Celní zařízení, jak postupovat

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14.11.23 10:09

Celní zařízení, jak postupovat

Dobrý den, objednala jsem si jednu věc ze zahraničí a poslaly mi prvně SMS a poté email
viz foto. Chtěla bych poradit co jim mám poslat nebo napsat abych se vyhla poplatkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
433
14.11.23 10:14

@Kopretina232 za kolik bylo zboží? měla jste ho včetně DPH? Mě nekolikrát přišel taky meil takový podobný s proclením po tom co sem si objednala nějaké věci z Číny, nikdy sem ale na to nereagovala, přišlo mi to takový pochybný. Věci vždycky došli bez problému a bez clení :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
14.11.23 10:20

Pochybný, ale někdy dle výše částky i logické. A protože nevíme, jaká je cena zboží bez dopravy, tak… :nevim:

Příspěvek upraven 14.11.23 v 10:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
14.11.23 10:20

DPH se vyměřuje u zásilek nad 22 Euro a tvoří 20 % z její celkové hodnoty (celková hodnota zásilky = hodnota zboží + poštovné + pojištění přepravy). Clo se vyměřuje u zásilek nad 150 Euro a tvoří 3–11 % z její celkové hodnoty (přesná výše cla závisí na typu zboží).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
14.11.23 12:55

Odkud jsi objednávala? Má obchod IOSS číslo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.23 15:57

@Ivan PPZ

Objednávala jsem na stránce sabertheory
Stálo mě to nějakých 6500,–
Napsala jsem na support té stránky ze které jsem objednávala psala sem ze mi přišel takový email a oni mi odepsal tohle -

Your order has been shipped and is on its way to the Czech Republic. However, there are some important things you need to know about the customs regulations in your country.

European countries have strict rules for importing goods from outside the EU. They also check the declared value of the products to calculate the taxes and duties. Therefore, we have declared a lower value for your package to help you save money on taxes.

The declared value is 20 USD. Please see the attached PDF file for more details.

If customs contacts you, please provide the declared value rather than the actual amount you paid. If you show them the actual payment receipt, you will have to pay higher taxes. Please keep this information confidential and do not share it with anyone.

We hope this helps you avoid any unnecessary fees or delays. However, if you encounter any problems with clearing customs, please contact the local UPS office as soon as possible to avoid having your package returned or destroyed. Please note that we are not responsible for any unclaimed packages and cannot issue refunds in such cases.

Ale upřímně nevím jak právě postupovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák