Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj…
smutné ale drž se,kvuli prckovi…
nemáš někoho,ke komu bys mohla jít???,rodiče,kamarádka co je třeba taky sama?????
Kamarádky mám ale zadaný a koukat se na to jak je někdo šťastný teď asi opravdu nesnesu, rodiče??? Nechci jim zatím nic říkat a poslouchat celé vánoce, jak to tušily atd, takže sama, vlastně ne sama ale s malo. Jediný co mě mrzí, že včera pada i facka ale stáááášně se mi v tu chvíli ulevilo a aspoň jsem v klidu spala
jéžiši, nějak mi vypadly písmenka a čárky chjo. Omlouvám se za ty chyby
Mrzí mě to a chápu,že se ted nechceš koukat na jiné „štastné“rodinky…
a co rodiče???
On je teda zmetek a měla jsi mu dát dvě
Řeknu ti oběktivní názor,tvůj přítel je pěkný parchant,a tobě se divím,že jsi se rozhodla sním mít dítě,když si ho udělal chvíly před tím,než jste si další pořídili spolu.On tak v podstatě má dvě jistoty - dvě ženské i s miminem,které na něj budou čekat,když pro nic jiného,tak proto,že s ním mají dítě.On teď bude pendlovat mezi vámi,tak kde mu to bude víc vyhovovat.
Je mi tě líto,že vám pokazil Vánoce,ale pokazil by je i kdyby s vámi zůstal,své první „rodině“.Být tebou,tak na něho co nejrychleji zapomenu,udělám si pěkné Vánoce,a i když to bude těžké,začnu po čase znovu,bez něj,a rozhodně bych mu nedávala možnost se vrátit,když vás takto opustil,a dal přednst jinde,bo tohle ti může udělat pokaždé.Nejvíc to odnesou děti,bo ty si tátu nevybrali,šla bych mu okamžitě stanovit alimenty,a dceru si dej do své péče,ať můžeš začít nanovo a nemůže tě vydírat kvůli dceři ,aby jste v tom měli jasno.Toto je to,co ty teď musíš udělat,svátky-nesvátky.
Ahoj to mě mrzí ale když je to takovaj blbe…Nenech si jím kazit vánoce aspon kvůli malé,sice je to miminko aby vnímala ale i tak.
Rodiče se tro jendou stejně dozvía lepší dřív ,třeba překvapí i tebe a nebudou říkat to co si myslíš že by říkali
Drž se ,kvůli malé i sobě.takovej blbec za to nestojí!
Ahoj, tak to je opravdu vůl, ještě tak před Vánocemi. Myslím si ale, že bys měla jít k rodičům
myslím si, že ti to udělá dobře, než sama sedět doma a koukat v televizi, jak si všichni užívají. SIce jak píšeš rodiče by ti určitě dali kázání, ale myslím, že by to bylo dvouhodinové okecávání a pak by se k tomu nevraceli, přece jsou Vánoce a myslím, že by to nehrotili, když bude Štedrý den.Pokud snima nemáš nějak vyhrocené vztahy, ale prostě ti vadí to, že budou do tebe šít, tak bych to asi zkusila si promluvit a být snima.Myslím, že pro tebe bude opradu horší sedět doma, bez stromku, bez všeho, kdy ti půjde malé spát ![]()
Kdyby bylo na mě, tak to rodičům řeknu, bude okecávačka, ale nebudeš sama, navíc pokud mají dobrý vztah k malé tak budou rádi, že jste tam. Navíc určitě ti budou volat na Šterdý den, štastné a vesele nebo před a to myslím, že by byla větší rána jim to říct, to by ti to stejně ocekali, takžto to budeš mít za sebou před Štědrým dnem.
Tak hodně sil ![]()
Jo já to s rodiči přeehlídla…
Přemoct se a říct jim to---stejně se to dozví,nač to odkládat.
A přesně,jsou Vánoce…o to líp,když jim to řekneš ted a budete všichni společně
ahoj:tohle ,ě úplně zarazilo.takovou bolest před Vánocema.je to pěknej parchant,at si je užije tam a ty bys to měla říct rodičům a jít k nim.poslouchat to budeš stejně asi jako to dělají všechny rodiče.ale mají vás s malou rádi a na Vánoce máš být s nima.prostě překonej ty keci typu-já to věděla-dej jim za pravdu a oslav s nima Vánoce.přeji štěstí a co nejmín bolesti.
a co myslíš,kde máš ted „přítele“ určitě je u bývalý a nebudem si nalhávat,že všichni víme co tam spolu dělají.. ![]()
Anonymní, myslím si to samé, co Crystal. Určitě jim to řekni, zůstaňte na vánoce s malou u vašich. Určitě tě podrží, zkus je požádat, zda by to mohli pár dní nerozpitvávat. Ale osobně si myslím, že utrousí max. pár poznámek k tomu zmetkovi, aby si také ulevili (koho by nenaštval chlap, který oznámí pár dní před vánoci, že nechá maminku s miminkem na štědrý den osamotě), ale určitě budou schopní se vcítit do tvé situace, zvlášť o vánocích. A určitě bych ho už domů nepouštěla. Kdoví, kolik vašich dní by později obětoval pro druhou rodinu. Nakonec by mohl zjistit, že udělal chybu, že od bývalé odešel a tak by vás opustil definitivně. ![]()
Takiy bych sla k rodicum. Je ale fakt, ze nzsi v tehle pripaech kazani nedavaj, nereknou slovo. Jinak on je trotl, vykaslala bych se na nej.
Kaki, když my jsme spolu byly tři roky, koupily si byt na hypku a on pak odešel za ní, do půl roku byl zpátky a já debil ho vzala, pak mu volala, že je těhotná, on se zhroutil, že dítě s ní nechce a když se trochu srovnal, tak jsem zjistila i já, že jsem těhotná (podezřívám ho, že to uděal schválně, nebyl ani trochu překvapený). Všechno bylo tak nějak v pohodě, ještě před týdnem plánoval vánoce s námi, za ní, že pojede až po (bydlí teď hodně daleko tak 300km) a včera najednou, že tu nebude.
Petor Z, pár facek dostal ale to bylo opravdu jen taková úleva z nervů, protože jsem to tak nějak vnitřně čekala, že tohle provede
Tak to je síla, ale ja to pěkný prevít teda. Nebudu se opakovat, řekla bych to rodičům a co i když ti budou dávat kázani, tak si řeknu, měli pravdu
a prostě zkus na chvíli na to zapomenout.Neudělej mu to radost že budeš doma někde brečet a on si bude užívat Vánoc.
Ahoj, včera jsem se rozešli s přítelem, tedy nevím jestli ho tak můžu nazývat. Oznámil mi, že na Vánoce bude u své bývalé, s kterou má skoro roční dítko (rozešli se než zjistila, že je těhotná), my máme spolu dvouměsíční holčičku, takže naše první Vánoce ale jeho prvního dítka bohužel taky. Tak po tom úžasném oznámení jsem mu zbaila věci a vyhodila ho z našeho společného bytu. Teď uvažuji, že malá je ještě moc malá na to aby nevnímala, že nebudu slavit nijak Vánoce, stromeček, dárek pro ní mám, ale jinak nic, prostě tyto svátky vymažu, nemám sílu. Už nevím jak dál a neumím se na to kouknout realisticky