Celý den nepil
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Alpaka píše:
Co zkoušet dopělácké nádoby na pití - flašku od piva, skleničku na víno a připíjet si. Mám mladší dítě, na to to funguje.
jo, to je taky super nápad. O vánocích se mi takhle Luky v plínce po hodině durch pročůral, protože babička vymyslela ťukání si a přípitek a on pak pořád všechny obcházel. To je opravdu dobrý nápad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka píše:kattkka píše:meloun neodvodňuje, je to dost zažitá „pověra“, ale není to tak.Kamča.dalmatinka píše:Meloun odvodnuje.Ten ne.
Na malého když nechce pít pomáhaj ruzné soutěže.Nejradši má teda soutěž kdo nejvíc krkne![]()
![]()
,ale když nepije tak i krknu
Co mandarinky,pomeranče,meloun a prostě hodně vodové ovoce?To ti taky nesní?
Ale ten zbytek by jit mohl.
Je toho plny internet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kattkka píše:Kamča.dalmatinka píše:Meloun odvodnuje.Ten ne.
Na malého když nechce pít pomáhaj ruzné soutěže.Nejradši má teda soutěž kdo nejvíc krkne![]()
![]()
To je pověra.Zkus sníst meloun a lítáš furt na wc.To se tak dřív říkalo,ale není to tak
.
Já taky za den kolikrát dám jen decku a to ještě nějaké limči ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kattkka píše:Alpaka píše:Je toho plny internet.kattkka píše:meloun neodvodňuje, je to dost zažitá „pověra“, ale není to tak.Kamča.dalmatinka píše:Meloun odvodnuje.Ten ne.
![]()
A co je na internetu a ve zprávách na Nově je pravda. AMEN
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka píše:kattkka píše:A co je na internetu a ve zprávách na Nově je pravda. AMENAlpaka píše:Je toho plny internet.kattkka píše:meloun neodvodňuje, je to dost zažitá „pověra“, ale není to tak.Kamča.dalmatinka píše:Meloun odvodnuje.Ten ne.
![]()
Internet mi v dnesni dobe slouzi jako zdroj informaci.O nove mi nemluv ani. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víš, nezlob se, ale na téměř tříleté dítě bych šla výrazně tvrději a důsledněji…
U naší starší s tím taky bojujeme - prakticky od prvních příkrmů pití bojkotuje, moc o něj nestojí. Neplatí na ni žádné hry, soutěže, to leda tak když byla malinká. Momentálně jsme došli do fáze „kouzelnou školku pustíme, až vypiješ ten svůj kelímek, dřív ne“, „bonbon dostaneš, až dopiješ čaj“, apod… Ale opravdu důsledně a na činnostech, které má rád. V tomhle věku už nemá smysl žádné oblbování a pití je prostě potřeba…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamča.dalmatinka píše:
![]()
ovoce basti docela dost,rano ma 250 ml sunaru…ale stejnf je to malo,kdyz malo cura.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Indiansummer píše:Kamča.dalmatinka píše:ovoce basti docela dost,rano ma 250 ml sunaru…ale stejnf je to malo,kdyz malo cura.
![]()
No a nedal by si sunar i ke svačině, případně ještě k večeři?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co polévky? Náš malej kolikrát sní i tři velký sběračky polévky a polévku mu dávám denně, taky není zrovna velký pijan.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka píše:
No a nedal by si sunar i ke svačině, případně ještě k večeři?
Pokud se správně pamatuji, mléko je ale „potravina“, nepočítá se do pitného režimu jako tekutina… nebo se to nějak změnilo?
![]()
Ono i s těmi polévkami je to ošemetné, ale záleží, jaké člověk vaří…
Příspěvek upraven 21.01.11 v 23:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, tak to polévka taky asi nespadá do pitného režimu, nevím to, ráda se to dozvím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
podle mě polévka patří taky do tekutin,je to snad z vody ne?taky jí dávám,protože malej málo pije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BohunkaP píše:Alpaka píše:Pokud se správně pamatuji, mléko je ale „potravina“, nespadá do pitného režimu… nebo se to nějak změnilo?
No a nedal by si sunar i ke svačině, případně ještě k večeři?![]()
Je přeci fuk, jestli vypiju 3 dl vody a pak sním 6 odměrek sunaru nebo vypiju rovnou 3 dl mléka.
Stěžejní pro organismus je, jaké celkové množství tekutin přijme a je jedno, v jaké podobě - jestli je to voda v čaji nebo voda obsažená v rohlíku.
Protože by počítání veškeré přijaté vody, včetně vody v potravinách bylo poněkud komplikované, počítá se s určitým průměrným množstvím vody přijatým v potravě a zbytek má připadnout na pití.
Pokud se potrava liší od průměru, mění se i nutné množství vody, kterou musím přijmout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
petra79 píše:
podle mě polévka patří taky do tekutin,je to snad z vody ne?taky jí dávám,protože malej málo pije.
No, to je právě ošemetné - záleží, jakou vaříš. Jestli obyčejný zeleninový nebo masový vývar, bez soli a bez jíšky, pak ano. Ale husté slané polévky typu gulášová, slané vývary apod., ty se nepočítají.
Ale jelikož mluvíme o dítěti, tak asi není co řešit, ta druhá varianta nejspíš nebude obvyklá…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že v takových situací je každá tekutina k dobru.
Takže radím dělat polévky.
Můžeš mu odpoledne udělat i slabší mléko, tzn. že dáš o jednu - dvě odměrky méně sunaru.
Taky bych zkoušela fígle třeba s těmi dobrotami, které jí.
Až vypiješ tohle, dostaneš třeba sušenku nebo co má rád.
Ale nenuť ho hned do plného hrnku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit