Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:Já tím prošla před půl rokem, asi po 10 od doby co jsem měla dostat menstruaci jsem začala krvácet světlou krví, ale slabě, doktorka mě řekla že tam byl jenom prázdný váček a dala mi týden na to aby se to vyčistilo, jinak že půjdu na revizi, asi mě pánbůh vyslyšel a postupně to odešlo samo, ale ty nervy. Jaký to bude mít průběh těžko říct, jde o to jak bude vysoká sliznice, pokaždé to nemusí proběhnout stejně.
Dobrý večer, jdu si k vám pro osobní zkušenosti. Asi 6+2 jsem šla k dr na první kontrolu v těhotenství. Byl jen vacek bez plodu, kontrola po týdnu se stejným výsledkem. Smířila jsem se s tím že to nedopadlo. To ale nechci řešit, rozhodla jsem se že nechci revizi a pomohly mi k tomu i deníčky a osobní zkušenosti zde. Zatím jsem byla v klidu, ale co mě už trochu trápí je, že se už skoro tři týdny nic neděje. Dle dr to podle ultrazvuku vypadalo že bych mohla začít brzo krvácet, a ano něco se děje už dva týdny, ale střídá se spineni a lehké krvácení, žádná hrůza. Když jsem potratila před půl rokem, tak se spustila silná a dost bolestivá ms, a to jsem měla asi jen týden zpoždění. A teď se nějak nic moc neděje… Do týdne plánuju kontrolu, ale fakt nevím co od toho čekatJe možný i takovýto průběh, že to pomalu a bez bolesti postupně odchází? Nebo mám spíš čekat problém? Díky všem co mají zkušenost
@Anonymní píše:
Dobrý večer, jdu si k vám pro osobní zkušenosti. Asi 6+2 jsem šla k dr na první kontrolu v těhotenství. Byl jen vacek bez plodu, kontrola po týdnu se stejným výsledkem. Smířila jsem se s tím že to nedopadlo. To ale nechci řešit, rozhodla jsem se že nechci revizi a pomohly mi k tomu i deníčky a osobní zkušenosti zde. Zatím jsem byla v klidu, ale co mě už trochu trápí je, že se už skoro tři týdny nic neděje. Dle dr to podle ultrazvuku vypadalo že bych mohla začít brzo krvácet, a ano něco se děje už dva týdny, ale střídá se spineni a lehké krvácení, žádná hrůza. Když jsem potratila před půl rokem, tak se spustila silná a dost bolestivá ms, a to jsem měla asi jen týden zpoždění. A teď se nějak nic moc neděje… Do týdne plánuju kontrolu, ale fakt nevím co od toho čekatJe možný i takovýto průběh, že to pomalu a bez bolesti postupně odchází? Nebo mám spíš čekat problém? Díky všem co mají zkušenost
Měla jsem stadium cca 7.tyden, v 9. se na to přišlo, trochu jsem spinila 14 dnů, vzala jsem si neschopenku (na doporučení doktorky, říkala že to může přijít kdykoli a nemůžu pak běžet uprostřed potratu z práce) a v 11. tydnu to přišlo a byl to masakr. 14 hodin masivniho krvácení, po 15- 20 minutach jakesi kontrakce a na wc kusy srazeniny a plno krve. Trvalo to celý den, v noci jsem omdlela a jeli jsme do nemocnice, to už na utz bylo skoro po všem.
Takže bych spíš tipovala, že to ještě přijde. Můžete si zajít na krev (hcg) nebo na ultrazvuk, tam vám řeknou, jestli je ještě něco uvnitř…
@mamule42 to ne no, jen si říkám že už je to trrba 10 tt od poslední ms tak sliznice bude vysoká… No takže tvoje zkušenost je ta že to i s malým krvácením odešlo samo jo?
Ja to tak mela, 10 dnu nic moc, pak to ustalo a dalsi mesic v terminu ms se to docistilo. Bez bolesti a silenosti..
@Anonymní píše:
Měla jsem stadium cca 7.tyden, v 9. se na to přišlo, trochu jsem spinila 14 dnů, vzala jsem si neschopenku (na doporučení doktorky, říkala že to může přijít kdykoli a nemůžu pak běžet uprostřed potratu z práce) a v 11. tydnu to přišlo a byl to masakr. 14 hodin masivniho krvácení, po 15- 20 minutach jakesi kontrakce a na wc kusy srazeniny a plno krve. Trvalo to celý den, v noci jsem omdlela a jeli jsme do nemocnice, to už na utz bylo skoro po všem.
Takže bych spíš tipovala, že to ještě přijde. Můžete si zajít na krev (hcg) nebo na ultrazvuk, tam vám řeknou, jestli je ještě něco uvnitř…
Moc dekuju, tuhle variantu sem porad cekala a pořád nic a uz me to fakt sere, uz jsem měla párkrát stav že radši revize a konec. Ale pak si rikam ze ještě vydržím… No mazec holky fakt
@Anonymní píše:
@luccifera a který tt jsi byla? A mezitím jsi chodila na kontroly?
Myslim, ze hsem byla pozdejsi tyden, tak 7-8 a hlidali me celou dobu v nemocnici, tak co 3-4 dny jsem jezdila na utz a krev.
Švagrová to měla stejně, jako ty. Žádné masivní krvácení a ani kusy sraženin. Byla v 6tt.
mrzí mě že ti to nedopadlo
já to mám za sebou dvakrát, jednou taky v 6+ něco, jen silnější ms ale přišlo to samo a díky tomu jsem jela k Dr a zjistila že něco není ok, podruhé ZT v 8+2, asi 5! Týdnu se nic nedělo a pak šílený bolesti a krvaceni nezastavitelný a hned akutně revize, takže já už bych odvahu znova čekat na spontánní potrat nemela
ale přeju ať to u tebe proběhne v klidu všechno! Hodně sil ![]()
@Anonymní píše:
@mamule42 to ne no, jen si říkám že už je to trrba 10 tt od poslední ms tak sliznice bude vysoká… No takže tvoje zkušenost je ta že to i s malým krvácením odešlo samo jo?
No moc to nekrvácelo, jenom takový malý kousky, nic mě nebolelo, já nad tím moc nepřemýšlela, já byla štastná že nemusím na revizi, ale u tebe mám obavy že to samo neodejde, trvá to docela dlouho, ale záleží na doktorce co na UTZ uvidí. Moje by mě už hnala na revizi, tak uvidíš jak to bude probíhat, já za poslední 3 roky potratila 4× a poprvé samovolně, tak moc zkušeností nemám, bud to bylo zamlklé těhotenství, a jednou mě museli vyvolat potrat ve 14 týdnu, protože od 13.týdne nejde revize, tak jsem fakt byla štastná za ten samovolný.
@S.Verka děkuji… Jedno dítě mám, jen to druhý si zatím asi hledá cestu. Právě bych ráda přirozený potrat, šetrnější k tělu, ale nevím do kdy se vyplatí čekat, uz mi to i leze krkem ![]()
@mamule42 ono to samo odejde, otázka kdy… A jestli jde s nervama vydržet
Tak vám jdu říct jak to dopadlo holky. Odešlo to samo, od MS cca 11 tt, bylo celkem masakralni popravdě, ale odešlo to samo a všechno a jsem za to strasne vděčná
hodně síly všem co se rozhodnou stejně!
@Anonymní píše:
Tak vám jdu říct jak to dopadlo holky. Odešlo to samo, od MS cca 11 tt, bylo celkem masakralni popravdě, ale odešlo to samo a všechno a jsem za to strasne vděčnáhodně síly všem co se rozhodnou stejně!
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Dobrý večer, jdu si k vám pro osobní zkušenosti. Asi 6+2 jsem šla k dr na první kontrolu v těhotenství. Byl jen vacek bez plodu, kontrola po týdnu se stejným výsledkem. Smířila jsem se s tím že to nedopadlo. To ale nechci řešit, rozhodla jsem se že nechci revizi a pomohly mi k tomu i deníčky a osobní zkušenosti zde. Zatím jsem byla v klidu, ale co mě už trochu trápí je, že se už skoro tři týdny nic neděje. Dle dr to podle ultrazvuku vypadalo že bych mohla začít brzo krvácet, a ano něco se děje už dva týdny, ale střídá se spineni a lehké krvácení, žádná hrůza. Když jsem potratila před půl rokem, tak se spustila silná a dost bolestivá ms, a to jsem měla asi jen týden zpoždění. A teď se nějak nic moc neděje… Do týdne plánuju kontrolu, ale fakt nevím co od toho čekat
Je možný i takovýto průběh, že to pomalu a bez bolesti postupně odchází? Nebo mám spíš čekat problém? Díky všem co mají zkušenost