Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám takový možná zvláštní dotaz, rodiče letí příští měsíc na dovolenou, maminka má kožní problémy z toho důvodu nosí neustále paruku nebo pokrývku hlavy, nikdy nechodí s odkrytou hlavou mezi lidmi, když si na letiště vezme čepici tak ji při celní kontrole musí sundat, když by si vzala paruku, mohla by si ji nechat, nebo musí také hlavu odkrýt? Let bude trvat 16 hodin, což v paruce celou dobu nevydrží je tedy možné si v průbhu letu paruku ev. sundat a druhou celní kontrolou poté procházet bez ní? A nemůže být problém s pasem když v pase má fotku z doby kdy ještě měla normálně své vlasy?
Já teda zkušenost nemám, ale přeci nikdo nebude řešit, jestli má paruku nebo ne.
No právě má z toho strach minule letěla v šátku a musela si ho sundavat aby se ujistily že pod ním nic nemá
@anickadomnik snad se ozve někdo, kdo to ví…ale myslim, že po celym světě lítá mraky lidí s parukama a určitě ty lidi nepodrobujou sundavání paruky. A kdyby, tak max někde v soukromí. Ale myslim, že nikoho nenapadne, že paruku má.
Kdyz si obarvis vlasy nebo zmenis uces, taky ses na fotce jina, takze bych toto asi neresila. Myslim, ze paruku nikdo zkoumat nebude.
Tak to by mělo být ok, mamina je sice v pase krátkovlasá bruneta a paruku má blond melír ale která ženská si dnes v 60 nebarví vlasy aby nebyla šedivá:o) Letí do Zanzibaru, tak tam by to snad mělo být ok. Děkuji za informace hned jí jdu zavolat ať jí trochu uklidním
S cestovkou exim tour a prý většinou létají se společností Travel, ale konkrétně s tímhle letem si není jistá
Lítáme to
proto jsem se ptala. Pracuju v TVS.
Maminka se nemusí bát, bude to v pohodě. Čepice, šátky se musí u rentgenů sundavat, paruku nikdo řešit nebude.
Teoreticky, když si všimnou, že má paruku, tak by ji měli vyzvat, aby ji sundala. Není to celní, ale bezpečnostní kontrola. Osobně to s tou pokrývkou hlavy nechápu, protože si nemyslím, že se tam dá pronést o moc víc než třeba v podprsence a ta se zatím sundávat nemusí.
Ahojky, ja jsem pred materskou pracovala na letisti u bezpecnostni kontroly… Pokud se o paruce nezmini, tak to nikdo zkoumat nebude
Jinak veskery pokryvky hlavy, se musi sundavat, je to narizeni a big brother je bohuzel vsude :-/