Celer v příkrmu

89
8.10.11 10:35

Celer v příkrmu

Ahoj maminky, mám 5 měsíční holčičku a chci ji dát kuřecí vývar s rozmixovanou zeleninkou, můžu vůbec jí dát celer? Na příkrmech jsme už 3 týden.Děkuji :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
460
8.10.11 10:42

Moc asi neporadím, ale v jedné „chytré knížce“ :lol: mám napsáno, že celer až tak kolem 11měsíce :nevim: Našemu Pátíkovi je skoro 9měsíců a zatím zrovna celer jsme ještě nezkoušeli. A co petržel? Pátíkovi hrozně chutnala…i dokonce mě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
8.10.11 10:43

Dřív se nedoporučoval celer jako alergen dávat dřív, než v roce. Vzhledem k novému trendu naopak zařadit alergeny dříve, bych řekla, že i ten celer by semohl zařadit dřív. Je ale dost aromatický, tak aby to miminu nevadilo. Zkusila bych kousek dát a pozorovat, jak na to mimčo zareaguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
8.10.11 10:49

Celer bych nedávala, je to silný alergen. Dceři se po něm spouští atopický ekzém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
8.10.11 10:49

Tak jí dám jen malej kousek a uvidím jak bude reagovat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
8.10.11 10:54
jenny.fields píše:
Celer bych nedávala, je to silný alergen. Dceři se po něm spouští atopický ekzém.

Podle nových výsledků studií se ukazuje, že oddálení podání alergenuu alergii nezabráníš, spíše naopak. Pokud by dala kousek a reakce se objeví, bude o alergii vědět a už nedá.. Pokud se neobjeví, tak jedině dobře. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
8.10.11 16:59

Ahoj,my teda jsme na příkrmech od 5 měsíce a mixuju celer,petržel,mrkev,kedlubnu,brokolici,brambory a to máme sklony k alergiim a je to úplně ok :) dřív se to také dávalo dětem :) nemyslím,že je to nějaké zlo.. dokonce i kapustu už měl jak růžičkovou tak obyčejnou a žádný obtíže nebyly .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
8.10.11 17:01

celer jsem dala az po roce a v pohode :-)

• Citovat
  • Upravit
11620
4.8.12 11:53

Ahoj, po rotavirovém a salmonelovém extempore mi v nemocnici lékařka doporučila dát malé kuřecí vývar. Jenže jsem tam bezmyšlenkovitě šupla i celer a cibuli. Myslíte, že by ten vývar mohla, pokud tam ten celer nenastrouhám, nebo je to na stejno? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
4.8.12 12:06

Jestli není alergik, tak co by jí to mělo v 10 měsících udělat? V kupovaných příkrmech máš celer snad všude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
4.8.12 13:49

To je jedno, když děláš vývar, tak se zelenina vyvaří. Vyzkoušej a uvidíš. Já ho dávala jako jeden z prvních příkrmů a OK ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí