Chtěli byste celý byt na bílo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
22.11.19 16:30
@veria píše:
@lucenka ty trendy tady proste jsou, jak vidíš, většina zde píše, ze má stěny bílé, před 10-15 lety by tu zas všichni psali ze mají vymalováno barevně. Ono to ovlivňuje i podvědomě, lidi to vidí v TV, v časopisech, na netu jen tak mimochodem a pak se podle toho podvědomě řídí.

Já ale nepopírám, že jsou trendy. Jen mi přijde ujetý, když někdo si vymaluje zdi bíle jen proto, že je to momentálně in.

• Citovat
  • Upravit
6650
22.11.19 17:17

@kavenka Jak často měníte tyhle dekorace? Mě závěsy staly hromadu peněz na to je častěji měnit, mám tedy vysoce kvalitní látky. Prostírání, přehozy a podobné věci nevedu. Je pravda že já nerada měním prostor, takže když jsme rekonstruovali byt tak jsem hodně dlouho vymýšlela co kde bude abych nemusela každou chvíli být předělávat. Na tohle je expert švagrová, k ní se dostanu tak 4× ročně a pokaždé to vypadá jinak. My se s manželem na nějaké módní trendy vybodli a udělali jsme si to doma tak aby se to líbilo nám a hlavně abychom měli kam dát věci. On minimalizmus je krásná věc, ale ne když vám každý rok příbytek tak 60 nových knih (a to jednorázové knihy posílám do oběhu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65334
22.11.19 17:20

Z barevných zdí jsem postupně přešla na bílé a ty jsou všude
Jen syn má v pokojíčku samolepy na zdi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
22.11.19 17:34

Steny mame vacsinou vsade biele, ale stropy farebne, take blede, zemite farby. Navrhol nam to takto architekt, vyzera to velmi pekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
22.11.19 17:45

Na zdech i stropech máme jedine bilou. Líbí se nám to, koresponduje to s ruznobarevným vybavením v různých pokojích, působí to čistě. Jsem tak na to zvyklá i od rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4639
22.11.19 18:35

Ano, máme vše na bílo, protože to je nestárnoucí klasika a nechtěly se nám vymýšlet nějaké speciality. Navíc malé pokoje, hodně nábytku, barevná zeď by ani nevynikla. Barevné zdi mi přijdou, že se jako třeba výrazné obklady brzo ohledí. Hlavně se s tím musí umět vkusně zacházet, co jsem viděla u známých, tak jedni urputně ladí a ladí a ladí, až mají doma všechno fialové nebo oranžové nebo v jiné výrazné barvě, což pak hrozně tahá oči a působí to velmi nenápaditě. Druzí zase čím víc, tím líp - barevná zeď, výrazná sedačka, strakatý koberec, nad tím vším mohutný jakože křišťálový lustr, stylově každý pes jiná ves, s bílou zdí by to bylo alespoň sjednocenější. Já raději nenápadnější kousky. Navíc máme starý barák, sem by byla nějaká barevná extravagance stylově úplně mimo. To jsem ale zapomněla, v jedné nezrekonstruované místnosti je na stěnách ještě starý dobrý váleček, to by byl bomba trend, když jsou teď všichni hyn do retro hipster vintage stylu. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
22.11.19 22:16

Máme celý dům v bílé. Bílé stěny i většinu nábytku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
22.11.19 22:35

@sissi001 Takhle to měli jedni známí, připadala jsem si u nich jako v blázinci, byla jsem šťastná když jsme odtud vypadli a viděli nějaké barvy venku :mrgreen: Edit. Oni k tomu mají i bílého králíka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
22.11.19 22:42
@sissi001 píše:
Máme celý dům v bílé. Bílé stěny i většinu nábytku…

To už je fakt nemocniční. Byla jsrm teď u kamarádky a ta má takto bílý záchod, opravdu žádná jiná barva než bílá se tam nevyskytuje, sice vše krasne luxusní, krasne bílé obklady ale jase cítila jak v nemocnici. Přitom nejsem zastánce barevných divočina, ale aspoň šedivé bych část obkladů dala. No ale kazdyho vkus já to tam jednou za čas preziju to je jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
22.11.19 22:44

Čistě bílou mám jen koupelnu, protože tam jsou výrazné obklady. Jinak já ujíždím na válečkách, takže vždy aspoň jednu stěnu mám válečkem. Mám ráda slonovou kost, latté a takovou hodně světle šedou. Dětský pokoj je ve starorůžové v kombinaci s retro nábytkem a kovem. Jen čistě bílá se mi líbí jen na chalupě, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16409
22.11.19 22:51

Mame skoro cele bydleni bile. A jen z praktickych duvodu. Miluji ciste zdi a kdyz se nepovede stolovani se spagetami nebo nekdo skrtne spinavou botou na chodbe, tak premaznu a je krasne cisto. U barevnych kombinaci to nejde, musi se udelat stena. Jinak vyrostla jsem na valeccich, moc se mi libi barevne steny a i vyrazne, jako tepla cervena, travova zelena a take jsme je roky meli, ale to nebyly deti a malba vydrzela hezka dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
22.11.19 22:58
@Heivka píše:
@sissi001 Takhle to měli jedni známí, připadala jsem si u nich jako v blázinci, byla jsem šťastná když jsme odtud vypadli a viděli nějaké barvy venku :mrgreen: Edit. Oni k tomu mají i bílého králíka :mrgreen:

Náhodou, s králíkem to zní jako stylovka :mrgreen: Bez králíka souhlasím s blázincem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
22.11.19 23:05

Mame všechny zdi bílé, jen za knihovnou tapeta a v dětském pokoji jedna stěna zelená hraskovka, ale už bych to neudelala. Každopádně kdybych mela peníze a zručne ruce, oblozim zdi a vytapetuji bílou reliéfní tapetou. To se mi líbí. Ale kdo by se s tím drel… 🙄 😁

• Citovat
  • Upravit
6664
22.11.19 23:14

Máme všechno bílé, i u rodičů jsme měli všechno bílé. K tomu máme nábytek v přírodním dřevě, gauč i potahy na židlích do oranžova, kuchyň též v teplých barvách, nepůsobí to sterilně.

Když jsme se sem přistěhovali, byl celý obývák vymalován temně červenou, připadalo mi to jak pokoj v bordelu, s prominutím. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
23.11.19 07:43

@Heivka tak měním to i podle ročních období :D také jsem do těchto věcí investovala nemalé peníze. Ale přesně jak píšeš, každý by si měl upravit domov podle svého vkusu a potřeb. Jinak máme společné hobby :lol: kvůli knihám jsem obětovala celou jednu stěnu v podkroví a vzdala jsem se vestavné skříně ve prospěch knihovny :potlesk: nemáme tedy tak velký roční přírůstek, ale těch 20 knížek určitě a to čtu jenom já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí