejlíp, protože většina dětí si rodiče nevybírá ale ona mohla a vybrala si ty nejlepší. Určitě je někde už dětská dušička, která čeká na ty své nejlepší rodiče na světě, tak ať vás brzy najde ![]()
Úúúú - mainská mývalí! Po té toužím, protože podle mě kočka, která nedovede ledabylým máchnutím packy omráčit jezevčíka, je nedovyživená! ![]()
Co se bolesti týče - pro mě to bylo sakra těžký a to jsem chlap. Jak to mohla přežít moje žena? Do mě nikdo nevrtá přístroji, nepíchá mi 40 injekcí, nedělá mi ultrazvuky… Já nanejvýš trapně projdu se zkumavkou na záchod, který je na chodbě plné lidí
Vy ženské jste nezničitelné! ![]()