Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je mi těch lidí, co se musí vystěhovat, moc líto, ale četla jsem v několika diskuzích, že investovali do cizího a že riskovali. Tak nevím, nevidím do toho.
Neznalost zákona neomlouvá, ale lidsky je to neskutečně příšerné.
Víte někdo o tom více?
Lecos jsem o tom precetla ,ale nejsem pravnik.....
A taky mi vyplynulo,že riskovali a proste doufali,že se to nějak udělá…podle zdrojů byli varovani,proto do toho družstva investovalo pouze 8 rodin,ostatní od toho dali ruce pryč…
Lidský je to blbě,ale takových případů,kdy lidé přišli i dům svoji naivitou je moc a soudní moc nemůže posuzovat i tuhle část…
Taky jsem četla,že kdyby to dopadlo opačné,přijdou o peníze zas věřitele,kteří čekají na peníze po zkrachovalé firmě…a co jejich rodiny?
Ja byla vcera u zprav sprosta jako dlazdic, kdyz jsem videla reportaz. Fakt hnus. Snad to dobre dopadne. Rikam furt, ze ten stat a zakony stoji za *****.
![]()
Také je mi jich líto a cítím s nimi. Nicméně jejich právník to pěkně podělal jak jsem pochopila a oni šli do risku, že se to nějak umete. Já je vcelku chápu, že do toho šli, ale na druhou stranu je fakt, že jsou tady i jiní věřitelé, které nikdo v médiích neprezentuje. Dle mého názoru by v této kauze měl zasáhnout stát, ale jakým způsobem to nevím.
Tomhle případě bohužel platí, že za blbostzse platí. Nechápu uvažování lidí, že investovali peníze do něčeho, co nebylo jejich, neměli žádné písemné potvrzení k tomu, že si ty baráky mohou za své peníze dostavět. Kdyby jim ty domy nechali, tak by zase k újmě přišli ostatní investoři. A tedy za 18 let nervů se soudy by mi barák nestál. Navíc ti lidé do těch domů i během soudů dál investovali, i když věděli, že mohou prohrát. Pro mě nepochopitelný
Spíš mě zaráží to, že se zabavil majetek majitele Smetky za více než čtvrt miliardy… A věřitelé z toho nedostali nic.
by mě zajímalo, jak si teď žijí ti tuneláři…? Vlastně radši ani nezajímalo, určitě by se mi z toho udělalo zle, jak jsou vysmátí a zabezpečení, protože všechen jejich majetek vlastní manželky a tety, na které nikdo nemůže
@vulpes píše:
by mě zajímalo, jak si teď žijí ti tuneláři…? Vlastně radši ani nezajímalo, určitě by se mi z toho udělalo zle, jak jsou vysmátí a zabezpečení, protože všechen jejich majetek vlastní manželky a tety, na které nikdo nemůže
citace z idnesu o hlavním aktérovi … takže je jasné, jaké developerské firmě se obloukem vyhnout
Dnes už je Smetka na svobodě. „Nejsem oprávněna vám na něj poskytnout žádný kontakt,“ odmítla žádost MF DNES Smetkova obhájkyně Dagmar Říhová. Podle obchodního rejstříku je nicméně společníkem ve společnosti Penzion Chodov. Žije na adrese, kde mimo jiné sídlí developerská firma FPR Group, jejímž ředitelem je Petr Smetka mladší. Co má společného se starším mužem? „Je to rodina, ale nemíním se k tomu vyjadřovat,“ řekl jen Smetka mladší. Se sloganem … kde se sny stávají skutečností… firma momentálně nabízí k prodeji třeba vily pod Třebešínem.
Lidsky … to je jedna stránka věci. Ale právně (ač nejsem právník) - investovat do cizího a čekat bez písemných smluv, že to jednou dopadne dobře
- to je hodně naivní. Tady je navíc hodně věřitelů, kteří dali peníze, splácí hypotéky a nemají ani cihlu. Je to stejné jako kdybych bydlela v domě svého strýce s tím, že mi řekne, že se to nějak v budoucnu udělá a ten dům mi přepíše. A já v něm bydlím roky a roky do tohoto domu cpu peníze. Po letech přijdou potomci strýce a chtějí dům pro sebe a ať se odstěhuji. Strýc zvládl udělat dluhy a oni je potřebují umořit. Já jsem ta trubka, která investovala do cizího s příslibem, že něco v budoucnu bude možná moje. A pak budu požadovat po státu, ať to vyřeší
A tady byli navíc varováni, že to nemají dělat ![]()
@bartsch
Jo, máš pravdu, je to děsné, asi jim někdo špatně poradil tehdy.
@Lenka002 je mi z toho vyloženě zle. Včera psali, jak spravce rozprodal ty pozemky za úplně mrzkou cenu s tim, ze nový majitel to obratem prodal za mnohonasobek. O tom, jak si tunelář šťastne běhá, zatímco tolik lidí má zničeny život… Měl sedet déle, než 12 let.
@vulpes ten hlavní, nevím jak se jmenuje… Tak ten někde maká a na ten dluh mu berou 2/3 platu a jemu zbývá prý na život cca 8.000
pokud je to tak tak je super že boží mlejny melou ale po cca 16ti tisících co Teda splácí trictvrte miliardy to asi bude na dlouho.. Zas je ale otázka jestli takovej šmejd nemá někde něco bokem, že?
Ono to v podstate jinak dopadnout ani nemohlo. Dotycny soudce to celkem prehledne vysvetloval, proc padlo rozhodnuti jake padlo.
Pravo a spravedlnost vzdycky nejdou ruku v ruce, bohuzel.
Tady Veselovský pěkně celou kauzu shrnul.
https://video.aktualne.cz/…cc47ab5f122/
Co na to říct, spravedlivé to není, ale je to podle práva.
V ČR máme právní systém, ne spravedlivý.
@bartsch píše:
Lidsky … to je jedna stránka věci. Ale právně (ač nejsem právník) - investovat do cizího a čekat bez písemných smluv, že to jednou dopadne dobře- to je hodně naivní. Tady je navíc hodně věřitelů, kteří dali peníze, splácí hypotéky a nemají ani cihlu. Je to stejné jako kdybych bydlela v domě svého strýce s tím, že mi řekne, že se to nějak v budoucnu udělá a ten dům mi přepíše. A já v něm bydlím roky a roky do tohoto domu cpu peníze. Po letech přijdou potomci strýce a chtějí dům pro sebe a ať se odstěhuji. Strýc zvládl udělat dluhy a oni je potřebují umořit. Já jsem ta trubka, která investovala do cizího s příslibem, že něco v budoucnu bude možná moje. A pak budu požadovat po státu, ať to vyřeší
A tady byli navíc varováni, že to nemají dělat
Ano. Presne. A je tady nejedna diskuze na toto tema.
Nejdriv mi tech lidi bylo lito. Ale pak, ze dal davali penize do neceho, co nebylo, na papire, jejich, byla blbost. A 20 let se soudit. To by nebylo na moje nervy. A kolik penez uz museli do tech pravniku dat.
Podle me, ten jejich pravnik byl uplacen. Prece, kdyby to byla nejaka kapacita, tak takovy rozdudek „nedopusti“.
Ale to je jen muj osobni, nicim nepodlozeny, pohled. Nevidim do cele veci…