Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U nás na rehabce se po každém pacientovi stůl automaticky dezinfikuje, erární ožužlané hračky putují do kyblíčku u umyvadla a také se dezinfikují.
Také jsem tam se synem chodila a naštěstí tedy nemám takové negativní zkušenosti. Fyzioterapeutky se chovaly všechny mile, stůl po každém dítěti pečlivě vydesinfikovaly a hračky používaly výhradně plastové, takže se dají také alespoň omýt a desinfikovat. Na rehabilitaci se alespoň většinou nechodí s nemocnými dětmi, takže jsem to až tak neřešila. Imunitu si nějak vybudovat musí. Spíš mi vadí hračky u obvodní doktorky.
A shrnutí - nikdy jsme na rehabilitaci nic nechytli a pohybově pomohli.
Souhlas. Stul se po kazdem diteti otira dezinfekci - stihne se to nez se to dalsi dite vslikne. hracky se take po kazdem myjou - maji jich treba plny kyblik a myjou az na konci dne.
Ja tam se synem taky chodila, lehatko prede mnou dezinfikovala, hracky mu teda cumlat nedovolila.
Byli jsme tam moc spokojeni. Fyzio byla skvela.
Take jsem tam chodila s ditetem, stul vzdy dezinfikovala fyzioterapeutka a hracky myla… Presto temer po kazde navsteve druhy den ci dalsi dny troloty, ryma, strevni problemy, atd atd… ![]()
Chodila jsem tam s dcerou cca 9 mesicu pravidelne alespon dvakrat do mesice(spise casteji) a vzdy pred nami i po nas stul dezinfikovali. A dcera teda vzdycky cvicila v plince, nahata nebyla. A myslim, ze tam nechytla ani zadnou virozku.
Taky jsme tam s dcerou chodili a vždy stůl desinfikoval, když ho třeba počurala, tak se to hned utrpělo a desinfikovalo. Nikdy jsme nic nechytli.
Ahoj mamky, byla jsem na první návštěvě tohoto centra v Horáčkově ulici. Co mě překvapilo, dítě si fyzioterapeutka sundala z plinky a přesunula ho na koženkový potah lehátka. Malou dala na bříško a ta hned začala potah olizovat a pote se počurala a měl a to všude na bříšku a nohách. Fyzioterapeutku zajímalo jak se ji na bříšku nelíbilo a plakala. Do toho jsem se ji snažila otírat plinkou od curanek. Pak ji dala na záda a snažila se ji přimět uchopit hračku a tu malá vzala a ihned jako vse strčila do pusy. Byly to erarní kroužky co mela na rehabilitačním stole. Když mala plakala, komentovala to slovy: jen si řvi, ať protahnes plíce. Odcházíme a ihned jde dovnitř další maminka s miminkem…
To ho jako položí na ne pečlivě utřený stůl? Da mu také cca ty samé kroužky?