Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak je červenec a konečně to můžeme s manželem zkusit. Jenže já jsem nastydla v těhle vedrech na kamených schodech a mám zánět a beru globule. V pátek jdu na kontrolu a doufám, že mi doktor řekne , že je vše v pořádku a můžeme začít snažení. Moc bych chtěla , aby už bylo vše v pořádku. Jak jste na tom holky vy??Je tu některá, která se začíná snažit v červenci??
Ahoj Eedit, jestli chceš přidej se k nám, máme tam už nějaké těhulky,snažilky a předsnažilky, hlavně srpen-září bude testovat hodně holek včetně mě ![]()
https://www.emimino.cz/…-2010-40534/
Ahojky tak já musím počkat taky se snažením
zatím jsem se snažila 2 měíce ,ale při druhém cyklu snažení jsem nedostala v termínu MS už jsem začala doufat v mii ,ale chyba lávky,když jsem šla na gyndu našla mi útvar za dělohou ,následovalo vyšetření v nemocnici a injece na vyvolání MS a tědka musím počkat co to je
zítra ( v pondělí) jdu zase do nemocnice jestli to zmizelo,když mi proběhla MS tak doufám,že je to už pryč a my se zase budeme moc snažit ![]()
pavlínko tak to je nemilé to je jasné. Já do poslední chvilky taky nevěděla zda můžeme se už konečně začít znovu snažit. Opozdila se mi MS a do toho jsem nastydla , takže zánět a taky mi našly cystu, která, ale prý při menstru.má odejít s ní. Takže jsem odmenstr. a v pátek šla na kontrolu. Doktor řekl, že se můžeme začít snažit:-) Mám nějaké střevní potíže, takže to snažení není tak poklidné , jak jsme se těšili. Já si zase říkám, alespoň se na to nebudu tak upínat no.Držím palce pavlí. Emimi děkuji za nabídku, ale koukala jsem, že u Vás už je to docela dost rozjeté.
taky doufám,že je to cysta a už tam není,nouvidím zítra
snad to bude v pořádku ![]()
Je tu ještě někdo, kdo se může začít snažit až po Novém roce? Přijde mi to jako nekonečná doba, která se mi vzdaluje.
Termín kdy se prý můžeme začít snažit přichází v úvahu od dubna ![]()
asi se do té doby zbláznim.
Budu se vracet do práce, tak snad mi to rychle uteče. Nejradši bych už teď nakupovala všechny testy ![]()
@Anonymní píše:
Je tu ještě někdo, kdo se může začít snažit až po Novém roce? Přijde mi to jako nekonečná doba, která se mi vzdaluje.
Termín kdy se prý můžeme začít snažit přichází v úvahu od dubna![]()
asi se do té doby zbláznim.
Budu se vracet do práce, tak snad mi to rychle uteče. Nejradši bych už teď nakupovala všechny testy
Ahoj, já čekám od srpna po zamlklém těhotenství až se mi vyčistí děloha. Už zbývá jen kousíček. Momentálně čekám na MS, už nevím čím tomu pomoci. A proč vy se můžete začít snažit až v dubnu?
Nemůžeš se zabavit nějak jinak? Taky plánujeme s manželem druhé dítě a můžeme až na jaře, protože nás teď čeká rekonstrukce, začala jsem pracovat… ale beru to tak, ze si ještě vydělam nějaké prasule, muzu se soustředit na malého, užívat si manžela… vždyť je to půl rok, strašně to uteče, jeďte někam na hory, udělejte si to pekne a žádné testy nekupuj ani potom, akorát ti z toho hrabne… ![]()
Jsem po dvou revizich zamlklého těhotenství a kvůli tomu jsem chytla ještě zánět dělohy. Jenže jsou ve mne taky ještě zbytky, tak se čeká jestli to odejde samo nebo bych musela na vyčištění. A na konci listopadu musím ještě laparoskopii endometrizy. Proto mohu až takhle pozdě. Úplně mě psychicky rozhodilo ![]()
@Anonymní píše:
Jsem po dvou revizich zamlklého těhotenství a kvůli tomu jsem chytla ještě zánět dělohy. Jenže jsou ve mne taky ještě zbytky, tak se čeká jestli to odejde samo nebo bych musela na vyčištění. A na konci listopadu musím ještě laparoskopii endometrizy. Proto mohu až takhle pozdě. Úplně mě psychicky rozhodilo
Ahojky, je mi to moc líto, ale prošla jsem si tím také, v srpnu tohoto roku jsem byla na revizi dělohy po zamlklém těhotenství, na začátku tohoto měsíce jsem podstoupila laparoskopii endometriomu 9cm.. 13.10 jsem dostala MS a můžu se začít snažit…
Rozhodně bych nečekala jestli něco odejde samo, ve mě také něco zůstalo a rovnou když mi dělali laparoskopii, tak rovnou i hysteroskopii, jestli opravdu po ZT něco nezůstalo…
Poprvé jsem měla termín na laparo také konec listopadu, ale pro me to byla dlouhá doba, zašla jsem tedy k jinému gynekologovi.. A ta mě prosoupla na urgentní termínek do jiné nemocnice.. A jsem moc ráda že je to už za mnou.
Ahoj holky, moc mě mrzí co se vám stalo
Já jsem bohužel byla ve čtvrtek za revizi po ZT a zatím jsem se z toho úplně nevzpamatovala. Četla jsem spoustu článků, o tom kdy se zase začít snažit.. někde píšou půl roku, někde tři měsíce, někde dva a někde dokonce že stačí jedna MS.. doktor v nemocnici mi říkal, že 2 cykly. Přijde mi to jako nekonečné a to ještě nejsem ani týden po zákroku a copak teprve to vaše čekání, to si nedovedu představit
Ale zkuste se něčím zabavit, já se teď také snažím a co nejvíce se věnuji svému pejskovi, abych přišla na jiné myšlenky ![]()
1.11. jdu na kontrolu k novému doktorovi, tak počkám co mi řekne a doufám, že bude všechno v pořádku, a že nám dovolí snažit se co nejdříve ![]()
Moc vám držím palečky ![]()
@TeryK7 Ahojky, je mi to líto.. Ale teď už i já vím, že otěhotnět a do nosit zdravé miminko je opravdu dar… První MS je opravdu důležitá, je dost silná a bolestivá, teda aspoň má taková bohužel byla… Moje gynekolozka říká, že stačí jedna MS a snažit se… Tělo si samo řekne, kdy je připravené přijmout miminko… Musí ti z těla vymizet HCG hormon úplně, aby jsi mohla ovulovat… A pak se určitě zadaří. Drž se a budu držet palecky při dalším snažení ![]()
PS: pij Kontryhelovy čaj a zobej listovku ![]()
@TeryK7 mám info od více lékařů, že stačí jedna MS po revizi. Pak už je tělo připravené ![]()
@Kristen123 proč bys nečekala? Je to rozhodně pro tělo lepší, než revize, další šťourání do dělohy, samozřejmě když nejsou jiné komplikace. Já čekám už tři měsíce, pro gynekologa to není žádný problém, vše odchází postupně samo a přirozeně.
Ano, je to přirozenější ale je to i nebezpecne, zbytky tkáně mohou v těle hnit a zadelas si na pořádnej zánět.. Ale je to na tobě a pokud v tom doktor nevidí problém, tak v pořádku… Já měla v sobě dva týdny mrtvé „miminko“ a doktoři mě okamžitě hnali na revizi kvuli možné infekci.. Vyčistí vše důkladně a okamžitě, zákrok trval 15 minut a za dvě hodinky jsem šla domů..za 4 týdny dostala MS… Vše bez problémů, bez bolesti a bez čekání..