Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Pěkný podvečer ![]()
Prosím sos radu.
Chci udělat vrstvený salát, ale v receptu je celer naložený ( zavařený). Nikde ho u nás nemají a tak tu mám koupený celý celer a přemýšlím jak ho udělat do toho salátu ![]()
Prosím nějaká rada? Povařit nebo jen nastrouhat?
Moc děkuji ![]()
@martina1988 Já bych ho povařila a nastrouhala. Ten salát si asi představuju nějak takhle - tam je teda mrkev, ale taky uvařená a nastrouhaná:
https://www.youtube.com/watch?…
Myslím, že syrový by byl moc tvrdý. Napíšeš (třeba až potom, ať tě nezdržuju od vaření) recept?
@iila píše:
Myslím, že syrový by byl moc tvrdý. Napíšeš (třeba až potom, ať tě nezdržuju od vaření) recept?
My tento salát děláme často a za mě bych dala opravdu ten zavařený celer. Jeho chuť v nálevu je tam dost dominantní a myslím, že s po domácku uvařeným celerem to nebude ono… My celer kupujeme většinou v Kaufu, ale mají třeba i v Hrušce…
Dávám sterilovaný celer na kostičky, ale dá se kouoit i strouhaný na nudličky. U nas ho mají v Coopu. Ten syrový na jemno nastrouhaný by tam asi nevadil, přidávám ho do bramborového salátu a je tam moc dobrý.
@martina1988…k zmíněnému receptu : dělám to stejně, ale dávám ještě jablko nakrájené na kostičky. ( nestrouhat!). Je to pak víc svěží.
Moc děkuji za rady. Koupila jsem celer naložený. Salát je výborný, ale je potřeba nechat ho opravdu proležet.
@martina1988 píše:
Moc děkuji za rady. Koupila jsem celer naložený. Salát je výborný, ale je potřeba nechat ho opravdu proležet.
To vidim poprve.
Takze se to ulezi takto ve vrstvach a smicha az s konzumaci…?
@Lucie_Sx píše:
To vidim poprve.
Takze se to ulezi takto ve vrstvach a smicha az s konzumaci…?
@martina1988 píše:
Nechala jsem ho uležet do druhého dne. Před konzumací jsem vše zamíchala.
Diky.