Cena IVF + PGD?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.2.11 12:17

Cena IVF+PGD?

S přítelem jsme zatoužili po miminku, do měsíce budeme vědět výsledky, zda se budeme moct snažit přirozenou cestou, neboť u přítele v rodině je CF (jeho neteř ji má a sestra je nosička genu pro CF) , takže čekáme na výsledky, zda se u něj z krve zmutovaný gen objeví či ne, pokud ano, půjdu na testy i já a pokud ho budu mít též, to 25% riziko (1:4), že by dítě mělo cystickou fibrózu nepodstoupíme a půjdeme na umělé oplodnění. Zajímalo by mě z vašich zkušeností, zda je IVF+PGD nějak aspoň částečně hrazeno pojišťovnou popř. pokud ano, co se doplácí a pokud ne, tak jaký finanční obnos je potřeba. Jak zhruba ten proces umělého oplodnění trvá, když se člověk objedná až k vytouženým // …děkuju všem za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9358
13.2.11 12:22

Cena za IVF se v jednotlivých CARech liší. Počítej cca 20 000,–Kč. Cenu za preimpl.genet. diagnostiku nevím.
Hodně štěstí! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.11 13:34

Jj, je to v různých centrech různý. PGD ani nedělají v každém, jen někde. Cena je kolem 40ti tisíc, pokud to chcete „jen tak“, pokud jsou zdr. důvody - což u vás jsou - platí pojišťovna, jen nevímj estli plnou částku nebo jen přispěje.
Doba je taky různá, záleží jestli se ivf povede nebo ne. Pokud vše poběží jak má, počítej tak 2 měsíce mezi úplně první návštěvou a počuraným // testem. Ale může to být taky 2 roky i dýl, to je fakt různý… :wink:

• Citovat
  • Upravit
5052
13.2.11 13:39
Anonymní píše:
S přítelem jsme zatoužili po miminku, do měsíce budeme vědět výsledky, zda se budeme moct snažit přirozenou cestou, neboť u přítele v rodině je CF (jeho neteř ji má a sestra je nosička genu pro CF) , takže čekáme na výsledky, zda se u něj z krve zmutovaný gen objeví či ne, pokud ano, půjdu na testy i já a pokud ho budu mít též, to 25% riziko (1:4), že by dítě mělo cystickou fibrózu nepodstoupíme a půjdeme na umělé oplodnění. Zajímalo by mě z vašich zkušeností, zda je IVF+PGD nějak aspoň částečně hrazeno pojišťovnou popř. pokud ano, co se doplácí a pokud ne, tak jaký finanční obnos je potřeba. Jak zhruba ten proces umělého oplodnění trvá, když se člověk objedná až k vytouženým // …děkuju všem za odpovědi.

já zrovna stimujuju a mám ceník z Prontalu Praha takže dopltky za léky cca 6000,–
ICSI do deseti oocytů 7 500,–
prodl. kult. 2 500,–
zamražení 5 000,–
ketetr 500,–
no a pokud vím tak tesky holka - kluk mají na vývěsce 20 000 - 35 000
nevím co je tam už započítáno :nevim: to ti řekne jen DR v CARU nebo někam zavolej po tel. ti přibližnou cenu říct musí taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
13.2.11 22:29
Blanka S píše:
Anonymní píše:
já zrovna stimujuju a mám ceník z Prontalu Praha takže dopltky za léky cca 6000,–
ICSI do deseti oocytů 7 500,–
prodl. kult. 2 500,–
zamražení 5 000,–
ketetr 500,–
no a pokud vím tak tesky holka - kluk mají na vývěsce 20 000 - 35 000
nevím co je tam už započítáno :nevim: to ti řekne jen DR v CARU nebo někam zavolej po tel. ti přibližnou cenu říct musí taky

To jako fakt ti dají embryo s pohlavím jaké chceš 8-o tak to je hnus

Pro zakladatelku, opravdu záleží, do jakého centra nakonec zamíříte. I podle toho se cena liší, v doplatcích za léky, nadstandartích úkonech i v PGD. Pokud budeš mít genetikem PGD doporučené, pojišťovna ti něco zaplatí, ne vše. Taky záleží jakou máš pojiš´tovnu.
A pak, cesta IVF je dlouhá, záleží jak budeš reagovat na léky, jaké IVf se nakonec zadaří, i od toho se odvíjí cena.
Pokud se povede na poprvé, můžete se trefit do pár tisícovek, když nebudete chtít žádný nadstandart ale i 30-40 když ho chtít budete.
A pokud až 2-3-4 pokus, celková částka pak podle toho bohužel vypadá.

Moc přeji, aby bylo vše v pořádku a kolotč IFV jste nemuseli podstoupit :wink: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
14.2.11 21:05

tato metoda se používá jen v případě,že by holka nebo kluk mohl být nemocen nebo přenášet nějaký gen normálně zdr.párům se to nedělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.11 21:14

Ahojky zakladatelko,
tento problém zrovna řešíme. Máme v rodině nemoc, kt. se projevuje jen u kluků, holky jsou přenašečky, ale zdravé.
Takže jsme zažádali o příspěvek pojišťovnu. Pokud nám ho dá, ten příspěvek je na náklady laboratoře, bude nás to ke klasickému IVF s ICSI stát ještě dalších minimálně 22 tisíc.
To pokud nám „bude stačit“ zdravá přenašečka.

• Citovat
  • Upravit
24016
15.2.11 19:41
Blanka S píše:
tato metoda se používá jen v případě,že by holka nebo kluk mohl být nemocen nebo přenášet nějaký gen normálně zdr.párům se to nedělá

No to ím, ale z tvého příspěvku to nebylo jednoznačně poznat a už mi bylo blbě, že by to dělali běžně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
23.2.11 22:12

Anonimní, mám dost zkušeeností, na to, abych ti mohla odpovědět na tvoje otázky, ale ne všechny bych tu chtěla veřejně vypisovat. Kdyby ses přihlásila, napíšu ti SZ. tak jestli chseš, tak se ozvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.11 10:25

ja mam zkusenost z Heliosu, 2 uspesne IVF cykly s PGD - leky (zalezi na vyberu) + 9000,– ICSI (do 8 vajicek, pak za dalsi 500,–) + prodlouzena kultivace 5500,– + PGD 15 000,–. Kamaradka ted bude začinat stimulovat Heliosu a pry ji kvuli opakovanym IVF PGD zaplati pojitovna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.