Celý den nepil

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
350
21.1.11 22:11

Celý den nepil

Ahoj holky, mám velkej problém s pitím u syna ( 2 roky, 9 měs.). Celkově málo pije, vím, že do příjmu tekutin se počítá polévka, ovoce atp. Ale jinak moc nepije, max. za den 250 ml čaje, kvalitního sirupu, hodně naředěného džusu. Pokud jde párkrát za den čůrat, tak to neřeším. Ale dnes mi vypil cca deci, víc jsem do něj nedostala, čůrat byl jen jednou, což si myslím, je už špatně. Ale jak ho mám přinutit ????? Zkoušela jsem už všechny možny lahve, brčka, hrnky, sirup, čaj, džus, vodu, sladky, nesladky, šla jsem na něj po dobrým, po zlým, prostě nic nezabírá a já jsem už z toho otrávená, unavená. Bytostně nesnáším větu : „Napij se“ !!!! Zkoušela jsem aji mu pití nepřipomínat, taky nepomohlo. Vždyť musí mít žízeň proboha !!!!! Co s tím, máte nějakou radu? Budu moc ráda za cokoliv. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81477
21.1.11 22:16

A co ty džusy ředit míň? Mě kdyby dítě čuralo 1× denně, tak už fakt dám klidně i 100% džus, granulovaný čaj, čaj oslazený půlkilem cukru… Zkrátka cokoli tekutého. Známí dokonce dávali nealkoholické pivo. Měli to schválené doktorem, protože dítě už kvuli neití zkončilo na kapačkách.
Co uplácet, uplácet, uplácet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.1.11 22:19

Asi bych sla na nej drsneji.Nepijes pojedem do nemocnice a oni si te tam nechaji proete nejak takhle.Vzhledem k tomu ze to je vek kdy uz chape.
A 250ml je hodne malo.Muzu se zeptaton byl dlouho kojeny ze??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
21.1.11 22:22

Holky, zkoušela jsem i hodně sladkou variantu, nic… I nemocnicí jsem vyhrožovala, nic… Kojený byl 2 měsíce. Kdyby byl dlouho kojený, má to nějakou souvislost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.1.11 22:25

A co závody? Stejné skleničky, brčka, trocha pití (ne moc, aby se zas nepřepil a nebylo mu těžko) a kdo to dřív vypije (ty nebo on), tak dostane třeba gumového medvídka nebo jinou mňamku. Nechávej ho těsně vyhrát (pokud na to tedy zabere) ať má co největší radost. Ale nemá s takhle velkým prckem zkušenosti, zatím nutím pít mnohem mladšího :nevim:

Klidně i míň naředěné ty džusy, prostě cokoliv, hlavně něco. Čůrání jednou denně už je fakt dost málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
21.1.11 22:25

ještě zkus dávkovače na Panadol, Nurofen sirup - u nás to funguje při horečkách, průjmech…je to pakárna,ale pokud se chytne dostaneš toho do něj dost…
Ale samo to není řešení tvého hlavního problému…to nevím,třeba to přejde samo a zase začne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.1.11 22:26
Indiansummer píše:
Holky, zkoušela jsem i hodně sladkou variantu, nic… I nemocnicí jsem vyhrožovala, nic… Kojený byl 2 měsíce. Kdyby byl dlouho kojený, má to nějakou souvislost?

A zkoušela jsi čistou vodu? Ptám se proto, že jsem se nechala zblbnout od mamky, že chudinka pije jen vodu a začla mu dávat čaj a hodně ředěné džusy a on mi i půldne nepil, než mi došlo, že o to nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.1.11 22:27
Indiansummer píše:

No mam totiz kamaradky a ty ktere maji kojene deti tak amji docela casto ten samej problem problem s pitim.Ja zacla male davat cajik ve 4mesicich moc nechtela.Rozpila se az v 10mesicich.
Zkouseli jste zmenu hrnicky flaska s brckem atd.Co mleko nepije ti??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
21.1.11 22:29

Na malého když nechce pít pomáhaj ruzné soutěže.Nejradši má teda soutěž kdo nejvíc krkne :oops: :lol: :lol: ,ale když nepije tak i krknu :lol:
Co mandarinky,pomeranče,meloun a prostě hodně vodové ovoce?To ti taky nesní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101457
21.1.11 22:30

Já ti řeknu pohled z druhé strany… jsem schopna celý den nepít a nemám pocit žízně, takže možné to je.
Jak na něj ale neporadím :-( na mě funguje mít pití neustále u ruky, to pak vypiju za den víc, ale jinak je to tak kolem 0,5l což je na dospělého taky málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
21.1.11 22:31

Co zkoušet dopělácké nádoby na pití - flašku od piva, skleničku na víno a připíjet si. Mám mladší dítě, na to to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.1.11 22:32
Kamča.dalmatinka píše:
Na malého když nechce pít pomáhaj ruzné soutěže.Nejradši má teda soutěž kdo nejvíc krkne :oops: :lol: :lol: ,ale když nepije tak i krknu :lol:
Co mandarinky,pomeranče,meloun a prostě hodně vodové ovoce?To ti taky nesní?

Meloun odvodnuje.Ten ne.
Ale ten zbytek by jit mohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
21.1.11 22:32

jo no, dát mu napít z něčeho z čeho pije dospělák nebo taťka, půllitr na pivo, panáka - aby se cítil velký a důležitý a pořádně si s nim štrngnout!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
21.1.11 22:34
kattkka píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Co mandarinky,pomeranče,meloun a prostě hodně vodové ovoce?To ti taky nesní?
Meloun odvodnuje.Ten ne.
Ale ten zbytek by jit mohl.

meloun neodvodňuje, je to dost zažitá „pověra“, ale není to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
21.1.11 22:35

Tak nevím, ale to už je docela průšvih :think: .
Taky mám děti, které málo pijí (a taky už pijí kdeco :roll: ), takže např. od snídaně nesmí vstát, dokud nevypijí hrnek čaje (větš.). Třeba brčkem, třeba ho musím držet, ale prostě to musí vypít kdyby nevímco a já mám aspoň chvilku pokoj, že se nemusím nervovat.

Jinak kromě brčka se u nás hodně ujal takový ten lázeňský hrneček s cucátkem (a speciálně, když se o to můžou přetahovat, ale to už je výhoda více dětí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí