Po prvním příkrmu zvracení

47
5.10.11 11:56

první příkrm

Zdravím maminky,
včera jsme začali s prvním příkrmem, ale asi jsme nevychytali zrovna tu nejlepší náladu. Malá si dala jen asi dvě malinké lžičky bramborového pyré a potom jsem dokojila. Dnes už byla lepší nálada, podařilo se nám sníst více, ale ještě v sedačce to šlo ven. Nebylo to žádné silné zvracení, jen se to prostě vrátilo :-( Chtěla bych se zeptat, jestli je to normální? Jak reagovala Vaše miminka na první příkrm?
Předem děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2803
5.10.11 12:28

Dávala jsem mrkvičku. Je sladší a mimískům víc chutná ! Jinak dvě lžičky pro začátek je normální :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
5.10.11 12:30

Taky to šlo po troškách, i s chvílí bojkotu. Pak to povolilo a jí všecko, i bez ochutnávky na ret, už mi věří a otvírá pusu zdálky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
10.10.11 00:23

Ja kdyz mela na zacatku trochu problem s jidlem, tak jsem do mrkve bud pridavala odmerku Sunaru (udela to takove sladsi a jemnejsi) a nebo jsem tam kapla kapicku koncentrovane jablecne stavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
11.10.11 21:11

Syn příkrmy bojkotoval dva měsíce, buď neotevřel pusu a nebo to pak vyblinkal. Až v 9 měsících dostal rozum a začal pomalu jíst :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.13 13:24

Ahoj,
předem Vás prosím, vím že někdo kojí do dvou let a proto bych se chtěla zeptat těch, co kojili méně.
Mám tříměsíční dcerku, tak už tak průběžně pročítám diskuze o příkrmech. Cca od 5. měsíce bych chtěla začít s nějakou zeleninkou na oběd a tak. Malá prospívá perfektně a je docela závislá na prsu ale mě to kojení už fakt štve..Vím že je to pro ni to nejlepší ale stále mokrá trička a nalitá prsa :nevim:
Tak jsem se chtěla zeptat jestli:
1. se dá přestat kojit tak z ničeho ni. Nemyslím úplně, jen to hodně omezit.
Třeba kojit v noci, ráno a před spáním a jinak přes den dávat UM?
2. Jestli si mimčo vůbec může tak odvyknout na prso a papat UM?
3. Jak jste děti naučili pít z flašky? :mrgreen: Chtěla bych jí už zkusit dát
po troškách třeba čaj aby si na tu flašku vůbec.
Děkuji moc za názory zkušených maminek. Budu ráda za odpovědi na mé otázky i za vaše zkušenosti :mavam:

• Citovat
  • Upravit
294
10.2.13 13:58

Anonymní: Já dávám malýmu svý mlíko ale flaškou a chytl si jí hned, ale doporučuje se nasměrovat savičku na horní patro, jakoby opřít, polechtej to patro jakoby. Kamarádce jsem to poradila (kojí) a malej flašku chytl. Mě zas nebaví neustálý záněty prsu :zed: Jinak až začnu s příkrmama, malýmu jsou 4měsíce, tak si myslím, že prostě když míň budeš přikládat (já odstříkávat), tak bude míň mlíka. nenecháš si vycucnout prso až do měkka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
10.3.13 13:17

Holky když budu dávat první příkrm a vezme si např. jen dvě až tři lžičky na začátku-mohu dokrmit mlékem? jak bude reagovat třeba mrkvovo bramborový příkrm s mlékem dokupy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
25.4.15 20:18

Ja se taky zeptam…kdyz se zacinaji pripkrmy…tak ditko uz umi sedet? A ty prikrmy..vari si sami z koupene zeleniny? A kdyz se zacina jednodruhovy prikrm…tak lepsi je asi zkouset jednodruhovych postupne vic…a pak teprve ruzne dohromady? Jo a…ten prikrm teda smerovat na cas obeda a vecere?

Diky

• Citovat
  • Upravit
7009
25.4.15 20:29

@Kamikadze Vetsinou dite jeste nesedi, krmi se na kline na ruce nebo v lehatku, autosedacce, jidelni zidlicce 0+. To zalezi, comas doma. Muzes varit doma ci dat sklenicky, nemusis davat jen jeden druh, jakmile mas zavedenou treba mrkev, tak muzes dat dalsi uz kombinaci mrkev-brambor a dalsi treba brambor-cuketa atd Jen vzdy tri dny pockas pred zavedenim dalsi potraviny, kdyby se dite nejak osypalo, at vis z ceho.
Casovani, no vetsinou je to jakoze obed, ale ono je to fuk, hlavni je, abys to dala diteti, ktere je v klidu, v dobre nalade, ty budes mit na to vyhrazeno dost casu, budes mit moznost dite pak treba i strcit pod vodu, kdyby ti vyrazilo lzicku s jidlem rucickou. Az pri zavedeni vic prikrmu denne se ti to zacne tak nejak samo tridit na obed, svacinky, vecere.

Příspěvek upraven 25.04.15 v 20:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
25.4.15 20:30

Záleží na tom, v jakém věku začínáte s příkrmy. My jsme začali ve ukončených 4 měsících, protože syn byl dokrmovaný UM, od 3. měsíce plně na UM a k tomu je žravej až běda :mrgreen: Takže neseděl, krmila jsem ho v takovém tom polohovacím lehátku.

Příkrmy vařím sama (máme svoje ovoce a některou zeleninu), mám super parní hrnec a mixér v jednom od Aventu a tam je to hned hotové. Začínali jsme s mrkví, pak brambora a mrkev, pak brokolice, brokolice a brambora, a pak jsem začala různě kombinovat. Ale je to individuální, syn nemá žádnou alergickou reakci (ťuk ťuk) a vlastně by snědl cokoliv, takže experimentuju s různými druhy zeleniny a ovoce.

Co se týče času - nejlépe je to v čase oběda (nedávat mu těžší jídlo na noc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
25.4.15 20:30

Zpravidla u kojených dětí se začíná po 6. měsíci, u dětí na UM se může začít už po 4. měsíci. Já začínala po 4. měsíci, takže syn rozhodně neseděl, krmila jsem ho v takovém tom sedátku/lehátku.. Začali jsme zeleninou v době oběda, rozhodně zpočátku jednodruhovou, zkoušet to samé 3 dny po sobě, aby jsi rozeznala případně alergii a nedávat v té době nic dalšího nového… Aby jsi věděla z čeho případná alergie je. Jak jsme vyzkoušeli různé druhy zeleniny, tak jsem dala třeba mrkev(tu už znal) a brambory, které zatím neznal.. Prostě jsem míchala zeleninu co už znal s novou :)
Až jsme měli na oběd zavedenou zeleninu pravidelně, zkoušeli jsme stejným způsobem ovoce na odpolední sváču.. Zpočátku se vždycky dorazil mlíkem:) a to jak u zeleniny, tak u ovoce.
Jinak zeleninu jsem zezačátku kupovala ve skleničkách (ale sleduj složení, aby tam byla opravdu jen ta zelenina), protože zpočátku prcek snědl jen pár lžiček, takže by se mi vaření moc nevyplatilo :)
Dobře popsáno je to na www.kojeni.net, je tam čím začít, jak postupovat a co je dobré v jakém věku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
25.4.15 20:37

Když jsem tu, tak se zeptám :mrgreen: - kdy a jak jste začaly dávat dětem pití (vodu a čaj). Zatím mu nabízím čaj mezi jídly (má 3 x denně UM, 1 x zeleninový příkrm + UM, 1 x ovocný příkrm + UM). Někdy se napije, někdy ne, kojeneckou vodu odmítá… Kdy nahradit UM k příkrmu jenom čajem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
25.4.15 20:57

Dekuji za odpoved. No to jsem zvedava…clovek se s necim szije a brzo bude muset na novo a pak zase a zase…clovek sam sebe odbyde..ale ze budu pak muset kazdy den skoro varit, nejhur ob den, a premyslet co kdy prckovi dam…to zas nebudu mesic resit nic nez jen to otravne jidlo. Pardon, ale doufam, ze v tenhle pocit nemam jen ja, ale i jine maminy co zacinali ci zacinaji.

• Citovat
  • Upravit
8959
26.4.15 08:31

@Bethuska
Ahoj, já jsem začala vodu nabízet s příchodem prvních příkrmů :) Moc tomu teda nedal, ale protože zrovna nebylo léto a žádné pařáky, tak jsem to moc neřešila… Později jsem začala nabízet po každém příkrmovém jídle a někdy mezi jídly, vždycky když jsem se šla napít já, dala jsem i synovi. Někdy si dal, někdy ne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí