Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kristen123 já už mám za sebou revize dvě plus laparoskopii, nechtěla jsem zbytečně další. Nebezpečné to je v případě, že začínají horečky, jinak si tělo dokáže poradit samo. Ano lékaři ženou na revizi hned, to je klasika, ale často je to zbytečný zásah do dělohy.
Tak to máme stejný případ, také mám 2 hysteroskopie a jednu laparoskopii. Tak snad se v pořádku dočistis a přijde brzy MS. ![]()
A vzhledem k tomu, že anonym psal, že dostala po ZT zánět dělohy… Tak bych opravdu na samovolne dočištění nečekala… Můj názor..
@Kristen123 chápu, v tomhle případě už to není úplně ideální nějak dlouho čekat, ale lékaři by jen tak neřekli, že může počkat, pokud by bylo nějaké riziko asi by už řešili revizí hned.
@Kristen123 píše:
@luciie88A vzhledem k tomu, že anonym psal, že dostala po ZT zánět dělohy… Tak bych opravdu na samovolne dočištění nečekala… Můj názor..
Holky to bylo tak, že jsem měla zamkle těhotenství sla na revizi, nechali ve mne kus plodového vejce. Za dva dny po te první revizi mě vezla záchranka s teplotami 39, nemohla jsem se hýbat protože jsem měla bolesti v zádech a v břiše. Tam mi zjistili že tam zůstal kus plodového vejce a rozjel se akutní zánět dělohy. Druhý den jsem šla na další revizi a teď se zjistilo po týdnu že tam zase něco je a čeká se jestli to odejde abych neměla 3 narkozy během 12 to dnů. A to se dozvím až v pátek. Jinak poté druhé revizi jsem byla 3 dny v nemocnici a co 4 hodiny antibiotika do zily a jedny kombinované a teď beru dvoje ještě potahované. Pokud to tam v pátek bude v pondělí jdu na další čištění. Mezitím mi bylo doporučeno pít hodně kontryhel. Mohli mi dát injekce na vyvolání stahu, která by pomohla, ale jsem na látky které injekce obsahuje silné alergická a mohla by me zabít.
Takže si užívám no
těch dnů co jsem probrecela nemohla jíst spát dostala jsem léky i na spaní pořád jsem přemýšlela a brečela.
Mam úplně strach co bude v ten pátek. ![]()
Poslední rána byla když mi doktorka rekla ze další snažení spíš duben květen ![]()
@Anonymní píše:
Holky to bylo tak, že jsem měla zamkle těhotenství sla na revizi, nechali ve mne kus plodového vejce. Za dva dny po te první revizi mě vezla záchranka s teplotami 39, nemohla jsem se hýbat protože jsem měla bolesti v zádech a v břiše. Tam mi zjistili že tam zůstal kus plodového vejce a rozjel se akutní zánět dělohy. Druhý den jsem šla na další revizi a teď se zjistilo po týdnu že tam zase něco je a čeká se jestli to odejde abych neměla 3 narkozy během 12 to dnů. A to se dozvím až v pátek. Jinak poté druhé revizi jsem byla 3 dny v nemocnici a co 4 hodiny antibiotika do zily a jedny kombinované a teď beru dvoje ještě potahované. Pokud to tam v pátek bude v pondělí jdu na další čištění. Mezitím mi bylo doporučeno pít hodně kontryhel. Mohli mi dát injekce na vyvolání stahu, která by pomohla, ale jsem na látky které injekce obsahuje silné alergická a mohla by me zabít.
Takže si užívám notěch dnů co jsem probrecela nemohla jíst spát dostala jsem léky i na spaní pořád jsem přemýšlela a brečela.
Mam úplně strach co bude v ten pátek.
Poslední rána byla když mi doktorka rekla ze další snažení spíš duben květen
Tak to je mi šíleně líto.. Mě to poprvé taky udělali špatně a právě z toho důvodu jsem ihned volila jinou nemocnici.. Budu držet na pátek palecky, snad to odejde a už nikam nebudeš muset.
..no pokud jsi měla zánět a takové komplikace, tak bych také raději počkala na další snažení pár měsíců
Ahoj holky…rada bych se přidala do čekatelek na snažení
chtela bych se s vami podělit o tom co teď prožívám
minulé pondělí jsem byla na vyndání Mireny…natěšená že se budem s partnerem snažit o miminko a když něco člověk hodně chce prostě zákon schválnosti funguje
projevil se u mě poprvé genitální opar dva dny po tom a přišel v dokonalé kombinaci i s první menstruací po tělísku… netušila jsem co to je takže jsem jela na pohotovost kde jsem dostala antivirotika a mastičku…
Lékaři jsem řekla že se chceme snažit o miminko doporučil prvně hlavně zalecit a pak počkat dva az tři cykli… taková doba…ale také se to rado vrací… takže mám oslabenou imunitu na to jsem si koupila tabletky rakytnil a hlíva…a začala jsem včera pít kontryhelovy čaj…bude mi 30 let… mám už 10ti letou slečnu a dvojčata kluky 6let… některá asi řešíte sve první těhotenství a ja vam vaem držím palcet aby vám to vyšlo… zároveň doufám že mě prijmete mezi sebe i když už se mi takto poštěstilo…toto miminko by bylo s novym partnerem a on svoje ještě nemá…moc bychom si ho přáli i když vím že moje miluje ale chceme svoje společné…
@Kristen123 píše:
@TeryK7 Ahojky, je mi to líto.. Ale teď už i já vím, že otěhotnět a do nosit zdravé miminko je opravdu dar… První MS je opravdu důležitá, je dost silná a bolestivá, teda aspoň má taková bohužel byla… Moje gynekolozka říká, že stačí jedna MS a snažit se… Tělo si samo řekne, kdy je připravené přijmout miminko… Musí ti z těla vymizet HCG hormon úplně, aby jsi mohla ovulovat… A pak se určitě zadaří. Drž se a budu držet palecky při dalším snaženíPS: pij Kontryhelovy čaj a zobej listovku
Moc děkuji, máš pravdu, pořád jsem si říkala, že i když vím, že se to může stát, tak to určitě můj případ nebude a bohužel.. Doktorka mi také říkala, že bude nejspíše první MS dost silná a bolestivá, ale zažila jsem si s tímhle fakt muka, že jsem zvracela a nemohla se zvednout z postele, tak horší už to snad být nemůže
I když doktor v nemocnici říkal, že dva měsíce, tak to stejně asi zkusíme hned po 1. MS, věřím tomu, že si tělo samo řekne jestli to půjde nebo ne. Jen se bojím toho, že jsem hrozný nerváček a budu se šíleně bát, aby se to nestalo znovu
A jak zjistím, že je HCG hormon úplně pryč? Z krve? Vezmou mi ji i když nemám doporučení od lékaře (pardon, že se takhle ptám a je mi jasné, že to také nemusíš vědět, já jen kdyby náhodou
)?
Moc děkuji a také držím palečky, aby vše vyšlo a hlavně abys byla příště už v pořádku a donosila zdravé miminko ![]()
Listovku zobu, ani jsem nepřestala a hned dneska si zajdu pro čaj
Moc děkuju ![]()
@luciie88 píše:
@TeryK7 mám info od více lékařů, že stačí jedna MS po revizi. Pak už je tělo připravené
Opravdu od více doktorů? Tak to je super
Alespoň je vidět, že to jde a že když mi řeknou, že je se mnou všechno v pořádku, tak se nic nestane, když to zkusíme
Děkuju ![]()
Obdivuji tě, že to vydržíš
Já jsem ani nad jinou variantou než je revize nepřemýšlela, asi bych to ani nevydržela, ale hlavně mi bylo prostě oznámeno, že mám za dva dny nastoupit, že je nutné dělohu vyčistit
Každopádně jsem byla ráda, že to mám rychle za sebou
Ale kdybych na tom byla víckrát, je jasné, že bych už asi přemýšlela, zda je to nutné, nebo to nejde jinak ![]()
Moc držím palce, ať všechno dopadne dobře a už je jen a jen líp ![]()
Já si dělala těhotenské testy, ještě 2 týdny po revizi byly pozitivní. Myslím, že to postačí, od revize jsem dostala MS přesně za 33 dní, teď testují ovulační testy, jestli nenastane anovulacni cyklus. Tak držte palce, dle výpočtu bych měla mít ovulaci cca v pondělí
každopádně snažení ob den je jistota. ![]()
Ať ti ten čas uteče… Já jsem bohužel od té doby na neschopence, takže se to vleče ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky…rada bych se přidala do čekatelek na snaženíchtela bych se s vami podělit o tom co teď prožívám
minulé pondělí jsem byla na vyndání Mireny…natěšená že se budem s partnerem snažit o miminko a když něco člověk hodně chce prostě zákon schválnosti funguje
projevil se u mě poprvé genitální opar dva dny po tom a přišel v dokonalé kombinaci i s první menstruací po tělísku… netušila jsem co to je takže jsem jela na pohotovost kde jsem dostala antivirotika a mastičku…
Lékaři jsem řekla že se chceme snažit o miminko doporučil prvně hlavně zalecit a pak počkat dva az tři cykli… taková doba…ale také se to rado vrací… takže mám oslabenou imunitu na to jsem si koupila tabletky rakytnil a hlíva…a začala jsem včera pít kontryhelovy čaj…bude mi 30 let… mám už 10ti letou slečnu a dvojčata kluky 6let… některá asi řešíte sve první těhotenství a ja vam vaem držím palcet aby vám to vyšlo… zároveň doufám že mě prijmete mezi sebe i když už se mi takto poštěstilo…toto miminko by bylo s novym partnerem a on svoje ještě nemá…moc bychom si ho přáli i když vím že moje miluje ale chceme svoje společné…
Ahojky, mrzí mě že nastaly takové komplikace, zrovna když je člověk natesenej na něco nového.. S oparem zkušenosti nemám, ale známá ano a zaleceno měla za 14 dní a cítila se fit… Tak snad se tě to nebude držet dlouho… Ale hlavně aby jsi byla v pořádku ty
taky jsem se nejdřív dala do kupy, abych pak nemusela proklinat sebe, že jsem něco zanedbala a odnese to mimčo.. A hlavně tvoje psychika. Držím palecky ![]()
Jinak… Těším se hrozně na // ale vím, že mě popadne šílenej strach, aby vše bylo v pořádku… A to období už chci mít za sebou…
@TeryK7 píše:
Opravdu od více doktorů? Tak to je super![]()
Alespoň je vidět, že to jde a že když mi řeknou, že je se mnou všechno v pořádku, tak se nic nestane, když to zkusíme
Děkuju
Obdivuji tě, že to vydržíšJá jsem ani nad jinou variantou než je revize nepřemýšlela, asi bych to ani nevydržela, ale hlavně mi bylo prostě oznámeno, že mám za dva dny nastoupit, že je nutné dělohu vyčistit
Každopádně jsem byla ráda, že to mám rychle za sebou
Ale kdybych na tom byla víckrát, je jasné, že bych už asi přemýšlela, zda je to nutné, nebo to nejde jinak
Moc držím palce, ať všechno dopadne dobře a už je jen a jen líp
Jasně, tělo ví, kdy je připravené
a taky pořád strach mám mít budu, ale musíme si říkat, že už to dopadne dobře
děkuji a také držím palce ![]()
@Kristen123 taky myslím často na to abych to vše zvládla…miminko si strašně moc přejeme ale preci jen kdyby se stalo cokoliv mam tu už tři děti které mě potřebují…