Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Určitě dám vědět jak to dopadlo, všem ještě jednou děkuji za rady ![]()
Ahoj, tak si představte, že paní chce 20 Kč za metr
Tak jsem ji řekla, že v žádném případě, že to je přehnané vzhledem k lokalitě a zatížení technickou infrastrukturou. Navrhla jsem ji 10 Kč a uvidíme jeslti k tomu přistoupí, za 20 Kč se na to vykašle i ten druhý zájemce - její soused, to vím určitě, je to sice docela velká louka,ale on má cca 90 hektarů (soukromý zemědělec), takže tohle ho nespasí.. Tak uvidíme, vzala si čas na rozmyšlenou.
@Lola22 Jojo, to mě fakt nepřekvapuje. Lidi neví, co za pozemky mají chtít, myslí si,kdovíjaké jmění v tom pozemku nemají. Znám paní, co chce za pozemek, na kterém stojí starý polorozpadlý vepřín (postaveno za komančů), 150,– Kč za metr!!! To se člověk musí opravdu smát. Nebo plakat. Podle situace ![]()
Tý jo, tak to je síla. Myslím, že když jí dáte 10 Kč,– tak by měla být ráda.
Přesně tak, už z principu nad 10 Kč nepůjdu, ať si to klidně prodá někomu jinému, dost mě to naštvalo..
Jasně, každej se snaží prodat majetek za maximální cenu, ale až moc přehnaný nároky na cenu jsou k pozastavení. Kdyby řekla 14 tak na to kývnu, ale za dvacku si to může víte co
A teď už z principu nad 10 Kč nepůjdu. Pokud se vyjádří, že to za to neprodá, najdu si jinou louku, zatížený pozemek elektrikou nebo něčím jiným koupím za 10 kč kdekoliv jinde. Jinak 150 Kč za metr rozpadlého prasečáku je mazec.. To ta majitelka musí zájemce vyloženě odhánět jaký je zájem, že? ![]()
Dobrý den, oživuji tímto diskuzi s dotazem. Mám pozemek, způsob využití ostatní komunikace, druh pozemku ostatní plocha a je v rozsáhlém chráněném území. Výměra 129 m2. Pozemek leží mezi dvěma domy a dokonce jeden z majitelů tento pozemek využívá a má ho oplocen. Zatím neví, že to tak je, zč využívá cizí pozemek (nebo si to myslím). Nyní chci tento pozemek nabídnout k prodeji právě oběma majitelům na hranicích s tímto pozemkem. Tušíte, kolik Kč za m2 bych si mohla říci? Na netu jsou různé kalkulačky, ale v žádné není kolonka ostatní plocha. Případně si asi budu muset zaplatit odhadce…?
Jak dlouho užívá ten tvůj pozemek a má ho oplocen? Odhadce bych kvůli tomu nevolala. Zjisti si, ta kolik tyhle kousky půdy prodává obec, pod kterou spadají a od toho se odpíchni.. jestli třeba obec prodává za 300Kc/m, zkus jim to prodat za 400.. nevím, příklad. Záleží na tobě, jestli na nich chceš vydělat, nebo se jen pozemku elegantně zbavit. Jen bacha na to užívání, soused by to mohl dát k soudu a pozemek mu může připadnout bezplatně ![]()
Jako co je to v uzemnim planu? Treba ma tamtudy vest ulice dozadu. To by pak mohla odkoupit obec.
@damdam píše:
Dobrý den, oživuji tímto diskuzi s dotazem. Mám pozemek, způsob využití ostatní komunikace, druh pozemku ostatní plocha a je v rozsáhlém chráněném území. Výměra 129 m2. Pozemek leží mezi dvěma domy a dokonce jeden z majitelů tento pozemek využívá a má ho oplocen. Zatím neví, že to tak je, zč využívá cizí pozemek (nebo si to myslím). Nyní chci tento pozemek nabídnout k prodeji právě oběma majitelům na hranicích s tímto pozemkem. Tušíte, kolik Kč za m2 bych si mohla říci? Na netu jsou různé kalkulačky, ale v žádné není kolonka ostatní plocha. Případně si asi budu muset zaplatit odhadce…?
Obávám se, že takový pozemek nemá cenu téměř žádnou. Pokud by to bylo ve velkém městě, tak to bude max. 150 Kč a to ještě, kdo ví jestli. Pokud je to na vesnici, tak víc jak 35 Kč to opravdu nebude. Musela bys mít pozemek na investici, kde je naděje na změnu územního plánu na stavební parcelu a dá se s tím kalkulovat a pak za to něco slušného bude. Ale pozemek mezi dvěma baráky jako ostatní plocha je v podstatě bezcenný.
@whooro bezplatně to užívá asi 3 roky tuším.
Děkuji všem za reakce, vím, že to nemá nějakou velkou cenu, ale když mi je ten pozemek k prdu, tak jsem ho alespoň chtěla nabídnout právě jednomu nebo druhému k prodeji…
Přikládám obrázek
Příspěvek upraven 05.02.21 v 14:04
Tak to záleží, jestli je to město, vesnice, jaká je to zástavba, jak velký město, my bydlíme v satelitu a letos máme možnost si zvětšit zahradu, ta zahrada má 150m2, je to u velkýho města, takže prostě nahuštěné…no zahradu si můžeme zvětšit o 80m2 a za m2 dáme 2500kč, je to ale dobrá cena, díku tomu si další možnou zástavbu odsunem dál od baráku. Jinak se v obci prodává m2 tak za 4000-5000m2. Takže musíš kalkulovat s tím, jak výhodné to pro ně je, jestli cesta může vést k eventuální další zástavbě, tak si myslím, že to rádi koupí, protože tím pádem jim tam ta zástavba nevznikne, nebo prodat to někomu, komu patří pozemky za tou cestou a bude mít dobrej přístup…
@Tarinka díky za reakci. Právě si myslím, že by to byla pro ně výhodná koupě, nebo že by to mohli chtít koupit z toho důvodu, že si z toho udělali příjezdovou cestu k domu a udělali si tam i bránu. Já zkusím napsat na tu obec, za kolik se tam prodávají pozemky. Jinak se jedná o malou obec s 600 obyvateli, je tam veškerá občanská vybavenost(školka, obchod atd) a dobra dojezdová vzdálenost do okresních měst (15-20 km)
Nezáleží úplně na ceně okolních pozemků, záleží spíš na tom, jak moc jeden ze sousedů ten kus pozemku potřebuje. My máme takhle 500metrů pozemku a soused ho nechce ani zadara. A to se u nás prodává metr za pětistovku. Někde to prodáš za cenu obecních pozemků, jinde desetkrát dráž, protože soused pozemek potřebuje. Vymysli si cenu, která je pro tebe přijatelná, vynásob ji dvěma, ať máš prostor pro slevu a oslov sousedy. Ale počítej, že ta to dostaneš třeba deset korun za metr. Taky můžeš říct, že pokud to nekoupí, postavíš tam chatu a budeš ji pronajímat. To by mohlo slušně zabrat… ![]()
@Tarinka píše:
Tak to záleží, jestli je to město, vesnice, jaká je to zástavba, jak velký město, my bydlíme v satelitu a letos máme možnost si zvětšit zahradu, ta zahrada má 150 m2, je to u velkýho města, takže prostě nahuštěné…no zahradu si můžeme zvětšit o 80m2 a za m2 dáme 2500kč, je to ale dobrá cena, díku tomu si další možnou zástavbu odsunem dál od baráku. Jinak se v obci prodává m2 tak za 4000-5000m2. Takže musíš kalkulovat s tím, jak výhodné to pro ně je, jestli cesta může vést k eventuální další zástavbě, tak si myslím, že to rádi koupí, protože tím pádem jim tam ta zástavba nevznikne, nebo prodat to někomu, komu patří pozemky za tou cestou a bude mít dobrej přístup…
To je přemrštěná cena. Takové peníze, co píšeš bych dala pouze za investiční pozemek v Praze, kde to vypadá, že ho převedu na stavební parcelu.
@damdam my jsme teď dokupovali pozemek, chtěli jsme větší zahradu. Dali jsme 250Kč za m2. Byl to kus louky ![]()