8 měsíců - co může pít? A kolik?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
8 měsíců - co může pít? A kolik?
Ahoj holky, malému je 8 měsíců, takže přikrmujeme (masozelenina, jogut, ovoce), jinak pije UM, denně cca 550ml. Příkrmy zapíjí buď vodou, nebo fenyklovým čajem, celkem asi 250ml denně. Je to na objem ok? (Váží asi 7,1kg) A hlavně, co jiného mu můžu dávat pít, aby to měl pestřejší? (Tedy mimo granulovaných čajů, ty mi nějak nejsou sympatické
)
Děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My dáváme čaje pro děti ne granule ale z pytlíku nejoblíbenější je megafyt lesní jahoda od 6.měsíce
prodávají je v lékárnách. Jinak výběr dětských čajů mají i v DM. Granule nejsou moc ok je v nich sacharóza. Jinak ty čaje mu chutnají jen tak takže samozřejmě nesladíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám granulovaný čaj Hipp a je OK. jinak dávám pít tolik, kolik dítě chce. V létě ale víc. A když by dítě mělo hodně, tak to přeci vyčůrá. to jestli mu to stačí poznáš podle moči. když je málo pití, má tmavší až tmavou moč. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám doma granulované Čajánky a to je totálně bez chuti A VŮNĚ
se nedivím, že nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
radeklucka píše:Čůrá světlounce, tak snad ok
Já dávám granulovaný čaj Hipp a je OK. jinak dávám pít tolik, kolik dítě chce. V létě ale víc. A když by dítě mělo hodně, tak to přeci vyčůrá. to jestli mu to stačí poznáš podle moči. když je málo pití, má tmavší až tmavou moč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mikky píše:
My dáváme čaje pro děti ne granule ale z pytlíku nejoblíbenější je megafyt lesní jahoda od 6.měsíceprodávají je v lékárnách. Jinak výběr dětských čajů mají i v DM. Granule nejsou moc ok je v nich sacharóza. Jinak ty čaje mu chutnají jen tak takže samozřejmě nesladíme
Jahůdka vypadá dobře, mrknu i v tom DM, nějak jsem se asi koukala málo a viděla jen ty granule… Děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejlepší k pití je voda. Dítě to nepotřebuje zpestřovat. Dokud nepozná sladké pití, voda mu stačí, do dvou, tří let… i déle.
Denní potřeba celkových tekutin pro dítě se uvádí kolem 150ml/kg jeho tělesné hmotnosti v prvním půl roce života. V druhé polovině roku se tato celková potřeba tekutin snižuje asi na 120 ml/kg tělesné hmotnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lumi - Katka mi pila celé léto vodu… a docela dost, jakmile ale pominuly horka, odmítla mi holou vodu pít. tak jsem pátrala, nechtěla aby gran. čaje… teď 100% vypije jabl. džus ředěný vodou.
A dneska dostala pytlíkovaný čajánek - jablíčko, tak uvidím… ale první pohled byl hodně divný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lumi - Katka mi pila celé léto vodu… a docela dost, jakmile ale pominuly horka, odmítla mi holou vodu pít. tak jsem pátrala, nechtěla aby gran. čaje… teď 100% vypije jabl. džus ředěný vodou.
A dneska dostala pytlíkovaný čajánek - jablíčko, tak uvidím… ale první pohled byl hodně divný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávali jsme (a dáváme) vodu, nic jiného.
Pak později na zpestření (nebo na zahřátí) občas neslazený sáčkový čaj - Leros, Megafyt nebo něco podobného, ale to bylo myslím až někdy po roce.
Starší už teď dostává často do vody šťávu - to když ji chci přimět, aby se napila opravdu hodně - ale tak nějak s mírou. My pijeme s mužem taky jedině vodu, tak nám to přijde normálka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a k těm granulím se nenech zviklat - zrovna jsme byli minulý měsíc u zubaře a když Marka prohlížel, hned zdůrazňoval „nesladit a negranulovat“… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BohunkaP píše:
Jo a k těm granulím se nenech zviklat - zrovna jsme byli minulý měsíc u zubaře a když Marka prohlížel, hned zdůrazňoval „nesladit a negranulovat“…
Neboj, jak jsem psala, granule nechci. Mára pije vodu v pohodě (to má asi po mně) a ten fenyklový čaj (jasně že neslazený) taky, jen jsem si říkala, že bych mu rozšířila repertoár
Tak myslíš, že to není potřeba?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dornicka píše:
Neboj, jak jsem psala, granule nechci. Mára pije vodu v pohodě (to má asi po mně) a ten fenyklový čaj (jasně že neslazený) taky, jen jsem si říkala, že bych mu rozšířila repertoárTak myslíš, že to není potřeba?
Když pije bez problémů, tak já bych to asi nedělala…
Myslím, že je to jenom o tom pocitu „aby měl změnu“, ale oni to ti prckové tak neberou… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dokud pije to co pije, tak ničím nespestřuj. Já dávám dopoledne pytlíkový čaj ( roibos nebo ovocný), neslazený. Odpoledne už jen dotočím vodu.
Pokud mám problém do něj dostat tekutiny, tak zředím 100% jablečný džus vodou 1:4 a to vyžane klidně 3 deci naráz. Ale dávám to jen při krizi, protže nechci dávat sladké, byť je to „přírodní“ cukr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit