Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, prosím o radu. Mám možnost koupit louku (v katastru vedeno jako trvaly travní porost). S majitelkou budu o víkendu jednat o cene. Prosím, nevíte kolik si mám zhruba říct za metr? Nemám totiž vůbec predstavu. Pozemek není v zádné atraktivni lokalitě (okraj vesnice) pozemek je navíc zatížen elektrickým vedením bez moznosti stavby domu atd. Moc prosím o radu a vaše zkušenosti. Lola
To je různé, záleží na poptávce
, pak se to může vyšplhat i na 14 Kč ( to už je ale silně nadsazená cena ) . Myslím, že optimální cena je v rozmezí 7-9 Kč za metr.
Zatim jsme pouze 2 zájemci, tak doufám, ze mne druhy zájemce nepreplati:-) Moc děkuji za odpověd, vůbec jsem nemela predstavu. Řeknu si cenu max. 9 Kč za metr, víc za to nedám:-) Moc díky.
@Timura píše:
To je různé, záleží na poptávce, pak se to může vyšplhat i na 14 Kč ( to už je ale silně nadsazená cena ) . Myslím, že optimální cena je v rozmezí 7-9 Kč za metr.
Aktuální ceny najdeš tady: http://www.farmy.cz/cena-pudy/
14,– Kč za metr zas nijak moc nadsazená cena není. A pořád je to věc nabídky a poptávky, takže ikdyž bude hodnota 10,– Kč a ty ten pozemek budeš hodně chtít tak holt můžeš zaplatit víc, pokud baba bude chtít víc peněz.
Taky jsme dali za ornou půdu skoro 30,– Kč za metr, ale pán ho prostě prodat nechtěl a my jsme ho potřebovali ten pozemek, protože nám odděloval dva naše pozemky, tak jsme ty prachy za to prostě dali.
Ono vůbec pozemky to je kapitola ![]()
U nás se prodává travní porost 3900 metru za 160 tis. Je to Zlínsko. A vcelku lukrativní místo, ale taky bez možnosti postavit dům.
@marmelada78 píše:
Aktuální ceny najdeš tady: http://www.farmy.cz/cena-pudy/14,– Kč za metr zas nijak moc nadsazená cena není. A pořád je to věc nabídky a poptávky, takže ikdyž bude hodnota 10,– Kč a ty ten pozemek budeš hodně chtít tak holt můžeš zaplatit víc, pokud baba bude chtít víc peněz.
Taky jsme dali za ornou půdu skoro 30,– Kč za metr, ale pán ho prostě prodat nechtěl a my jsme ho potřebovali ten pozemek, protože nám odděloval dva naše pozemky, tak jsme ty prachy za to prostě dali.
Ono vůbec pozemky to je kapitola
Tak 30,– Kč za metr orné půdy, tak to je luxusní
. Prodej a nákup pozemků je skutečně kapitola sama o sobě.
Záleží na majiteli pozemku, jakou má představu o ceně a to jestli prodat chce a nebo ne. V naší oblasti ( jižní Čechy - ne Šumava, tam je to trochu jinak ), je optimální cena okolo 10 Kč za metr louky ( tam ke není územní plán, nepočítá se tam se stavebníma parcelama ).
Ahoj, moc děkuji za reakce. Víc než 10 Kč za metr se mně dávat nechce, je to na okraji vesnice kousek od Dačic, takže žádný lukrativní pozemek nebo rekreační oblast atd. Z jedné strany rybník, nad pozemkem vedení, soused soukromý zemědělec - nic moc uklízeno, je to kraj vesnice, kolem jezdí samej traktor, často závan z chovu hosp. zvířat.. Dle toho odkazu co jste tady uváděly je cena pozemku který chci koupit - tj. trvalý travní porost dle kódu BPEJ dokonce jenom 6 Kč za metr. Samozřejmě chápu, že si paní může říct 15 a pokud to nevezmu tak nic, na druhou stranu ji za ten zatížený pozemek 20 Kč nikdo nedá.
Pozemek je také mimo územní plán + je zatížený již zminovaným el. vedením, takže jako stavební parcela nepřipadá v úvahu ani ve snu:-( A tuším, že tam bude i nějaké omezení kvůli tomu el. vedení, to si musím ještě zjistit.
Myslíte, že budu drzá když ji jako první cenu nabídnu 7 Kč?
BPEJ vypočítá vždy o něco nižší cenu než je cena tržní. Co se zkusit majitelky zeptat, jakou představu o ceně má ona a podle toho se orientovat?
No ona mně řekla, ať prvně řeknu cenu já, že neví kolik si má říct. A já se bojím ji nějakou cenu navrhnout aby se mně nevysmála, je to klasická kolenovrtka:-) Tak spíš zjišťuji abych se neztrapnila svojí nabídkou. S tím druhým zájemcem se nesnáší, takže dokud se mnou bude řeč dá mně přednost, oni jsou sousedi a leží si v žaludku, ale jak jde o prachy můžou jít i špatné sousedské vztahy stranou. Takže když je BPEJ 6 Kč, můžu si říct těch 7 nebo 8? Je to ok, když je třžní cena o něco vyšší než BPEJ?
tak jsem se schválně koukla, kolik to dělá u nás a podle Farmycz. to ukázalo 1,73 za m2 ![]()
no já nevím, když je tam vysoké napětí, nemůžeš tam ani nic pořádně pěstovat a bude to zatížené napořád. Nikdy tam nic nepostavíš - pod el. nesmíš.
Nevím, jak to vypadá a jaké jsou tvé důvody koupit, ale já bych kupovala volnou louku bez břemene a zatížení
To břemeno je sice blbe, ale jinak je to ideální místo (alespoň pro me). Samozřejmě by byla lepší nezatizena parcela, ale bohužel není a taky i cena by byla potom jinde. Dam nabídku na 8 nebo 9 korun a uvidíme:-) Každopádně děkuji za rady a reakce, pak dam vědet co na to majitelka:-)
Určitě dám vědět jak to dopadlo, všem ještě jednou děkuji za rady ![]()