Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím.
Vcera jsem mela cokoladovou zmrzlinu s kousky „brownis-to bylo cerne“ od carte dor. Dnes ráno pocit jak prujmove břicho a stolice byla skoro prujmova a úplně černá jak kdybych jedla černý uhlí
jsem v 15tt. Beru každý den železo ale to se nevstrebava do stolice ze je nejky lepší a beru ho měsíc a tohle se mi stalo poprvé. Mam plasit nebo počkat na další stolici? Je divne ze by to zmrzlina takhle zbarvila nebo ne?
@novakova.t já se teda přikládním k tomu železu i když píšeš, že se tohle zrovna nevstřebává, třeba ho už máš v těle dost a proto se to takhle udělalo až po měsíci užívání. Já beru železo již dýl, vyzkoušela jsem více preparátů a u některých mám třeba zabarvenou stolici jen 2× za týden jinak nic. Počkala bych, pokud nemáš jiné potíže než to co jsi psala. Průjmová stolice může jednak souviset s železem a jednak s těhu…kdy máš další kontrolu u mudr?
Až po měsíci? Beru ferrocento a vylozene pisi v pribalaku ze to nezpusobi
@novakova.t jo, jestli jsi měla průjem, tak se nestačilo vstřebat
@Kristyna_ww píše:
@novakova.t jo, jestli jsi měla průjem, tak se nestačilo vstřebat
Až dnes rano. Železo jsem mela den předtím rano. Tak asi počkám jeste a uvidim
Tez bych se priklanela k zelezu…protoze ac je sebelepsi, proste telo vse zpracovat nedokaze a udelat to muze
urcite se optej dr…
To máš po železu, prostě jak tě prohnal z něčeho průjem, tak se železo nevstřebalo a tohle udělalo.
Je možné že mi železo vždy co ho beru ( cca 14 dnů ) zbarvilo stolici do tmava a najednou přestalo? Mám z toho trochu strach byla jsem hospitalizována pro těžkou anémii tak se bojím že je něco špatně