Kupovaná mražená zelenina do příkrmů

172
20.1.11 21:42

Kupovaná mražená zelenina do příkrmů

Ahoj,
co si myslíte o vaření příkrmů z mražené kupované zeleniny? Je to blbost, nebo ne?
Díky za názory! Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8043
20.1.11 21:50

já osobně to teda dělám, nic co by byla blbost na tom nevidím, prostě ne vždy mám doma spoustu druhů čerstvý zeleniny, případně dost času, takže s oblibou vyndám pytlík míchaný zeleniny z mrazáku, k tomu nějakou rýži nebo těstovinu a maso a uvařím :wink: v menší mířže to praktikuju již od zavedení příkrmů (v 6 měsících), čím jsou větší tím to dělám častěji :wink: můj osobní názor je ten, že je to furt lepší než kupovaný skleničky, protože aspoň trochu vidím ten stav tý zeleniny. na kvalitu skleniček nevěřím …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
20.1.11 21:53

já to teda nedělala,ale nic špatnýho na tom nevidím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
20.1.11 21:55

díky za názor! vim, že čerstvá zel. je čerstvá zel., ale koupila jsem mix zeleniny bonduelle a příde mi to tááák krásně jednoduchý. zpracuju co potřebuju, nemusim mrazit po kvantech, když vařim z hromady čerstvý zeleniny.. asi to tak začnu praktikovat taky …
proč nevěříš na kvalitu skleniček? prý jsou suroviny velmi přísně kontrolované…na druhou stranu, moje mamka pracuje v tescu a docela často stahují z prodeje skleničky kvůli závadnosti../jen se ptám, není to žádné rýpaní, aby nedošlo k nedorozumění/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
20.1.11 22:00

…ja sama ji nemam rada a nechutna mi neb nema zadnou chut a tak bych ji nedala ani prckovi..ale porad lepsi mrazena nez zadna.. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
20.1.11 22:02

Tuco: ani špenát ? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.1.11 22:04

Ahoj. Teď v zimě vařím především z mražené zeleniny. Přijde mi to lepší než z té čerstvé, která je tu k dostání. Vařím ji v parním hrnci a chuť je nesrovnatelná se zeleninou vařenou ve vodě.

K zelenině přidávám maso, vařím na dva dny najednou, jen přílohu vařím každý den..

Teď jsem jen hodně omezila mrkev, protože Maruška byla hodně žlutá :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
20.1.11 22:06

..na spenat sazim na ty sklenicky (od hami spenat s bramborem a smetanou nebo tak nejak-zamicham do testovin pridam maso a je to)a kdyz maji nekde cerstvy tak dam prednost tomu… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10378
20.1.11 22:07

Taky dělám z mražený.Ono né vždy se v krámě sežene pěkná čerstvá zelenina.Teda alespoň u nás ne :-?
Ale mraženou dávám a nikdy klukoj po tom nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
20.1.11 22:08

Dávám přednost čerstvé a nejlíp na páře, ale mrkev je lepší nejdřív na tuku a pao povařit. to ej pak krásně žlutá i voda a kráásně voní, chutná :jazyk: . Je to proto,ž e mražená je předvařená a vše takové to nejlepší a voňavé a barevné je pryč.

Ale přesto když není po ruce nebo není čas vyvářet, sáhnu i po mražené.

Dnes jsme po delší době dala masozeleninu skleničku + brambor.. mi to tak smrdíííííí a Kačce to tááák chutná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
20.1.11 22:12
KatkaZ píše:
proč nevěříš na kvalitu skleniček? prý jsou suroviny velmi přísně kontrolované…na druhou stranu, moje mamka pracuje v tescu a docela často stahují z prodeje skleničky kvůli závadnosti../jen se ptám, není to žádné rýpaní, aby nedošlo k nedorozumění/

protože jsem párkrát slyšela story o tom jaký jsou podmínky ve firmách co to vyráběj (a protože od ordinných příslušníků vím jaký jsou podmínky v jiných potravinářských firmách nemám důvod nevěřit že je to podobné i ve firmách co dělaj dětský výživy). taky protože si myslím že bohužel v našem státě kdo má prachy, tak ho netankuje nějaká směšná pokuta (dostane-li jí vůbec). a hlavně proto, že jsem několik skleniček ochutnala!!! například jednodruhové skleničky - zkus ochutnat mrkvovou - to kolem mrkve ani neprošlo :wink:

nicméně je taky kupuju, na cesty jsou k nezaplacení :wink: jen bych nevolila toto jako jediný způsob vyživování dítka (a že to dost mamin tak dělá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
20.1.11 22:19

Já taky teď přes zimu používám většinou mraženou zeleninu, čerstvou kupuju jen mrkev, brokolici, červ, řepu, petržel a celer :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
20.1.11 22:31

Přes zimu používám běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
20.1.11 22:49
Brokoli píše:
Já taky teď přes zimu používám většinou mraženou zeleninu, čerstvou kupuju jen mrkev, brokolici, červ, řepu, petržel a celer :-)

Když to tak vezmu, tohle je základ, co kupuješ mraženého?? krom špenátu nebo hrášku..??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5922
20.1.11 23:08

Kdyz zacal muj maly s prikrmama, tak to bylo zrovna v zime a na jare. V obchode byla zelenina bud skareda anebo hodne nahonena hnojivama a ja mela hrozny strach z dusitnanu atd. U mrazene zeleniny jsem doufala v to, ze pokud ji mrazi v sezonu, tak nebude obsahovat tolik skodlivych latek. Takze ja bych osobne treba spenat mimo sezonu nekupovala hlavne kvuli vysokemu obsahu chemikalii.

Dokonce jsem pred par lety cetla clanek, myslim v MF, kde pani z laboratore delala test jidla, ktere uvarila z cerstve zeleniny ze zahradky a pak to srovnala s hotovym prikrmem a jeji domaci jidlo melo nesrovnatelne vyssi obsah dusitnanu, ikyz trvrdila, ze nehnojila. Pry jen staci to, co se dostane do zeleniny z deste a pudy. Sklenicky jsou velmi prisne kontrolovane a tak nejak jim diky testum verim. Ale samozrejme jsem ten typ, co vari kazdy den cerstve jidlo, ale na cesty a kdyz je malo casu, urcite obcas pridam do jidelnicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí