Vycházíte se sourozenci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.7.18 11:45

Vycházíte se sourozenci?

Z důvodu rodinných sporu, prosím zachovat anonym. Chodí sem svagrova, přátelé.
Mám dva starší bratry, narodila jsem se jako třetí. Od malička to u nás v rodině bylo tak, ze se bavili spise oni spolu sami, byli i ktomu vedeni, já byla vždy ta na víc bokem.
Oni si spolu hráli, když byli starší chodili spolu ven.Oba dva se odstehovali, já ještě zůstala doma.Od toho jejich odstěhování měli system, ze si vzájemně chodili na narozeniny, vánoce. Jeden z bratru se semnou Jakš taks bavil, navštěvoval, probíhaly i vánoce, narozeniny. Druhy ze sourozencu se ke me moc nikdy neměl, spise ho to víc táhlo ke staršímu bratrovi.
Takže se dodnes baví, setkávají. Ten, který se ke me nikdy moc neměl bydlí s partnerkou, v září se jim ma narodit dcera.Co mi na tom vadí je, ze bratr tam za nimi jde a bude chodit, uvidí častěji i tu malou, včetně jejich narozenin, já ne.Ze ten se bude dmout pýchou, jak neteri dal k vánocům to a na narozeniny tamto.
Ktomu si našel přítelkyni, jenže se trochu zname od vidění a já ji nějak nesedla. Chová se s odstupem. Dřív bracha uměl přijít pokecat, pozvat na narozeniny, ted co je s ni, je takový jiný, už ani nezve na narozeniny, když přijde na moje zdrží se jen chvíli.
Potřebovala jsem se z toho vypovídat, a jestli to některé mate v rodině taky tak.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.7.18 11:53

Anonym m
U vás za to možna mohou i svým podílem rodiče.
My ještě bydlíme v jednom domě, ale do budoucna to bude si myslím špatne.
Nemáme od sebe velý rozdíl věkový. Přesto si více rozumím se sourozencem, který je ode mně 4 roky než se sourozencem který je ode mně 2 roky..Prostě povahy nikdy to nebylo menší věkový rozdíl je to lepší budou si spolu hrát, rozumět si jako dětí i do dospělosti…
Nebo špatne, prostě spolu nepotřebujeme trávit čas. S jedním sourozencem mluvím, jezdíme na dovolenou v pohodě. Teoretický do budoucna nebudeme mít potřebu se vidět každý týden a neustále si volat, ale navštěvovat se budeme.
Když usuzují z toho jak to funguje do ted.
S druhým sourozencem se moc nemusím hold jsou to povahy vadí mi povaha neustále držkuje na vše a na všechny. Člověk se zajímá, ptá se stárá se dostane vynadané ( neberu jak to funguje ke mně ale celkově )

Nemáme potřebu komunikovat, trávit spolu čas ted, netravili jsme jako dětí a myslím že v dospělosti to bude stejne…

• Citovat
  • Upravit
DorkaKralova
29.7.18 11:53

Já mám díky bohu s bratrem vztahy v pohodě. Občas mě to překvapuje, vzhledem k tomu, jak moc jsme se v dětství vždycky zhádali.

• Citovat
  • Upravit
62
29.7.18 11:58

S bratrem jsme se docela nenáviděli celou pubertu, pak se pár let neviděli kvůli školám a dnes jsme jak jedna ruka, máme se hodně rádi a věříme si. Vždy se může vše v životě totálně změnit. byla bych hodně nešťastná kdybych si s bratrem po letech přestala rozumět a i to se v rodinách bohužel děje. Věřím že nám se to nikdy nestane. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122106
29.7.18 12:01

Já mám taky se sourozenci vztahy v pohodě. S mladším bratrem to bylo vždycky, s tím starším jsme se jako děcka rvali jako koně. :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
29.7.18 12:07

Mam o 8 let staršího bratra, nikdy mě neměl rád a nějakých 8 let jsem ho neviděla. Naposledy, když se stěhoval od rodičů. Rodičům se za tu dobu nikdy neozval, nepopřál k narozeninám, k Vánocům, nic. Neodpověděl ani na přání od mámy. Ani jedna jediná sms za tech 8 let. Když ho jednou za rok náhodně potkaj, všichni dělají jako by nic, bratr naslibuje mámě hory doly, jak půjdou na večeři, na kafe, ozve se a samozřejmě to neudělá. Co vím od bratrance, tak s tim si pravidelně volá a občas se sejdou. Já se vždycky snažila s nim nějak aspoň mluvit, ani mě nezdravil. Teď už je mi ten člověk ukradenej a nechci ho nikdy vidět.

Příspěvek upraven 29.07.18 v 12:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
29.7.18 12:10

Nic si z toho nedělej, já s bratrem nikdy neměla vztah, teď v dospělosti jsme si hodně vyrikali a i si volali, občas se navštívili, měli z toho oba radost. Teď je to půl roku, co zas moc nekomunikujeme. Pozvali jsme ho s partnerkou na svatbu, prý dorazí. Tak jsem zvědavá. Nejlepší kamarádi se nikdy nebudeme :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.18 12:11
@Anonymní píše:
Anonym m
Nemáme od sebe velý rozdíl věkový. Přesto si více rozumím se sourozencem, který je ode mně 4 roky než se sourozencem který je ode mně 2 roky..Prostě povahy nikdy to nebylo menší věkový rozdíl je to lepší budou si spolu hrát, rozumět si jako dětí i do dospělosti…
Nebo špatne, prostě spolu nepotřebujeme trávit čas. S jedním sourozencem mluvím, jezdíme na dovolenou v pohodě. Teoretický do budoucna nebudeme mít potřebu se vidět každý týden a neustále si volat, ale navštěvovat se budeme.
S druhým sourozencem se moc nemusím hold jsou to povahy vadí mi povaha neustále držkuje na vše a na všechny. Člověk se zajímá, ptá se stárá se dostane vynadané ( neberu jak to funguje ke mně ale celkově )Nemáme potřebu komunikovat, trávit spolu čas ted, netravili jsme jako dětí a myslím že v dospělosti to bude stejne…

Tobě to nevadí?Me vadí,z důvodu,ze si nikdy společně nesedneme a ze se nebudou společně bavit a hrát naše děti.Jako oni dva jo,když se setkají a druhy bracha bude mít později taky dítě.Ale já ne.zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.18 12:19

Můj vztah se sestrou strašně pošramotili rodiče. Sestru mám hrozně ráda, ale myslím, že i její kamarádky jsou jí výrazně blíž, než já. Sestra je výrazně starší. Až v dospělosti jsme si narovinu řekly, že sestra za mnou nechtěla jezdit, protože jí vadilo potkávat matku a tak radši nepřišla vůbec. Začaly jsme se víc vídat až ve chvíli, kdy jsem z domova odešla i já. Bohužel je to asi pozdě a náš vztah asi vždycky bude na úrovni kamarádek, ale i tak jsem ráda, že ji mám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.18 12:24

@Dulii něco podobného jako u nás.zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.18 12:26

@Lex1 tak snad dorazí aspoň na svadbu.zakl

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.18 12:28
@Anonymní píše:
Můj vztah se sestrou strašně pošramotili rodiče. Sestru mám hrozně ráda, ale myslím, že i její kamarádky jsou jí výrazně blíž, než já. Sestra je výrazně starší. Až v dospělosti jsme si narovinu řekly, že sestra za mnou nechtěla jezdit, protože jí vadilo potkávat matku a tak radši nepřišla vůbec. Začaly jsme se víc vídat až ve chvíli, kdy jsem z domova odešla i já. Bohužel je to asi pozdě a náš vztah asi vždycky bude na úrovni kamarádek, ale i tak jsem ráda, že ji mám.

My s tím prvním bratrem taky jen na úrovni kamarádi,ani to ne.S druhým jen max.pozdrav a to me mrzí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.18 12:45
@Anonymní píše:
Tobě to nevadí?Me vadí,z důvodu,ze si nikdy společně nesedneme a ze se nebudou společně bavit a hrát naše děti.Jako oni dva jo,když se setkají a druhy bracha bude mít později taky dítě.Ale já ne.zakladatelka

anonym m
upřímně ne beru to tak jak to je a udělala věcí za které bych se hanbou propadla a které bych já neudělala. A vadí mi že sourozenec na to měl povahu něco takového udělat…Nemáme potřebu se bavit teď takže do budoucna ten vztah půjde do kytek já se doprošovat nebudu, spíš se uvidíme na oslavách rodiču apod…než aby jsme jezdili k sobě na navštěvu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.18 12:53

Ja mám jen bráchu, toho zbožňuju a za nic bych ho nedala :) Ale co kolem sebe pozoruju - manžel je ze tří dětí a jeho dva mladší sourozenci drží spolu, navštěvují se, pořád spolu něco podnikají a manžela uplně vynechávají, ani na svatbu nám nedorazili. A v rodině máme taky tři sourozence, ještě teda děti, ale už teď je vidět, že ti dva mladší jsou si blízko a ten třetí je už teď dost odtažitý, což může pokračovat i do dospělosti.

• Citovat
  • Upravit
12552
29.7.18 12:56
@Anonymní píše:
Anonym m
S druhým sourozencem se moc nemusím hold jsou to povahy vadí mi povaha neustále držkuje na vše a na všechny. Člověk se zajímá, ptá se stárá se dostane vynadané ( neberu jak to funguje ke mně ale celkově )Nemáme potřebu komunikovat, trávit spolu čas ted, netravili jsme jako dětí a myslím že v dospělosti to bude stejne…

Mam sestricku a mame spolu fajn vztah, jako deti nic moc..nyni se mame moc radi a jsme schopne si pomahat a podporovat ve vsem. Jsem moc rada, ze ji mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová