8 měsíců - co může pít? A kolik?

584
21.1.11 10:21

8 měsíců - co může pít? A kolik?

Ahoj holky, malému je 8 měsíců, takže přikrmujeme (masozelenina, jogut, ovoce), jinak pije UM, denně cca 550ml. Příkrmy zapíjí buď vodou, nebo fenyklovým čajem, celkem asi 250ml denně. Je to na objem ok? (Váží asi 7,1kg) A hlavně, co jiného mu můžu dávat pít, aby to měl pestřejší? (Tedy mimo granulovaných čajů, ty mi nějak nejsou sympatické :nevim: )
Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4092
21.1.11 10:27

My dáváme čaje pro děti ne granule ale z pytlíku nejoblíbenější je megafyt lesní jahoda od 6.měsíce :palec: prodávají je v lékárnách. Jinak výběr dětských čajů mají i v DM. Granule nejsou moc ok je v nich sacharóza. Jinak ty čaje mu chutnají jen tak takže samozřejmě nesladíme :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
21.1.11 10:27

Já dávám granulovaný čaj Hipp a je OK. jinak dávám pít tolik, kolik dítě chce. V létě ale víc. A když by dítě mělo hodně, tak to přeci vyčůrá. to jestli mu to stačí poznáš podle moči. když je málo pití, má tmavší až tmavou moč. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
21.1.11 10:46

Mám doma granulované Čajánky a to je totálně bez chuti A VŮNĚ :( se nedivím, že nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
21.1.11 10:56
radeklucka píše:
Já dávám granulovaný čaj Hipp a je OK. jinak dávám pít tolik, kolik dítě chce. V létě ale víc. A když by dítě mělo hodně, tak to přeci vyčůrá. to jestli mu to stačí poznáš podle moči. když je málo pití, má tmavší až tmavou moč. :wink:
Čůrá světlounce, tak snad ok :lol: Dík!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
21.1.11 10:57
mikky píše:
My dáváme čaje pro děti ne granule ale z pytlíku nejoblíbenější je megafyt lesní jahoda od 6.měsíce :palec: prodávají je v lékárnách. Jinak výběr dětských čajů mají i v DM. Granule nejsou moc ok je v nich sacharóza. Jinak ty čaje mu chutnají jen tak takže samozřejmě nesladíme :palec:

Jahůdka vypadá dobře, mrknu i v tom DM, nějak jsem se asi koukala málo a viděla jen ty granule… Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
21.1.11 11:07

Nejlepší k pití je voda. Dítě to nepotřebuje zpestřovat. Dokud nepozná sladké pití, voda mu stačí, do dvou, tří let… i déle.

Denní potřeba celkových tekutin pro dítě se uvádí kolem 150ml/kg jeho tělesné hmotnosti v prvním půl roce života. V druhé polovině roku se tato celková potřeba tekutin snižuje asi na 120 ml/kg tělesné hmotnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
21.1.11 11:41

Lumi - Katka mi pila celé léto vodu… a docela dost, jakmile ale pominuly horka, odmítla mi holou vodu pít. tak jsem pátrala, nechtěla aby gran. čaje… teď 100% vypije jabl. džus ředěný vodou.

A dneska dostala pytlíkovaný čajánek - jablíčko, tak uvidím… ale první pohled byl hodně divný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
21.1.11 11:41

Lumi - Katka mi pila celé léto vodu… a docela dost, jakmile ale pominuly horka, odmítla mi holou vodu pít. tak jsem pátrala, nechtěla aby gran. čaje… teď 100% vypije jabl. džus ředěný vodou.

A dneska dostala pytlíkovaný čajánek - jablíčko, tak uvidím… ale první pohled byl hodně divný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
21.1.11 11:45

ahoj,davam granulovany hipp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
21.1.11 12:54

Dávali jsme (a dáváme) vodu, nic jiného.

Pak později na zpestření (nebo na zahřátí) občas neslazený sáčkový čaj - Leros, Megafyt nebo něco podobného, ale to bylo myslím až někdy po roce.

Starší už teď dostává často do vody šťávu - to když ji chci přimět, aby se napila opravdu hodně - ale tak nějak s mírou. My pijeme s mužem taky jedině vodu, tak nám to přijde normálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
21.1.11 12:56

Jo a k těm granulím se nenech zviklat - zrovna jsme byli minulý měsíc u zubaře a když Marka prohlížel, hned zdůrazňoval „nesladit a negranulovat“… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
21.1.11 12:58
BohunkaP píše:
Jo a k těm granulím se nenech zviklat - zrovna jsme byli minulý měsíc u zubaře a když Marka prohlížel, hned zdůrazňoval „nesladit a negranulovat“… :-D

Neboj, jak jsem psala, granule nechci. Mára pije vodu v pohodě (to má asi po mně) a ten fenyklový čaj (jasně že neslazený) taky, jen jsem si říkala, že bych mu rozšířila repertoár :-) Tak myslíš, že to není potřeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
21.1.11 13:22
dornicka píše:
Neboj, jak jsem psala, granule nechci. Mára pije vodu v pohodě (to má asi po mně) a ten fenyklový čaj (jasně že neslazený) taky, jen jsem si říkala, že bych mu rozšířila repertoár :-) Tak myslíš, že to není potřeba?

Když pije bez problémů, tak já bych to asi nedělala… :think: Myslím, že je to jenom o tom pocitu „aby měl změnu“, ale oni to ti prckové tak neberou… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.1.11 13:31

Dokud pije to co pije, tak ničím nespestřuj. Já dávám dopoledne pytlíkový čaj ( roibos nebo ovocný), neslazený. Odpoledne už jen dotočím vodu.
Pokud mám problém do něj dostat tekutiny, tak zředím 100% jablečný džus vodou 1:4 a to vyžane klidně 3 deci naráz. Ale dávám to jen při krizi, protže nechci dávat sladké, byť je to „přírodní“ cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí