Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Ponikol píše:
Ahoj holky,
Já se přidávám k tématu, můj muž pracuje jako trenér hokeje no a dnes jim volala krajská hygienická stanice, že mají na zimaku černý kašel. My máme doma 3,5 měsíční miminko, před týdnem jsme byli na očkováni, klasická trojka, včetně hexavakciny, která by údajně měla obsahovat i protilátky na černý kašel. Já mám teď ale hrozny strach ze to muž dotáhne domu. Nejraději bych odjela k mamce nic méně jsme tam byli minuly týden a muž byl doma sám a horko těžko mu vysvětlím ze chci odjet zas. Nechce bez nás byt, což asi chápu. No je to šílený. Myslíte ze bych měla s malým odjet? Aspoň na týden? Nebo to prostě přečkat doma, sledovat malého a modlit se? Nechci taky zbytečně u mamky otravovat přece jen mají s tátou už nějaký věk a chcou občas klid. 😵💫
Mas hruzu z cerneho kasle, ale v klidu das tri vakciny najednou (jestli chapu spravne) a jeste ani nevis, proti cemu a ze to nejsou hotove protilatky…?
@Lucie_Sx
Nevím proč musíte hned útočit a být takto toxická…
, dali jsme 3 tak jak řekl doktor, hexu, prevenar a rotaviry. Jedna do pusinky to byla ta Vodička a dvě injekce. Jestli váš lékař to dělal jinak, Ok. Náš to dělal takto. Malému to neublizilo. A ze je naočkovaný to je jen dobře… Moje otázka byla prostá. Jestli by ženy v mé situaci radši jely nebo to zbytečně hrotim. To ze mám strach je logické… první dítě a ještě takhle malinké…
@Ponikol píše:
@Lucie_Sx
Nevím proč musíte hned útočit a být takto toxická…, dali jsme 3 tak jak řekl doktor, hexu, prevenar a rotaviry. Jedna do pusinky to byla ta Vodička a dvě injekce. Jestli váš lékař to dělal jinak, Ok. Náš to dělal takto. Malému to neublizilo. A ze je naočkovaný to je jen dobře… Moje otázka byla prostá. Jestli by ženy v mé situaci radši jely nebo to zbytečně hrotim. To ze mám strach je logické… první dítě a ještě takhle malinké…
Jela bych určitě pryč. Po očkování je teď oslabenej a navíc ještě to nemuselo začít fungovat…
@Ponikol píše:
Ahoj holky,
Já se přidávám k tématu, můj muž pracuje jako trenér hokeje no a dnes jim volala krajská hygienická stanice, že mají na zimaku černý kašel. My máme doma 3,5 měsíční miminko, před týdnem jsme byli na očkováni, klasická trojka, včetně hexavakciny, která by údajně měla obsahovat i protilátky na černý kašel. Já mám teď ale hrozny strach ze to muž dotáhne domu. Nejraději bych odjela k mamce nic méně jsme tam byli minuly týden a muž byl doma sám a horko těžko mu vysvětlím ze chci odjet zas. Nechce bez nás byt, což asi chápu. No je to šílený. Myslíte ze bych měla s malým odjet? Aspoň na týden? Nebo to prostě přečkat doma, sledovat malého a modlit se? Nechci taky zbytečně u mamky otravovat přece jen mají s tátou už nějaký věk a chcou občas klid. 😵💫
Já bych odjela.
Však manžel snad pochopí, proč pojedete pryč, není malé dítě. Snad i jemu záleží na zdraví jeho dítěte?
@Ponikol píše:
@Lucie_Sx
Nevím proč musíte hned útočit a být takto toxická…, dali jsme 3 tak jak řekl doktor, hexu, prevenar a rotaviry. Jedna do pusinky to byla ta Vodička a dvě injekce. Jestli váš lékař to dělal jinak, Ok. Náš to dělal takto. Malému to neublizilo. A ze je naočkovaný to je jen dobře… Moje otázka byla prostá. Jestli by ženy v mé situaci radši jely nebo to zbytečně hrotim. To ze mám strach je logické… první dítě a ještě takhle malinké…
Jo, klidne odjed.
A hned potom se zacni zajimat o to, cim presne je tvoje malinke miminko ockovane, proti cemu, jak ta vakcinace vlastne funguje a ze neni dobry davat tri vakciny najednou, i kdyz to tak chce doktor.
Pokud chces svoje dite chranit, aby se mu neco nestalo, tak tyhle uplne zakladni znalosti k tomu patri.
@Lucie_Sx
Kdybych nevěděla čím je dítě naočkované tak určitě přeci to nevypíšu ne? Madam, vy asi mate doma nudný život ze se musíte po večerech navažet do jiných a ponižovat. Přesně kvůli takovým jako jste vy se 80% matek vyhýbá těmto skupinám. ![]()
Ostatním maminkam samozřejmě děkuji za názory. A přeju abychom byly všechny i s dětmi a rodinami zdraví. ❤️
@Ponikol píše:Pises:
@Lucie_Sx
Kdybych nevěděla čím je dítě naočkované tak určitě přeci to nevypíšu ne? Madam, vy asi mate doma nudný život ze se musíte po večerech navažet do jiných a ponižovat. Přesně kvůli takovým jako jste vy se 80% matek vyhýbá těmto skupinám.Ostatním maminkam samozřejmě děkuji za názory. A přeju abychom byly všechny i s dětmi a rodinami zdraví. ❤️
@Ponikol píše: …před týdnem jsme byli na očkováni, klasická trojka, včetně hexavakciny, která by údajně měla obsahovat i protilátky na černý kašel. …
Vubec nic o tom nevis, pritom neznalosti okolo ockovani muzes miminku taky ublizit.
Myslim to uplne normalne, nemusis hned vyskakovat jak certik z krabicky.
@kralicinka19 @kavenka @Werushka92
Holky, můžu se zeptat, jaký jste měli počáteční průběh? Už 11 dní mě škrábe v krku, jsem zahleněná a občas zakašlu a moje dvouměsíční dcera taky občas pokašlává, ale není to nic dramatického a kašel není nějak extra dráždivý. Obě kašleme přes den, v noci v pohodě, žádné záchvaty. Mám ale stejně strach, jestli to není černý kašel, protože jsem četla, že v počátku to vypadá jako běžné nachlazení..
Příspěvek upraven 22.02.24 v 04:49
@Lucie_Sx píše:
Ale od rodicu a prarodicu se to miminko prave muze nakazit, i kdyz jsou ockovani.
Ale muze mit mirnejsi prubeh diky ockovani v tehotenstvi. Plus kdyz cerny kasel projde skrz ockovanou treba babicku, ta uz virus taky oslabi nez ho chyti mimco.
@Ponikol ja bych odjela.
Hlavne jestli se manzel nepreockoval ored narozenim miminka.
@Ponikol píše:
@Lucie_Sx
Kdybych nevěděla čím je dítě naočkované tak určitě přeci to nevypíšu ne? Madam, vy asi mate doma nudný život ze se musíte po večerech navažet do jiných a ponižovat. Přesně kvůli takovým jako jste vy se 80% matek vyhýbá těmto skupinám.Ostatním maminkam samozřejmě děkuji za názory. A přeju abychom byly všechny i s dětmi a rodinami zdraví. ❤️
Ona chodi po tematech a rozdava porad moudra o ockovani, kojeni a je trosku fanaticka, ignoruj ji
![]()
@Ponikol píše:
@Lucie_Sx
Určitě bych odjela. A Lucie má pravdu, pokud jde o tři vakcíny najednou. Kdyby tvoje miminko mělo reakci, jak bys věděla, na kterou vakcínu to je?
@Effy99 já si to pamatuju jen od té sestřenice. Ta ho chytla už v porodnici. A už je to tedy hodně let zpátky, ale měla takový opravdu dusivý kašel a nešlo jí vykašlat. Úplně modrala a zajíkala se. Tenkrát ale nikoho nenapadlo, že by to mohl být černý kašel. Na to přišla až nejaká doktorka v důchodu, která sloužila na pohotovosti.
Starší syn je teď taky nemocný
kašle taky už skoro týden ale nijak se to nezhoršuje, tak uvidíme.
Já jsem si vyčetla, že ten černý kašel se hodně zhoršuje v noci. A nezabírají na něj tišící léky. Syn v noci vůbec nekašle tak doufám, že je to jen běžná viróza. Máme doma 4 měsíční miminko, takže to taky hlídám. Jsme z Jihočeského kraje a tady je toho teď hodně.
@Eva2610 píše:
Určitě bych odjela. A Lucie má pravdu, pokud jde o tři vakcíny najednou. Kdyby tvoje miminko mělo reakci, jak bys věděla, na kterou vakcínu to je?
Vsak rekla ze vse bylo ok, tak co delate hroty.
Sypem do sebe jedy na kazdem kroku vcetne vody, jidla, dychame na vesnicich azbest a ve meste motory a fabriky, ale nejvetsi problem je porad ockovani
Debata je o cernem kasli a jestli ma pani odjet, nikdo se neptal na pocet ockovani v jednim dni.
@olivovyolej píše:
Vsak rekla ze vse bylo ok, tak co delate hroty.Sypem do sebe jedy na kazdem kroku vcetne vody, jidla, dychame na vesnicich azbest a ve meste motory a fabriky, ale nejvetsi problem je porad ockovani
Debata je o cernem kasli a jestli ma pani odjet, nikdo se neptal na pocet ockovani v jednim dni.
Zakladatelka chce dite tim odjezdem chranit.
Ale obratem ho poskozuje ockovanim trema najednou.
Kdyz ji reknu, at si proboha nastuduje aspon zaklady, tak to treba to miminko pozdeji zachrani pred nejakym pruserem.
Protoze jejich doktor da dalsi davky zase dohromady.