Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nepřijde vám, že lidi toto léto jako republika nefungujeme? Já kamkoliv přijdu, něco potřebuju, tak se má dovolenou, nikdo nic neví, nic nejde, všude vše rozkopané.
Např. chtěla jsem přihlásit syna na školní bus, za dva týdny začíná škola, ještě je brzo, bude se řešit smlouva, ale až kolem 31.8. dle úřadu. Ve školce, zda doberou další děti, co se říkalo v červnu, tak tam nikdo není, ale měl by dle vedení obce. Foťák mám na reklamaci už 28dní, prý to do 14dní bude. Kam se chci dostat, tak doprava jezdí nějak šejdrem, všude je něco rozkopané, tak vůbec nevím kdy se kam dostanu a jak. Dceři jsem chtěla koupit zvonek na kolo a prý zrovna dodavatel má dovolenou jsem se dozvěděla po 14dnech od objednávky, když mi bylo slíbeno, že do 7dní to bude. V nemocnici mi bylo řečeno, že přes léto se neoperuje plánovaně.
To jako má celá republika 2měsíce dovolenou? Jen abych věděla na příští rok, zda není nějaká změna
.
@Osmanka v lete se neoperuje planovane kvuli komplikovanejsimu hojeni, vicemene jen akutni operace ![]()
No, tak nekdo ty silnice rozkopava, tudiz zakonite nekdo pracuje
U fotaku bych se dozadovala zakonne lhuty a objednavku na zvonek davno zrusila. A jinak ano, v lete si lide zpravidla berou dovolenou.
To sis všimla az letos? Silnice jsou nejvíc rozkopany pres léto a dovoleny úředníků a všech dalsich chápu.
Já sice funguju, ale míň než v zimě. Čerpám síly na zimní sezónu a užívám si syna, který mě v zimě skoro nevidí.
Tak na reklamaci je ze zákona 30 dní, takže ještě mají čas. Školky jsou přes léto zavřené, to je snad obecně známý fakt. Stejně tak jako to, že se přes léto dělají různé opravy silnic, omezují se spoje.
A ano obecně přes léto si lidi vybírají dovolenou nejčastěji. Nebo ty když jsi chodila do práce, tak jsi byla celé léto v práci?
Tak to zkus pracovat ve Skandinavii, tam maji regulerne 5-6 tydnu v praci prazdniny
.
Kdyz se me kdysi poprve ptali kdy mame v CR v praci holiday tak me dost pobavili ![]()
Tak to jsem se upřímně zasmála, zakladatelko ty jsi se teprve letos probudila???
A kdy mají silnice kopat? Přes prázdniny je na to počasí a bývá řidší doprava.
U foťáku bych se po 30 dnech dožadovala vrácení peněz, protože lhůtu dodržet musí, dovolená nedovolená.
Že si dovolí mít dovolenou úředníci a další je snad normální ![]()
Operace se ve vedrech nedělají, špatně se to hojí, ale to je snad známá věc.
No já nevím, jestli mají lidi 4týdny dovolené - tak jeden týden na hory, jeden na vánoce a dva v létě - nebo vy máte všechny celé léto? Asi pracuji v blbé firmě, ale já vždy kromě 2týdnů makám celé léto.
Ředitelka ve školce prý má mít 3týdny dovolené a ne 9týdnů, krom toho měla dovolenou i přes rok.
To mi přijde jako když jsem byla tehotná a byla týden před vánoci u lékaře, lékařka přišla o hodinu později plna igelitek. Takže ani v prosinci to není přehnané.
Jinak krom toho fotaku je vse bezne. Vsechny udrzbove prace se delaji o prazdninach…nekdy se to udelat preci musi. Uzivej si prazdnin za 2 tydny konciii ![]()
@radkka
A to mají volno 2měsíce? Já nevím, ale já musela vždy zastat práci i kolegyně a max. v létě 2týdny volna.
@zuzu224 píše:
Tak to zkus pracovat ve Skandinavii, tam maji regulerne 5-6 tydnu v praci prazdniny.
Kdyz se me kdysi poprve ptali kdy mame v CR v praci holiday tak me dost pobavili
Tak zase tak špatně na tom nejsme, http://www.finance.cz/…nsku-30-dni/
@Osmanka To je snad normální, že lidi si berou dovolenou na kterou mají nárok, ne? Bylo tomu vždycky a je tomu tak doposud.