Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezký večer všem. Zajímalo by mě, co si myslíte o té nehodě, jak žralok zabil Čecha na dovolené v Egyptě. Moc jsem toho nečetla, ale jsou na to odlišné názory, čemu věříte? Popř. Proč?
A čemu bychom měli věřit - jaké jsou ty různé názory? Prostě tragická nehoda v moři, to se občas stane, bohužel…
@Run píše:
Já myslím, že ho na žraní turistů vycvičili teroristi.
Egypťané před pár lety tvrdili, že za to může Mosad
Žraloci turisty občas prostě žerou ![]()
@AnastazieB Já nevím. Mě stejně přijde, že je na tom něco divného…
@bartsch Já zrovna někde četla, že jela nákladní loď s dobytkem a mrtvé jedince vyhodili. Ale to by snad ten žralok sežral je, ne?
@Clarity píše:
@bartsch Já zrovna někde četla, že jela nákladní loď s dobytkem a mrtvé jedince vyhodili. Ale to by snad ten žralok sežral je, ne?
To se nepotvrdilo, ale fám a různých hypotéz se vyrojilo hodně. Žije tam normálně několik druhů žraloků. Nedělají rozdíl mezi rybou, želvou nebo člověkem - nejsme pro ně něco víc. Příroda má nad pánem tvorstva navrch ![]()
@bartsch aha, takže Čech naschvál plaval mezi kořistí, aby ho někdo sežral
. Ale i tak je to smutné…
Zrovna je tam moje mamka na dovolené no a podle mě lidé by měli počítat s tím že cestují někam kde hold žraloci jsou.
Česká policie by to uzavřela jako jasnou sebevraždu
![]()
Ale myslím, že to byla prostě tragická nehoda. Muselo to být strašné pro něj i rodinu, zvlášť, jestli to viděli.
Mě udivují ty rozdíly ve výpovědích.
1. šnorchloval, žraloka přilákala nedaleko plující loď s dobytkem a k pobřežním vodám se tím pádem zatoulal, popadl ho a vlekl ho daleko a daleko a našli ho až v nějaké třetí zátoce od hotelu, loď s dobytkem odtáhli do přístavu a prošetřují jí
2. nešnorhcloval, ale plaval, žádná loď s dobytkem neexistuje
3. skočil z mola v podstatě rovnou do chřtánu a našli ho v tom samém místě a opět žádná loď
4. a jednou plaval v bezpečné oblasti a pak zas tvrdí, že plaval v hlubokých vodách, kam turisti plavat nemají