Kupovaná mražená zelenina do příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kupovaná mražená zelenina do příkrmů
Ahoj,
co si myslíte o vaření příkrmů z mražené kupované zeleniny? Je to blbost, nebo ne?
Díky za názory! Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
já osobně to teda dělám, nic co by byla blbost na tom nevidím, prostě ne vždy mám doma spoustu druhů čerstvý zeleniny, případně dost času, takže s oblibou vyndám pytlík míchaný zeleniny z mrazáku, k tomu nějakou rýži nebo těstovinu a maso a uvařím
v menší mířže to praktikuju již od zavedení příkrmů (v 6 měsících), čím jsou větší tím to dělám častěji
můj osobní názor je ten, že je to furt lepší než kupovaný skleničky, protože aspoň trochu vidím ten stav tý zeleniny. na kvalitu skleniček nevěřím …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
díky za názor! vim, že čerstvá zel. je čerstvá zel., ale koupila jsem mix zeleniny bonduelle a příde mi to tááák krásně jednoduchý. zpracuju co potřebuju, nemusim mrazit po kvantech, když vařim z hromady čerstvý zeleniny.. asi to tak začnu praktikovat taky …
proč nevěříš na kvalitu skleniček? prý jsou suroviny velmi přísně kontrolované…na druhou stranu, moje mamka pracuje v tescu a docela často stahují z prodeje skleničky kvůli závadnosti../jen se ptám, není to žádné rýpaní, aby nedošlo k nedorozumění/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
…ja sama ji nemam rada a nechutna mi neb nema zadnou chut a tak bych ji nedala ani prckovi..ale porad lepsi mrazena nez zadna.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Teď v zimě vařím především z mražené zeleniny. Přijde mi to lepší než z té čerstvé, která je tu k dostání. Vařím ji v parním hrnci a chuť je nesrovnatelná se zeleninou vařenou ve vodě.
K zelenině přidávám maso, vařím na dva dny najednou, jen přílohu vařím každý den..
Teď jsem jen hodně omezila mrkev, protože Maruška byla hodně žlutá
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
..na spenat sazim na ty sklenicky (od hami spenat s bramborem a smetanou nebo tak nejak-zamicham do testovin pridam maso a je to)a kdyz maji nekde cerstvy tak dam prednost tomu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky dělám z mražený.Ono né vždy se v krámě sežene pěkná čerstvá zelenina.Teda alespoň u nás ne ![]()
Ale mraženou dávám a nikdy klukoj po tom nic nebylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám přednost čerstvé a nejlíp na páře, ale mrkev je lepší nejdřív na tuku a pao povařit. to ej pak krásně žlutá i voda a kráásně voní, chutná
. Je to proto,ž e mražená je předvařená a vše takové to nejlepší a voňavé a barevné je pryč.
Ale přesto když není po ruce nebo není čas vyvářet, sáhnu i po mražené.
Dnes jsme po delší době dala masozeleninu skleničku + brambor.. mi to tak smrdíííííí a Kačce to tááák chutná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
KatkaZ píše:
proč nevěříš na kvalitu skleniček? prý jsou suroviny velmi přísně kontrolované…na druhou stranu, moje mamka pracuje v tescu a docela často stahují z prodeje skleničky kvůli závadnosti../jen se ptám, není to žádné rýpaní, aby nedošlo k nedorozumění/
protože jsem párkrát slyšela story o tom jaký jsou podmínky ve firmách co to vyráběj (a protože od ordinných příslušníků vím jaký jsou podmínky v jiných potravinářských firmách nemám důvod nevěřit že je to podobné i ve firmách co dělaj dětský výživy). taky protože si myslím že bohužel v našem státě kdo má prachy, tak ho netankuje nějaká směšná pokuta (dostane-li jí vůbec). a hlavně proto, že jsem několik skleniček ochutnala!!! například jednodruhové skleničky - zkus ochutnat mrkvovou - to kolem mrkve ani neprošlo ![]()
nicméně je taky kupuju, na cesty jsou k nezaplacení
jen bych nevolila toto jako jediný způsob vyživování dítka (a že to dost mamin tak dělá).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky teď přes zimu používám většinou mraženou zeleninu, čerstvou kupuju jen mrkev, brokolici, červ, řepu, petržel a celer ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brokoli píše:
Já taky teď přes zimu používám většinou mraženou zeleninu, čerstvou kupuju jen mrkev, brokolici, červ, řepu, petržel a celer
Když to tak vezmu, tohle je základ, co kupuješ mraženého?? krom špenátu nebo hrášku..??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz zacal muj maly s prikrmama, tak to bylo zrovna v zime a na jare. V obchode byla zelenina bud skareda anebo hodne nahonena hnojivama a ja mela hrozny strach z dusitnanu atd. U mrazene zeleniny jsem doufala v to, ze pokud ji mrazi v sezonu, tak nebude obsahovat tolik skodlivych latek. Takze ja bych osobne treba spenat mimo sezonu nekupovala hlavne kvuli vysokemu obsahu chemikalii.
Dokonce jsem pred par lety cetla clanek, myslim v MF, kde pani z laboratore delala test jidla, ktere uvarila z cerstve zeleniny ze zahradky a pak to srovnala s hotovym prikrmem a jeji domaci jidlo melo nesrovnatelne vyssi obsah dusitnanu, ikyz trvrdila, ze nehnojila. Pry jen staci to, co se dostane do zeleniny z deste a pudy. Sklenicky jsou velmi prisne kontrolovane a tak nejak jim diky testum verim. Ale samozrejme jsem ten typ, co vari kazdy den cerstve jidlo, ale na cesty a kdyz je malo casu, urcite obcas pridam do jidelnicku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit