Celer v příkrmu
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Celer v příkrmu
Ahoj maminky, mám 5 měsíční holčičku a chci ji dát kuřecí vývar s rozmixovanou zeleninkou, můžu vůbec jí dát celer? Na příkrmech jsme už 3 týden.Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Moc asi neporadím, ale v jedné „chytré knížce“
mám napsáno, že celer až tak kolem 11měsíce
Našemu Pátíkovi je skoro 9měsíců a zatím zrovna celer jsme ještě nezkoušeli. A co petržel? Pátíkovi hrozně chutnala…i dokonce mě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dřív se nedoporučoval celer jako alergen dávat dřív, než v roce. Vzhledem k novému trendu naopak zařadit alergeny dříve, bych řekla, že i ten celer by semohl zařadit dřív. Je ale dost aromatický, tak aby to miminu nevadilo. Zkusila bych kousek dát a pozorovat, jak na to mimčo zareaguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Celer bych nedávala, je to silný alergen. Dceři se po něm spouští atopický ekzém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jenny.fields píše:
Celer bych nedávala, je to silný alergen. Dceři se po něm spouští atopický ekzém.
Podle nových výsledků studií se ukazuje, že oddálení podání alergenuu alergii nezabráníš, spíše naopak. Pokud by dala kousek a reakce se objeví, bude o alergii vědět a už nedá.. Pokud se neobjeví, tak jedině dobře. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,my teda jsme na příkrmech od 5 měsíce a mixuju celer,petržel,mrkev,kedlubnu,brokolici,brambory a to máme sklony k alergiim a je to úplně ok
dřív se to také dávalo dětem
nemyslím,že je to nějaké zlo.. dokonce i kapustu už měl jak růžičkovou tak obyčejnou a žádný obtíže nebyly .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, po rotavirovém a salmonelovém extempore mi v nemocnici lékařka doporučila dát malé kuřecí vývar. Jenže jsem tam bezmyšlenkovitě šupla i celer a cibuli. Myslíte, že by ten vývar mohla, pokud tam ten celer nenastrouhám, nebo je to na stejno? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli není alergik, tak co by jí to mělo v 10 měsících udělat? V kupovaných příkrmech máš celer snad všude
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je jedno, když děláš vývar, tak se zelenina vyvaří. Vyzkoušej a uvidíš. Já ho dávala jako jeden z prvních příkrmů a OK ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit