Vycházíte se sourozenci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30628
29.7.18 12:57

Se sestrou bychom kamarádky asi nebyly, jsme každá úplně jiná. Skoro se nevidíme a to bydlí u mých rodičů. Jsme jen rok od sebe, ale nerozuměly jsme si už jako děti :nevim:
S jejími dospělými dětmi v pohodě, dokonce jsem teď byla se synovcem a jeho rodinou na dovolené a paráda :palec: Hodně jsem brávala synovce a neteř na dovolené, na prázdniny, tak se mi to teď vrací a je to fajn.
Neteř bydlí dost daleko, s mámou se nestýká, ale víme o sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.18 12:57

Mám starší vlastní a mladší nevlastní sestru. Se starší jsme společně vyrůstali, věkový rozdíl 16 měsíců a i když mi ségra odletěla na rok do ciziny a poté víceméně byla furt někde pryč, tak jsme jak jedna ruka, jedna duše. Máme děti s rozdílem 3 měsíců a je to paráda. S mladší ségrou to bylo horší, nebydlela s námi a po rozchodu její mámy s tátou její máma zakázala styk i s naším tátou, takže my jsme ségru neviděli cca 6 let. Jenže jsme vyrostly a našly jsme si k sobě cestu, protože jsme prostě chtěly. Ségra je mladší o 6 let. Nyní máme skvělé vztahy, navštěvujeme se, voláme si. A do roka budeme všechny bydlet v trojúhelníku vzdáleném od sebe 10 minut jízdy autem :-)

• Citovat
  • Upravit
3662
29.7.18 13:15
@Anonymní píše:
Z důvodu rodinných sporu, prosím zachovat anonym. Chodí sem svagrova, přátelé.
Mám dva starší bratry, narodila jsem se jako třetí. Od malička to u nás v rodině bylo tak, ze se bavili spise oni spolu sami, byli i ktomu vedeni, já byla vždy ta na víc bokem.
Oni si spolu hráli, když byli starší chodili spolu ven.Oba dva se odstehovali, já ještě zůstala doma.Od toho jejich odstěhování měli system, ze si vzájemně chodili na narozeniny, vánoce. Jeden z bratru se semnou Jakš taks bavil, navštěvoval, probíhaly i vánoce, narozeniny. Druhy ze sourozencu se ke me moc nikdy neměl, spise ho to víc táhlo ke staršímu bratrovi.
Takže se dodnes baví, setkávají. Ten, který se ke me nikdy moc neměl bydlí s partnerkou, v září se jim ma narodit dcera.Co mi na tom vadí je, ze bratr tam za nimi jde a bude chodit, uvidí častěji i tu malou, včetně jejich narozenin, já ne.Ze ten se bude dmout pýchou, jak neteri dal k vánocům to a na narozeniny tamto.
Ktomu si našel přítelkyni, jenže se trochu zname od vidění a já ji nějak nesedla. Chová se s odstupem. Dřív bracha uměl přijít pokecat, pozvat na narozeniny, ted co je s ni, je takový jiný, už ani nezve na narozeniny, když přijde na moje zdrží se jen chvíli.
Potřebovala jsem se z toho vypovídat, a jestli to některé mate v rodině taky tak.

Hele bejva hur.Moje mladsi segra je.be za peníze nekde v bordelu.Nebavime se.Dalsi mladsi segra je ok.S tou vychazim.A nejmladší bracha je nemakacenko,co zdima babicku a dedu.Taky se nebavime.Maximalne se pozdravime. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
29.7.18 13:16

Mam sestru a mamku a vychazime spolu skvele. Jsou to 2 lidi kterym 100 verim.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.18 13:47
@Anonymní píše:
anonym m
upřímně ne beru to tak jak to je a udělala věcí za které bych se hanbou propadla a které bych já neudělala. A vadí mi že sourozenec na to měl povahu něco takového udělat…Nemáme potřebu se bavit teď takže do budoucna ten vztah půjde do kytek já se doprošovat nebudu, spíš se uvidíme na oslavách rodiču apod…než aby jsme jezdili k sobě na navštěvu

A nebýt rodičů a oslav,tak se nevidite asi vůbec.Jenže tohle vše je smutné,když se sourozenci tak odcizi.zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.18 13:51
@Anonymní píše:
Ja mám jen bráchu, toho zbožňuju a za nic bych ho nedala :) Ale co kolem sebe pozoruju - manžel je ze tří dětí a jeho dva mladší sourozenci drží spolu, navštěvují se, pořád spolu něco podnikají a manžela uplně vynechávají, ani na svatbu nám nedorazili. A v rodině máme taky tři sourozence, ještě teda děti, ale už teď je vidět, že ti dva mladší jsou si blízko a ten třetí je už teď dost odtažitý, což může pokračovat i do dospělosti.

Tohle je u nich od tvého manzela,stejně jako u nás.Oni dva spolu jo,setkávání,oslavy apod.a me z toho vždy vynechali.Ty děti byste mohli nějak zcelit,aby se bavili všichni tři,v dospělosti to toho třetího může mrzet.Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.18 13:59

Ty co vychází dobře se sourozenci,je fajn,ze se bavite,jste jako rodina při sobě.Tak by to melo byt.Taky bych to tak chtěla,jenže takové věci neovlivnim.
Ty,které nevychází se sourozenci,vidím,ze je to v jiných rodinách stejne.Nemá cenu se doprosovat.Ale zkratka,vadí mi to.zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
1486
29.7.18 14:00

Jsem nejmladší, mám dva o dost starší sourozence. Nejstarší brácha se vždycky držel stranou, ale hodně to dělala jeho manželka. Od doby, co se rozešli jsou spolu s druhým bratrem pořád, každou chvíli si volají, navštěvují. S prostředním bratrem se také vídáme, občas si zavoláme, mají podobné staré děti. S nejstarším se cíleně potkáme tak jednou dvakrát do roka, ten věkový rozdíl už je prostě velký. Třeba jestli se mu povede další dítě, bude to lepší. Mrzí mě to, to každopádně. Mám pocit, že mě pořád berou jako malou ségru, přitom momentální partnerky obou dvou jsou ode mě do dvou let.

No a my máme děti se stejným věkovým rozdílem, jen pohlaví na preskacku. Už teď drží při sobě mnohem víc, než my v dětství, ale co bude za pár let, kdo ví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
29.7.18 17:59

dříve ne, dnes ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
29.7.18 19:29

Vycházeli dokud jsme bydleli ve stejné domácnosti, potom se kontakty celkem přerušily a teď už si nemůžeme přijít na jméno. V dětství bez jediné hádky, konfliktu a teď už nevěřím, že bysme spolu mohli ještě někdy promluvit. ;) Lidé jsou různí a krev nezaručuje kompatibilní povahy a osobnosti. Až na krev je to jako s cizími; s někým si rozumíme a s někým se nesneseme. Rodinu je akorát těžší jen tak odepsat ze života… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
30.7.18 08:29

Ja mam o 2 roky mladsi segru,a starsi o 10 a 15 let. No a vubec se nestykame. Velkou zasluhu na tom ma máma, která mi nařídila at segry neobtezuju. Tak neobtezuju ani segry ani mámu. A mam svaty klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová