Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Věř, že rekonvalescence po císaři je horší. Pri prvním porodu jsem s dcerou bojovala o zivot (alergie na buscopan) a při druhém jsem si to užívala. Dobrovolne rozřezat břicho bych si nenechala. Hlavně u porodu jsem důležitý hormony a při cs nejsou vůbec tak silne.
Jsou kliniky, kde tě normálně odporují asi za 40 tis.
Ale pokud máš pocit, že rekonvalescence po normálním porodu byla dlouhá, tak zapomeň na císaře. Ještě 4 měsíce po jsem nemohla kýchnout, zavázat si tkaničky bylo nemyslitelné, břicho rozriznute v tolika vrstvách je opravdu velká operace a fakt bolestivá
Mela jsem dva cisare a po tom druhem jsem jizvu citila jeste pul roku pote, takze bych o zadne rychle rekonvalescenci nemluvila…
Rekonvalescence po porodu je kratší než po císaři. Můžeš trvat na císaři a nesouhlasit s vaginálním porodem a neudělají nic. Možná by to ale chtělo zaměřit se na to, co bylo u předchozích porodů špatně a proč tak trvala rekonvalescence.
Mimochodem…kamarádka rodila 3× vaginálně. Šla na plastiku břicha kvuli estetice a prvni měsíc se jen šourala a do vany a z vany ji musel pomahat manžel. Zákrok byl prý stejně srovnatepny jako CS. Chudák byla z toho tak v háji…a už by nikdy nechtěla bolest zažít. Nehledě k tomu při větší zátěži měla břicho plne podlitin. Fakt na CS se vykašli.
@Anonymní píše:
Věř, že rekonvalescence po císaři je horší. Pri prvním porodu jsem s dcerou bojovala o zivot (alergie na buscopan) a při druhém jsem si to užívala. Dobrovolne rozřezat břicho bych si nenechala. Hlavně u porodu jsem důležitý hormony a při cs nejsou vůbec tak silne.
Věř, že tomu tak být nemusí. Mám za sebou oboje. Zlatý císařský řez. Po vaginálním jsem 3 měsíce nemohla sedět, chodit, jít na velkou, nic. Byla jsem absolutně vyřízená. Ztráta krve kolem 1 litru, transfuze… Dítě zrychtovaný a já taky.
U druhého porodu jsem měla doporučenou sekci a pohoda. V 9:00 jsem šla na sál, v 10:30 jsem měla prcka u sebe v posteli. V 15:00 jsem vstávala. Druhý den jsem se starala o dítě, třetí den už jsem byla naprosto v pohodě. Doma jsem se zvládla starat o mimino, batole a neměla jsem problémy.
Klid, ja mela akutního cisare a druhy den bylo silene vstát z postele ale pak uz uplne v klidu, dalsi den jsem fungovala normalne… druhe pujde taky cisarem
Doporučuju to vzít přes psychiatra a blok z předchozích porodů. Než velké potrhání z vaginálního porodu, to radši císař, v tom ti rozumím.
Já už bych šla jedině císařem. Já věděla, že je něco špatně, doktoři nedbali a kluk byl ve šňůre. Už bych maximálně narodila a jsem strašně naštvaná. Na sebe, že jsem nejela jinam.
Tak jestli už si dole zrychtovana, jdi radši zas do vaginalniho porodu. Při císaři budeš mít rozrezany břicho a zrychtovany spodek k tomu.
@varenevejce píše:
Rekonvalescence po porodu je kratší než po císaři. Můžeš trvat na císaři a nesouhlasit s vaginálním porodem a neudělají nic. Možná by to ale chtělo zaměřit se na to, co bylo u předchozích porodů špatně a proč tak trvala rekonvalescence.
A když bude trvat na císaři a oni řeknou, že ho neudělají, tak to dítě asi v břiše nezůstane. Držím palce, ať všechno dobře dopadne. Zkušenost nemám.
@karkarka píše:
Tak jestli už si dole zrychtovana, jdi radši zas do vaginalniho porodu. Při císaři budeš mít rozrezany břicho a zrychtovany spodek k tomu.
U prvního jsem měla rupturu 3. stupně a do vaginálního bych už nikdy nešla a doktor v tom se mnou naštěstí souhlasil. To budu mít raději rozřezané břicho. Navíc mě doktor (zkušený porodník) řekl, že se může stát, že ty jizvy budou zatuhlé, nebude to tak pružné a dopadne to mnohem hůř a skončím s vývodem (už i tak mě čeká plastika spodku, protože kolem konečnku není vše v pořádku).
Děkuji za cenné rady a zkušenosti, ale dotaz byl zaměřen na úplatek, jestli jste se s tim setkaly, kolik si doktor řekl apod… U třetího dítěte mám jasno jak chci rodit, ale informace ze na slovensku bych za to dala 100tis me šokovala.
Já nevím, ale 14 dní po sekci jsem už žádnou bolest necítila, po měsíci kolo, běh (Dr. říkal, že omezení nejsou).. Každý to asi snáší jinak. Naopak vím o holkách, které měly potíže i půl roku po vaginálním porodu…
Dámy zajimalo by mne, jestli si od někoho lékař vyžádal úplatek za domluveni císaře a kolik. Mam rodit po třetí, ale předchozí porody ne dost zmasakrovaly tak už to nechci opět absolvovat, ten strach o dítě a následná nekonečná rekonvalescence…